Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdina kuchyně - 23.9. 2017

23. 09. 2017 | Televizní tipy
V dalším příběhu Hrdiny kuchyně se podíváme na kopýtko koze. Ta patří mezi nejstarší užitková zvířata, člověk ji chová bezmála 10 tisíc let. Je to zvíře celkem společenské, vyžaduje pozornost, dá se vychovat i vycvičit, nakonec si ale stejně prosadí svou.

Koza je navíc hodně mlsná, jde jen po tom nejlepším a nejvýživnějším, a to se pak odráží v kvalitě jejího mléka, považovaného za jedno z nejzdravějších. Martin Škoda a Marie Doležalová představí dalšího hrdinu kuchyně ve čtvrtém díle stejnojmenného pořadu už v sobotu 23. září ve 13.15 na Primě.

Hrdina kuchyně - 23.9. 2017Kozu dříve mívali na dvorku hlavně ti, co neměli na krávu, koza tak bývala svým způsobem symbolem chudoby. Zatímco kráva vydržela odevzdaně stát, snědla, co jí bylo předloženo a dojila jak o závod, koza se domáhala pohybu a v jídle byla vybíravá.

Rehabilitace se u nás koza dočkala až v devadesátých letech minulého století, kdy se začala objevovat první stáda koz a zakládaly se eko chovy. Dnes u nás kozí farmy počítáme na desítky. Doma je kozí sýr ale zejména ve Francii, kde se jeho chuť krásně snoubí s vínem.

O blahodárných účincích kozího mléka věděli podle záznamů už ve starém Římě, moderní věda pak prokázala jeho pozitivní vliv na onemocnění trávicího traktu, na stres, migrénu, alergie či revma. Kozí mléko je také alternativou pro ty, kteří trpí intolerancí vůči bílkovině obsažené v kravském mléce. Pro lidský organismus je totiž lépe stravitelné, má protizánětlivé účinky a posiluje imunitní systém.

Po tom, co všechno předchází tomu, než se kozí výrobky dostanou na náš stůl, jsme pátrali na farmě Krasolesí na Vysočině.

A jaké bude kozí menu Hrdiny kuchyně?


•    Hamburger s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou
•    Cheesecake z kozího sýra s třešněmi a rozmarýnem
•    Salát s červenou řepou a zapečeným kozím sýrem
•    Meruňkové čatný

Sledujte čtvrtý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 23.9. 2017 ve 13.15 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 23.9. 2017:

Hrdina kuchyně - 23.9. 2017
Hrdina kuchyně - 23.9. 2017
Hrdina kuchyně - 23.9. 2017
Hrdina kuchyně - 23.9. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !