Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 15.4. 2019

15. 04. 2019 | Televizní tipy
Jana by si přála novou kuchyň pro svoji nemocnou maminku. Ta se o celou rodinu vždycky s láskou starala a Jana spolu s bratrem měli krásné dětství. A chtěla by to nejen pro maminku, ale i pro tatínka, který je teď v její nemoci velkou oporou. Proměna v pořadu Jak se staví sen je ideální dárek!

Jak se staví sen – 15.4. 2019:


Maminka měla květinářství a svoji práci milovala. Ze dne na den se ale musela svého krámku vzdát. Objevily se u ní akutní problémy a diagnostikovali jí rakovinu střev, a to v pokročilém stadiu. Prodělala chemoterapie a operaci střev. Bohužel se jí objevily metastáze na játrech, které nejsou operovatelné, a tak paní Jana podstupuje další sérii chemoterapií a biologickou léčbu. Důsledkem léčby nemá cit v prstech a kůže na dlaních je spálená.

Jak se staví sen - 15.4. 2019Léčba by jí měla prodloužit život. Kromě klasické léčby ještě upravila paní Jana stravu a léčí se i pomocí čínské medicíny. Rodina ji drží nad vodou a je jí velkou oporou. Manžel Vlasta zůstává optimistou. Nemoc manželky ho však velmi zasáhla. Jezdil pracovně na montáže, ale aby mohl s manželkou trávit více času, změnil práci a dělá elektrikáře v Německu. Práci změnil i kvůli tomu, aby rodinu uživil. Život bez Jany si nedovede představit.

Rodiče si pořídili třípokojový byt v paneláku před 23 lety. Zhruba 8 let žili v bytě v takovém stavu, v jakém ho koupili, a až poté se pustili do rekonstrukce. Ta však probíhala za chodu, a ještě k tomu se dvěma dětmi. Před pěti lety zrekonstruovali obývák a ložnici, ale šlo spíš o kosmetické úpravy – vymalování, nové skříňky a tapeta. Největším snem paní Jany je nová kuchyň a koupelna. Jenže na vysněnou kuchyň jim nikdy nezbylo dost peněz.

Když už děti dospěly a vypadalo to, že se s manželem pustí do vytoužené rekonstrukce, zasadil jim osud těžkou ránu a Jana onemocněla. Našetřené peníze šly na běžný chod domácnosti, a hlavně chyběla potřebná energie. V bytě prožily děti dětství. Je rekonstruovaný jen částečně. Je zde navíc staré jádro. V domácnosti žijí rodiče ještě se synem. Dcera Jana má miminko, ale za maminkou denně dochází. Tady je tvorba snu pro designéry jasná –kuchyně a koupelna + WC.

A jak se na proměnu dívají designéři Martina Pištěláková a Jan Bek?


Hodnocení designérů: Tato proměna byla pro nás dopředu vcelku stresující, přece jen rekonstruovat koupelnu a kuchyň během pěti dnů je náročné. Jelikož jsou panelákové byty vybudované v určitých typech dispozic, není moc jiných možností, jak je jinak dispozičně uspořádat. Navíc u bytu Jany bylo jasné od prvního momentu, že stávající stav koupelny a řešení kuchyně není určitě dnešním standardům vyhovující. Nejvíce nám vadil průchod kuchyní, přes kterou jste se teprve dostávali do zadního pokoje a koupelny. Nemohlo být příjemné v kuchyni vařit, a zároveň pořád někomu uhýbat, když se chtěl dostat do koupelny.

Pro nás byla určitě výzva rekonstrukce celé koupelny za tak krátký čas. Zbourali jsme vlastně polovinu bytu a celou ji znovu postavili. I když se to nemusí zdát, tak máme za sebou velký rozsah elektro- a vodoinstalace. Do toho nás čekaly obkládka dlažbou, umisťování zařizovacích předmětů v koupelně a určité stavební procesy, které tomu musí předcházet. V případě dvou dveřních otvorů jsme si vymysleli i dveře se skrytou zárubní, které jsou stavebně daleko složitější než otvory pro klasické zárubně. Stavba to měla v tomto dílu opravdu těžké!

Změnu k lepšímu, kterou jsme díky této rekonstrukci docílili, by měla rodina pocítit okamžitě. Mají jasně definované pozice koupelny, kterou jsme zvětšili. Vyměnili jsme vanu za sprchu, do které je určitě pohodlnější vstup. Koupelna získala větší úložný prostor, kde se dá vydržet a užívat si „koupelnový relax“. Na jednotné místo jsme dali pračku i sušičku, což jistě Jana při praní a sušení ocení. A hlavně kuchyň získala ucelené dispoziční řešení, díky tomu i větší pracovní plochu. Jana bude mít vše u vaření při ruce.

V kuchyni jsme vybudovali také barové sezení. Na přání Jany jsme zbourali šatnu v zádveří, kterému to prostorově velmi pomohlo, a zádveří tak získalo příjemnější pocit již při vstupu do bytu. Ve vybudované šatní skříni na míru mají možnost odložení kabátu, případných tašek i sezení, což dříve rodina vůbec neměla. Na toaletě jsme vybudovali umývátko, esteticky jsme zakryli stoupačky, ke kterým je však nadále přístup. Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 15.4. 2019 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 15.4. 2019:

Jak se staví sen - 15.4. 2019
Jak se staví sen - 15.4. 2019
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles