Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 18.2. 2019

18. 02. 2019 | Televizní tipy
Lucie je velkou milovnicí koní. Spolu s manželem postavila před 15 lety dům a vybudovala farmu. S manželem se ale záhy rozvedla a na všechno byla najednou sama. Farmu nechtěla opustit, a tak musela manžela vyplatit. Na dokončení domu a vysněné kuchyně nedošlo.

Do jejího života sice vstoupil nový muž, přítel Luboš, a navíc se jim narodila dcera Anna, ale kuchyň mají stále provizorní. Jak říkají, buď nebyly peníze, nebo nebyl čas. A když už měli obojí, přišla nemoc – rakovina děložního čípku a veškeré peníze šly na léčbu. Lucie má velkou rodinu, pochází ze čtyř dětí a právě její dvě sestry ji přihlásily do pořadu Jak se staví sen.

Jak se staví sen – 18.2. 2019:


Jak se staví sen - 18.2. 2019Lucie žije spolu s přítelem Lubošem a dcerou Aničkou v rodinném domě. Vedle domu mají malé hospodářství, kde chovají koně, psy, kočky, kozy a slepice. Spolu s přítelem pořádají dětské tábory. Lucie má kromě toho ještě prodejnu chovatelských potřeb a dělá účetnictví pro firmy. Přítel Luboš má uměleckou duši. Je architekt, ale živí se historickým šermem. Život rodiny je hodně spjatý s farmou, s koňmi a dětskými tábory.

Dcera Anička miluje stejně jako její maminka koně a po tatínkovi má zase lásku ke kostýmům. Ráda se převlíká do kostýmů princezen a víl. Anička ráda tancuje a zpívá. Kvůli Lucčině nemoci se u Anny rozhodli pro domácí výuku. Lucie sama je z velké rodiny. Má tři sourozence a všichni žijí ve stejné vesnici. Bydlí zde i její matka. Rodina je pro ni důležitá. U Lucie v domě probíhají všechny rodinné oslavy a sešlosti. Lucie má ráda velké stoly plné jídla, které spolu se sestrami připraví v její kuchyni. Za tuto vlastnost prý mohou ukrajinské kořeny.

Lucii diagnostikovali před třemi lety rakovinu děložního čípku. Bála se klasické léčby a rozhodla se pro alternativní cestu. Do té investovali spoustu peněz. Až když alternativní léčba nezabrala, Lucie se rozhodla pro tradiční medicínu. Podstoupila řadu chemoterapií. Nyní ji čeká bioléčba. Lucie je stále velmi aktivní člověk.

Neustále něco vymýšlí a pomáhá, kde může. Miluje koně. Jejím snem jsou andaluští koně a podívat se do Španělska na speciální koňské slavnosti. V Neveklově má obchod s chovatelskými a jezdeckými potřebami. Vede účetnictví několika firmám, ale kvůli nemoci se musela 2/3 firem „zbavit“. Lucie dokonce napsala pro svoji dceru knihu (Magické peříčko a Tajný svět). Když se dozvěděla, že je nemocná, začala se bát smrti a toho, že už nikdy neuvidí svého přítele a svoji dceru. Malé Aničce chtěla něco předat. Anička dostala knihu ke svým pátým narozeninám. Později knihu Lucie také vydala.

Dům je postavený před 15 lety, ale není zcela dokončený. Velkým snem Lucie je kuchyň. Ta je doteď v jen provizorním stavu. Místo dvířek jsou všude záclonky. Do otevřených polic se práší a špatně se udržuje pořádek a čistota. A nevypadá to ani hezky. Lucie by si v první řadě přála novou kuchyň s obývákem. Má také ráda venkovský, rustikální styl. Miluje barvy. Jako milovnici kávy by ji také potěšil kávovar. Sami netrvají na ničem. Tak tady je výzva jasná.

A jak se na proměnu dívají designéři Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: Letošní první a vydařená proměna je svým stylem jiná, než bývají ostatní proměny. Hned jsme totiž viděli, respektive cítili, velký potenciál, sílu genia loci. Dům je umístěn v panenské přírodě, s výhledem do kraje, dýchlo to na nás už při příchodu k domu, že budeme naslouchat místu a ctít ducha. Dům není starý, žádné problémy zapříčiněné zubem času jsme neočekávali, ale bylo zřejmé, že na interiér nezbyly prostředky a veškeré finance rodina investuje do rodinné farmy.

Vybavení obývacího pokoje a kuchyně působilo ponuře a provizorně, nedodělaně. Např. místo kuchyňských skříněk byly jen korpusy skříní zakryté závěsy. Hlavní cílem bylo vnést citlivě venkovský styl do nového domu. V rámci dispoziční změny kuchyně jsme navrhli velký varný ostrůvek. Dále podtržení oblouku mezi kuchyní a obývacím pokojem obložením umělým kamenem. Možná je odvážné namalování původních masivních dřevěných dveří namodro.

Výsledkem je svěží kombinace barev spjatá s okolní přírodou a respektování venkovského stylu s použitím přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen. V proměně se nebouralo, nepropojovalo, naopak se zvýrazňoval kamenným obkladem obloukový průchod mezi místnostmi. Z kuchyně je krásný výhled do kraje, což nás inspirovalo kuchyni pojednat jako venkovní, navrhli jsme pod strop novou trámovou konstrukci, aby připomínala venkovní terasu, a její trámky jsme využili pro pnutí rostlin a osvětlení.

Styl je jednoznačně venkovský, ovšem s moderními prvky černé pracovní desky nebo zastínění oken výraznými římskými roletami a závěsy s rostlinným motivem. Do kuchyně před okno jsme navrhli tzv. snídaňový stolek z ratanu v tyrkysové barvě. Hlavní jídelní stůl pro osm a více lidí jsme přemístili před krb, kde byl doteď prostor využíván jen jako průchod do kuchyně. Do budoucna by se měli majitelé zaměřit určitě na ložnici v patře, která je neútulná a také provizorně zařízená.
Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 18. 2. 2019 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 18.2. 2019:

Jak se staví sen - 18.2. 2019
Jak se staví sen - 18.2. 2019
Jak se staví sen - 18.2. 2019
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle