Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hádej, kdo jsem! Postránecký málem chodil v montérkách

21. 10. 2010 | Televizní tipy
Porota ve složení Bára Nesvadbová, Tereza Kostková, Bob Klepl a Martin Zounar budou tentokrát hádat jméno známého herce, člena souboru Národního divadla a muže s nadhledem, Václava Postráneckého. Jak si umí VIP host krásně pohrávat se svým hlasem, předvede divákům při svém „ano a ne“, jež ho nesmí v žádném případě prozradit. Přitom Postráneckého kdysi nepřijali na DAMU a musel do učení. Jaké bylo řemeslo, na hony vzdálené prknům, jež znamenají svět, se diváci dozvědí v pátek v pokračování oblíbeného pořadu ve 20.00 na Primě.

Minimálně od kultovní „komedie století“ S tebou mě baví svět má Václav Postránecký pověst dobrého komika, i když samozřejmě na divadle a v televizi ztvárňuje také vážné psychologické party a charakterní i civilní role. Pan Postránecký, který vypadá na svých 67 let opravdu výborně, si na Terezu hadej-kdo-jsem-postranecky-vondracekKostkovou pamatuje ještě z dob, když jako desetiletá hrála dětské role. Host sám začínal jako dětská hvězda. Narodil se 8. září 1943 v Praze ve znamení Panny. Pochází z obchodnické rodiny, byl členem Dismanova rozhlasového dětského sboru a jako devítiletý se poprvé postavil před kameru ve filmu Konec strašidel. Následovaly snímky Punťa a čtyřlístek, Malí medvědáři, a přesto ho na studium herectví nevzali. Šel na to tedy od lesa a přes jevištního technika v Divadle F. X. Šaldy v Liberci se uchytil jako elév v angažmá ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti, později účinkoval v brněnském Státním divadle. Vrátil se do Prahy a deset let hrál v Městských divadlech pražských, hostoval v Divadle na Vinohradech, od konce 70. let je členem Národního divadla. Do diváckého povědomí se dostal především díky televizním seriálům (Cirkus Humberto, Četnické humoresky, Létající Čestmír) a filmu. Hrál v kriminálkách Po stopách krve, Smrt si vybírá, Tajemství zlatého Buddhy, Motiv pro vraždu, největší popularitu mu ale přinesla role dirigenta Michala Adámka v již zmíněné, dnes kultovní komedii S tebou mě baví svět.

V posledních letech se postavil před kameru znovu (Ro©k podvraťáků, Jak se krotí krokodýli, Bobule, Líbáš jako Bůh), ale i za kameru jako příležitostný režisér (Travis). Krásně nadaboval Dustina Hoffmana nebo Anthonyho Hopkinse, je nositelem ceny Františka Filipovského. Získal i prestižní divadelní cenu Thálie za roli Podkolatova v Gogolově Ženitbě. Vyučuje na FAMU a od roku 2005 je prezidentem Herecké asociace. V této funkci si stěžuje, jak často bohužel musí poslední dobou promlouvat nad rakvemi milých kolegů. Manželkou Václava Postráneckého je tanečnice Helena Postránecká, mají spolu syna a dceru.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hádej, kdo jsem! Postránecký málem chodil v montérkách:

Hádej, kdo jsem! Postránecký málem chodil v montérkách
Hádej, kdo jsem! Postránecký málem chodil v montérkách
Hádej, kdo jsem! Postránecký málem chodil v montérkách
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
výborná časť
Obrázek uživatelky
profil
nesleduji tento pořad,ale párkrát jsem se dívala,celkem zábavaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ak sa mu to páči
Obrázek uživatelky
profil
ráda tento pořad sleduji
Obrázek uživatelky
profil
a zabavny porad
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles