Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdina kuchyně - 14.10. 2017

14. 10. 2017 | Televizní tipy
Jablko hraje v dějinách lidstva zásadní roli. Bylo u toho, když Adama a Evu vyhnali z ráje, když Newton objevil gravitační zákon nebo když začala trojská válka… Jablko je symbolický plod, který nás doprovází odnepaměti. Bereme ho jako samozřejmost, možná nám připadá banální, ale to by byla chyba. Jablko má totiž velký potenciál. Uvidíte v sedmém díle pořadu Hrdina kuchyně už v sobotu 14. října ve 14.20 na Primě.

Odrůdy jablek by se daly počítat na tisíce – známe třeba panenské české, malinové holovouské, granátka, sudetskou renetu, zapovězené jablko, ale i chodské, kamýcké, košíkové, nebo dokonce jablko dr. Karel Kramář či Jaroslav Němec – to první bylo pojmenované po prvním československém premiérovi, to druhé po významném pomologovi, synovi Boženy Němcové.

Hrdina kuchyně - 14.10. 2017Nepříznivé období měly jabloně v roce 1929, kdy většina ovocných stromů, včetně jabloní, pomrzla. Sady se později obnovily, ale hlavně po válce už nebyly tak pestré. Staré sady měly svou přirozenou logiku, stromy se vysazovaly tak, aby jednotlivé odrůdy dozrávaly postupně, lidé chtěli mít jablka k okamžité spotřebě, ale i odrůdy vhodné na uskladnění.

Podle statistik je u nás průměrná roční spotřeba jablek 20 kilogramů na člověka a nejvíc prý máme v oblibě odrůdu golden delicious. V kuchyni je jablko vděčnou surovinou. Každé je dobré na něco jiného a dá se z něj připravit mnoho jídel. Chuť tohoto ovoce je fantastická nejen v dezertech, ale i v kombinaci s masem nebo rybami.

Nejen za pěstováním jablek, ale i výrobou lahodného cideru či jablečného moštu se podíváme na statek rodiny Abtů v Líšnici u Prahy.

Jablečné menu Hrdiny kuchyně


•    Kuře se salátem Waldorf
•    Treska na cidru se slávkami
•    Jablečná omáčka s kousky kuřecího masa
•    Jablečný crumble

Sledujte sedmý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 14.10 ve 14.20 na Primě.

Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 14.10. 2017:

Hrdina kuchyně - 14.10. 2017
Hrdina kuchyně - 14.10. 2017
Hrdina kuchyně - 14.10. 2017
Hrdina kuchyně - 14.10. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !