Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 12.6. 2017

12. 06. 2017 | Televizní tipy
Paní Eliška chtěla být veterinářkou. Namísto toho pracovala v realitách. Osud ji ale nakonec stejně ke zvířatům dostal. Ve svém domě má hospic pro staré, nemocné a odložené psy. Je to netradiční psí útulek. Jakási kombinace „LDNky“ a domova důchodců pro psy. Nejedná se o klasický útulek nebo nemocnici s kotci.

Paní Eliška má všechny psy ve svém domě, téměř pořád musí likvidovat loužičky a sbírat hromádky. Před několika lety založila nadaci Dejte nám šanci. Chce šířit povědomí o tom, že starý pes nepatří do studeného kotce útulku, ale do tepla na gauč. Chce, aby se zvířata i přes svůj věk a stav dostala do adopcí. Díky hospici paní Elišky dostane spousta psích seniorů svoji šanci na prožití hezkého zbytku života. A my jí s tím pomůžeme!

Jak se staví sen – 12.6. 2017:


Jak se staví sen 12.6. 2017Eliška vede celou neziskovku, stará se o psy na hospici a o všechno kolem. Partner Martin vydělává peníze v „normální“ práci. V domácnosti s nimi žije sedmiletá dcera Nikolka (ve střídavé péči z předchozího manželství) a víkendy zde tráví kluci David (8 let) a Dominik (13 let) z Martinova předchozího vztahu. Eliška se narodila v Praze, ale odešla za manželem na Moravu. Manželství se jí nevydařilo, ale na Moravě už zůstala. Před dvěma lety začala žít s Martinem. Ten pracuje jako IT, ale Elišku zaujal spíš tím, že je muzikant a hraje s kapelou. Eliška měla kromě psů i jednoho koně, ten jí ale bohužel uhynul. Teď už jí to čas neumožňuje, ale věnovala se historickému šermu a s partou nadšenců dělali rekonstrukce historických bitev.

Rodinný dům je starý asi sto let. Během času ho jeho majitelé postupně zvětšovali a dostavovali další části. Eliška s rodinou, a to včetně té psí, žije v domě rok. Prodali byt v Praze a za něj koupili tento dům. Dům by potřeboval rekonstrukci jako sůl. Eliška má veškeré zařízení po bývalé majitelce. Donesla sem snad jen jednu „psí“ sedačku. Na podlaze jsou parkety, ale kvůli inkontinentním psům je na nich lino. Eliška se do pořadu přihlásila nikoli kvůli sobě, ale kvůli psům. Přála si, aby v části domu vznikla karanténa s ošetřovnou, sklad a přípravna žrádla. To ale v tak krátkém čase nelze zrealizovat. Protože psi přebývají s rodinou hlavně uvnitř domu, pokusí se designéři upravit spodní část domu, kde tráví nejvíce času, ke spokojenosti rodiny i zvířat.

Celá proměna se ponese ve venkovském stylu a stylu francouzských kaváren. To je totiž styl, který se paní Elišce líbí. Kamila s Františkem by rádi použili přírodní materiály, žádný plast ani sklo. Základem budou světlé barvy v kombinaci se světlým dřevem. Bude to připomínat venkovní design, protože příčky budou obloženy štípaným kamenem. Dominantou nového interiéru by měl být obklad z umělého kamene na stěně. Všude v interiéru nebudou chybět stylové doplňky a nábytek z antiku. Třeba starou okenici lze použít jako poličku na dekorace. Z antiku budou i židle a konferenční stolek udělaný ze staré truhly. Podlaha by měla být volena tak, aby byla vhodná pro pejsky.

Eliška má ráda kromě venkovského stylu tzv. shabby chic styl – útulný bílý nábytek s patinou. Samozřejmě víc než styl je pro majitele důležitá praktičnost. Prostor sdílí s pejsky, a proto je důležité, aby podlaha nebyla studená, neklouzala a dala se dobře udržovat. Podlaha je právě kvůli psům hodně namáhaná. Eliška má skoro pořád v ruce mop a utírá loužičky po psech. Lino jí v podstatě vyhovuje, ale mohlo by být tlustší, aby to pejsky na podlaze nestudilo. Líbil by se jí také design dřeva. Ale hlavně zdůrazňuje „praktičnost“. Zvládneme proměnit obývák a chodbu, aby vyhovovaly těmto náročným požadavkům?

A jak se na proměnu dívají designéři Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: „Proměna byla jiná než všechny ostatní, venkovský styl s duší, který chytne za srdce. Hned jsme věděli, že nebudeme muset hledat dlouho koncept. Sto let starý dům měl svou duši a majitelka oblíbený styl, tzv. shabby chic, tedy styl francouzských kaváren. Problémy souvisely s věkem domu, křivostí stěn, pak to byla nerovná a nezpevněná podlaha, pod níž byl sklep, tudíž nešlo vylít beton na vyrovnání pod podlahu novou. U podlahy jsme hledali vhodnou podlahovou krytinu, pod kterou by nebylo nutné vylívat stěrku, a zároveň by byla vhodná pro psí útulek. Celkově prospělo sjednocení konceptu kuchyně a obýváku, vnesení starých prvků z antiku (okenice).

Styl je jednoznačně venkovský, jednotlivé kusy nábytku jsou pořízeny buď nově v dekoru patinovaného dřeva, nebo autentické z antiku (okenice, židle). Dřevo s patinou je umocněno ještě použitím obkladu z umělého kamene. Vše je ve světlých tónech, není mimořádně doplněno žádnou kontrastní akcentující barvou. Pouze shabby chic odstíny, tedy bíla, béžová, taupe, šedá. Zajímavé jsou i lustry, které mají sice patinu hodící se na venkov, ale svým stylem podtrhuji noblesu kaváren
.“

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v pondělí
12. června ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 12.6. 2017:

Jak se staví sen 12.6. 2017
Jak se staví sen 12.6. 2017
Jak se staví sen 12.6. 2017
Jak se staví sen 12.6. 2017
Jak se staví sen 12.6. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
těším seSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles