Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 22.5. 2017

22. 05. 2017 | Televizní tipy
Manželé Jiřina a Jan spolu letos slaví 45 let od svatby. Zároveň se v tomto roce oba dožívají významného životního jubilea – 65. narozenin. Mají hezký vztah, vychovali spolu tři děti, mají šest vnoučat, a přestože to někdy nebylo zrovna lehké, všechno zvládli a mají krásnou, velkou a fungující rodinu. Pan Jan přišel na přihlášení do pořadu spolu s dcerou Lenkou a snachou Lenkou. Celá proměna by měla být poděkováním manželce Jiřině za krásných společných 45 let. Dnes tedy oceňujeme věrnost.

Jak se staví sen – 22.5. 2017:


Oba se narodili v Třebenicích. Znají se od dětství, ve škole spolu chodili dokonce do jedné třídy. Po svatbě se spolu nastěhovali do domku po Janových rodičích a žijí zde dodnes. Jan pracoval v obchodě – v potravinářství, později jako vedoucí provozu, poté v jednom řetězci prodávající věci pro dům a zahradu. Manželka byla účetní, chvíli podnikala a nakonec pracovala ve stejné firmě jako dealerka. Oba dva po revoluci přišli o práci a museli i přes vyšší věk hledat práci novou. Byl to pro ně velký stres.

Jak se staví sen 22.5. 2017Hledání práce ale nebylo jediným trápením, které rodinu postihlo. Manželce před lety zjistili Crohnovu nemoc a ta ji poslední měsíce hodně trápí. Navíc ji letos čeká operace. Manželům ale velkou radost dělají všechny tři děti – synové Jan a Jiří a dcera Lenka. Dohromady mají 6 vnoučat. Rodina se často schází a drží pohromadě. Součástí života rodiny jsou ještě psi – Barunka a Eliška, zahrada, malé domácí hospodářství (králíci a slepice). Jaké překvapení připraví rodičům děti společně s Ivou a designéry?

Manželé bydlí v rodinném domě, který je 50 let starý. Kuchyň, která je královstvím paní Jiřiny, je stará přes třicet let, ale protože o ni paní pečuje, vypadá celkem zachovale. Obývák a jeho zařízení je už také letité. Většinu nábytku si pořídili hned po svatbě. Jen gauč je novější, ten dostali od dcery. Kdysi byla kuchyň tam, kde je obývák a obývák tam, kde je kuchyň. A to se zase také stane. Designéři budou během přestavby dělat novou kuchyň a obývák.

Prohodí právě umístění kuchyně a obýváku. Manželé budou rádi za novou, moderní, a hlavně funkční kuchyň. Paní Jiřina by jen nechtěla, aby byla kuchyň červená, má radši světlejší barvy. Ale jsou skromní a budou rádi za cokoli. Jen trvají na tom, aby v obývacím pokoji Jiřina měla „skleník“ na staré hrnečky. V kuchyni a obýváku se designéři nechali inspirovat mozaikou ve stylu patchwork. Dekor bude jak na obkladech v kuchyni, tak na kamenném koberci Piedra na podlaze. V kuchyni se kromě bílé a dekoru dřeva objeví i tmavě modrá safírová barva. Stejná barva se pak objeví i v obýváku. Povede se jim toto velké prohození ke spokojenosti stabilního páru?

A jak se na proměnu dívají designéři
Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: Mottem této proměny byl dar. Po stránce designu bychom se rádi zmínili o kuchyni, kde se povedlo sladit praktičnost, estetiku a modernost. První, co nás napadlo, bylo nechat obě místnosti propojené, aby se neporušila základní a zažitá pohybová linie. Prohození obývacího pokoje a kuchyně přišlo až ve druhé vlně jako největší výzva této proměny. Problémů bylo několik, ale všechny byly řešitelné. Nesourodé podlahy a nutnost jejich vyrovnání, dále napojení nové kuchyně v místě původního obývacího pokoje na rozvody vody, kanalizace a elektro, které byly ve sklepě pod podlahou. Poměrně zásadní komplikace se ukázala až ve finiši kvůli naší chybě při vytyčování elektroinstalace, kdy jsme opomněli zavedení třífázového kabelu pro varnou desku. To bylo třeba udělat do již hotové kuchyně, což se běžně nestává.

Největší výzvou bylo fyzické prohození obývacího pokoje a kuchyně, i když už jsme se vlastně „vraceli“ k původně existujícímu rozdělení místností v minulosti (jak nám bylo na začátku řečeno). Toto nám také dávalo naději, že je tato změna možná, jelikož už to muselo kdysi fungovat. A nelze nezmínit také to věčné napětí a touhu nás, designérů: vystihnout potřebu, přání a vkus manželů a dát jim něco, nad čím by žasli, ale co by jim i hezky a jednoduše sedlo.

Styl proměny je hlavně harmonický, jednoduchý a čistý. Zvolili jsme jemné, světlejší barvy v tónech teplejší šedé, béžové s kontrastní modrou, dekorem tmavšího dřeva a černým sklem kuchyňských spotřebičů. Ozdobou jsou látková svítidla na míru a perličkou je jídelní stůl s diskem na stropě, který je základnou pro trojici závěsných svítidel. Materiály v kuchyni jsou poctivé, látky záclon a závěsů tenké a vzdušné, doplňky barevně ladí k základním barvám a povrchům s letmým kontrastem. Jednotícím a propojujícím tvarem byl kruh, který odkazuje na symboliku vztahu muže a ženy a i jako kruh rodinný. Snažili jsme se ho držet, promítnout ho do interiéru v různých podobách, velikostech a materiálech.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v pondělí
22.5. 2017 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 22.5. 2017:

Jak se staví sen 22.5. 2017
Jak se staví sen 22.5. 2017
Jak se staví sen 22.5. 2017
Jak se staví sen 22.5. 2017
Jak se staví sen 22.5. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles