Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 19.6. 2017

19. 06. 2017 | Televizní tipy
Dvě ženy. Obě jsou už v důchodu a bez partnerů. Navzdory osudu a zdravotním potížím zůstávají veselé a pozitivní. Paní Libuše měla krásné manželství. Se svým manželem prožila skoro 57 let. Svépomocí vybudovali byt, vychovali společně dvě dcery a užívali si vnoučat a pravnoučat. Před rokem však přišla velká rána. Manželovi náhle praskla břišní aorta. Paní Jana (dcera Libuše) krásné manželství neměla.

Skončilo rozvodem. A ač to pro ni nebylo lehké, vrátila se po letech do bytu k rodičům – do svého dětského pokoje. A byt rodičů se i přes svou malou velikost stal útočištěm nejen pro Janu, ale později i pro jejího staršího syna Petra. Ten, stejně jako ona, musel po rozvodu řešit, kam složit hlavu. V bytě tak žijí tři generace – matka, dcera a vnuk.

Jak se staví sen 19.6. 2017Jak se staví sen – 19.6. 2017:


Libuše a dcera Jana
tráví společně veškerý čas. Janin syn Petr jezdí s kamionem, a tak je doma spíše jen o víkendech. Má s různými partnerkami pět dětí, které si pravidelně bere na víkendy. To pak nastává v bytě velká rošáda. Jana se ze svého „dětského“ pokoje stěhuje na gauč do obýváku a Petr se s dětmi nastěhuje do jejího pokoje. Paní Libuše je již v zaslouženém starobním důchodu. Pracovala celý život v podniku, kde vyráběla kapesníky.

Dcera Jana je v částečném invalidním důchodu. Měla velké bolesti zad. Lékaři zjistili, že má rozdrcenou ploténku a kloub. Následovala operace, ale bolesti zřejmě kvůli artróze přetrvávají. Pro 55letou Janu, která je ještě k tomu částečně invalidní, je téměř nemožné sehnat práci. Její poslední zaměstnání byla obsluha na čerpací stanici, kde prodávala naftu a pracovala na počítači. V bytě ještě žijí dva psi, papoušek a rybičky.

Jedná se o panelákový byt 3+1 o rozloze přes 72 m2. Byt je starý 45 let. Manželé ho stavěli svépomocí (celý dům se takto stavěl). Libuše ještě s manželem stačili zrekonstruovat koupelnu a kuchyň. Obývák a ostatní pokoje měli v plánu, ale náhlá smrt tatínka všechny zaskočila. Bez jeho šikovných rukou to nezvládnou. Navíc Jana je bez práce a paní Libuše má jen důchod. Syn Petr sice na domácnost přispívá, ale musí platit alimenty na děti bývalým partnerkám, a tak je s kamionem pořád na cestách. Proto paní Jana poslala přihlášku do pořadu Jak se staví sen. Přála by si nový obývací pokoj pro maminku a nový „dětský“ pokoj pro sebe. Chtěla to jako překvapení a dárek pro maminku, ale prasklo to a maminka o všem ví. Na dceru se ale nezlobí a je ráda. Chce na ni stejně byt přepsat.

Designéři se na proměnu vrhnou a lehce změní i dispozici bytu. Z barev bude převládat světle šedivá s modrými akcenty. V celém prostoru bude nová laminátová podlaha v dřevěném dekoru. Do obýváku bude potřeba vměstnat novou sedačku, televizi a designéři zakomponují i tatínkovo akvárium, které bylo jeho velkou láskou. Samozřejmě se nově vymaluje. V pokoji Jany vymění postel za menší a pokoj dostane i nové barvy. Dámám se navzdory věku líbí moderní styl. Mají rády všechny barvy. Do obýváku by si přály rohovou sedačku, neměla by být světlá kvůli pejskům. A nechtějí koberce ani staré parkety. Ve svém pokoji by si Jana představovala více místa. Co všechno nakonec proměníme a stihne se to podle plánu?

A jak se na proměnu dívají designéři
Andrea Hylmarová a Marek Povolný?


Hodnocení designérů: Tato proměna byla vyčerpávající. Ubylo při ní mnoho fyzických i psychických sil. Nerodila se lehce, a ještě navíc byla velmi rozsáhlá. Hned od začátku bylo rámcově zřejmé, co bychom rádi s prostorem udělali. Bylo jasné, že budeme bourat příčky a zazdívat nesmyslné dveře do obývacího pokoje. Finální dispozice obývacího pokoje a kuchyně se chvilku hledala a vzniklo mnoho variant. Hlavním problémem byl špatně vyřešený obývací pokoj a nekvalitně postavený dům. Proto bylo nutné vše radikálně dispozičně předělat a vyřešit nerovnosti v podlahách, příčkách a stropech. Problémů a výzev ale bylo v tomto dílu více. Srovnání výškových rozdílů v podlahách, kompletní předělání elektroinstalace, zvětšení kuchyňského prostoru, aniž bychom zasahovali do obývacího pokoje.

Otevřela a propojila se kuchyň s obývákem. Prostor se „nadýchl“, je vzdušnější, prostornější. Zároveň se úplně předělala dispozice obývacího pokoje – to jsou největší klady naší proměny. Nová dispozice vyřešila nešikovný úzký průchod do kuchyně. Díky ní jsme zkrátili příliš dlouhou chodbu a získali místo pro zabudovanou šatní skříň a botník v této chodbě, kde tyto základní úložné prostory zcela chyběly. Styl je moderní, což bylo i „zadání“ od majitelů. Trochu jsme se obávali, že výraz „moderní“ z úst majitelek bytu nebude to stejné, co je pojem moderní v našem vnímání. Ale nakonec se obavy nepotvrdily a výsledné pojetí bydlení bavilo i starší dámy. Barevně jsme celý koncept umírnili.

Použili jsme neutrální barvy navzdory původním velmi výrazným výmalbám v barvách fialové, žluté, růžové, což jsou k sobě naprosto pekelné kombinace. Původní nábytek musel kompletně pryč. Byl velmi nevzhledný a příliš masivní. Nahradili jsme jej především na míru dělanými kusy – knihovnou, úložnými prostory za televizí a na míru dělaným jídelním a konferenčním stolem.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v pondělí
19.6. 2017 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 19.6. 2017:

Jak se staví sen 19.6. 2017
Jak se staví sen 19.6. 2017
Jak se staví sen 19.6. 2017
Jak se staví sen 19.6. 2017
Jak se staví sen 19.6. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík