Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlídač č. 47 míří do USA

31. 03. 2009 | Televizní tipy
Čerstvý držitel tří Českých lvů, distribuční film České televize Hlídač č. 47 režiséra Filipa Renče, zahájí 19. března v 19 hodin 8. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Tiburonu.

Festival, jehož mottem je „porozumění prostřednictvím filmu“ se koná v kalifornském městečku Tiburon od 19. do 27. 3. 2009. Snímek ČT Hlídač č. 47 se zde představí divákům i odborné porotě v mezinárodní premiéře. Osobně ho zde budou zastupovat režisér Filip Renč, představitelka hlavní ženské role Lucia Siposova a kameraman Karel Fairaisl.

Láska umí bolet, tak se dá jednou větou charakterizovat milostný příběh o lásce, vášni, smrti a trestu, který vypráví snímek Hlídač č. 47, distribuční film České televize, natočený bez přispění koproducentů, na motivy stejnojmenného románu Josefa Kopty.

Scénář k filmu Hlídač č. 47 je poslední autorská práce renomovaného scenáristy Eduarda Vernera, který zemřel v roce 2003. Velký lidský příběh oslovil i zkušeného a talentovaného režiséra Filipa Renče, kterému se televizní scénář Eduarda Vernera dostal do rukou před několika lety. Vzhledem k závažnosti a síle námětu se Česká televize rozhodla realizovat původní televizní scénář jako celovečerní distribuční film. Filmový scénář Filipa Renče, na kterém spolupracoval se Zdeňkem Zelenkou, podtrhuje dramatičnost předlohy a posiluje i domýšlí osobní vazby všech hrdinů. Do titulní postavy hlídače Douši režisér obsadil Karla Rodena, Aničku Doušovou a její sestru Františku hraje Lucia Siposova, hrobníka Ferdu Václav Jiráček, kostelníka Bártíka Vladimír Dlouhý.

Hlídač č. 47 získal výroční ceny České a filmové a televizní akademie Český lev 2008: za Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli – Karel Roden, za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli – Vladimír Dlouhý, za Nejlepší střih – Jan Mattlach.

ZDROJ: Hlídač 47.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
fajný film. odporúčam
Obrázek uživatelky
profil
skvělý film, úžasný RodenSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Skvělý film.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles