Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 26.3. 2018

26. 03. 2018 | Televizní tipy
Láska jako trám, krásná dcera, plány na rekonstrukci domu… Ale kvůli alkoholu byl lásce konec a otcův odchod nesla velmi těžce i dcera. Pak přišla další rána. Paní Vlastě zjistili nádor na mozku a následná operace ji připravila částečně sluch. A aby toho nebylo málo, kvůli podvodnému jednání stavební firmy nejsou peníze na rekonstrukci domku. To je další příběh, který si zaslouží pomoc pořadu Jak se staví sen.

Jak se staví sen – 26.3. 2018:


Vlasta si pořídila domek ještě v době, kdy žila s otcem dcery Desanky. Pustili se do rekonstrukce, ale začaly problémy, přítel začal pít a projevily se i násilnické sklony. Navíc Vlastu podvedla firma, která prováděla rekonstrukci střechy. Vlasta se musela zadlužit, aby stavbu zastřešila. Tím však problémy neskončily. Vlastě zjistili nádor na mozku a po operaci má problémy se sluchem. Na jedno ucho neslyší vůbec a na druhé jen částečně. I přesto se v jejím životě objevil nový přítel, který jí pomáhá.

Jak se staví sen - 26.3. 2018Vlastinou další oporou jsou také její rodiče, kteří bydlí ve stejné vesnici. Po své sestře zase pojmenovala zvláštním jménem svou dceru. Vlasta sice prožívá nelehké období, ale myslí si, že to nejhorší už má snad za sebou. Rozhodně nefňuká a snaží se s osudem bojovat. Je sice v invalidním důchodu, ale přesto se snaží pracovat a přivydělává si výrobou šperků, které pak na trzích prodává.

Ve svém bydlišti je oblíbená a v její situaci jí navíc pomáhá spolek Daveláček (nezisková organizace, která pomáhá sociálně znevýhodněným rodinám a dětem v nouzi). Sama Vlasta má velmi ráda přírodu. Desanka zase chodí na latinsko-americké tance a chce být policejní vyšetřovatelkou. Díky pořadu JSSS by Vlasta ráda splnila své dceři sen o vlastním pokojíčku.
Vlasta bydlí v nedostavěném domě spolu se svojí dcerou Desankou. Z celého domu můžou využívat pouze jednu místnost. Aby měla Desanka alespoň trochu soukromí, má v chodbě za plentou udělaný provizorní pokoj.

V nedokončeném podkroví je místa dost, ale chybí peníze. Právě v podkroví by si představovala Vlasta pokojíček pro dceru. Dole v obýváku s provizorní kuchyní mají nábytek, který většinou dostaly. Kuchyňská linka je stará a sedací souprava taktéž. Dámy by proto potřebovaly novou linku i sedačku, a to takovou, která by vydržela řádění pejsků. Tak na co čekat – vzhůru do náročné rekonstrukce!

A jak se tedy na proměnu dívají designéři Zuzana Schubertová a Petr Hodan?


Hodnocení designérů: Tím, že jsme proměňovali chatičku, a to včetně fasády, byla tato proměna náročná, přesto plná příjemných dojmů. Rozhodli jsme se tedy, že pomůžeme tam, kde to nejvíce „hoří“. Což byl pokoj pro Desanku, která nutně potřebovala soukromí a dodělání domku zvenku, resp. fasády, která doslova volala o pomoc.

Paní Vlastimila se ocitla ve svízelné situaci kvůli podvodné stavební firmě, která jí slíbila rekonstrukci chatky, ale uprostřed prací se po nich slehla zem a paní s dcerou se ocitly v domku bez zastřešení, bez dodělané fasády i celého horního patra. Problémem tu tedy bylo téměř všechno. Do domku táhlo ze všech koutů, bylo proto nutné zateplení stropu i dodělání fasády, všude koukaly odhalené trámy. Vše by se dalo zkrátka přirovnat ke staveništi. Naštěstí se do celé proměny zapojil i dobročinný spolek Daveláček, který pomáhá již od samého začátku a zajistil kompletní zateplení střechy.

Největší výzvou bylo uprostřed ledna v mrazech dodělat holkám fasádu. Což jsme vlastně v rámci pořadu ještě nikdy nedělali. Designéři většinou řešili pouze interiéry. Tohle byla stavebně i časově náročnější cesta. Celkově chatě prospělo to, že jsme spoustu věcí dokončili. Fasádu jsme dodělali, bíle natřeli, uvnitř interiér celkově sjednotili, paní měla všude různorodou podlahu, tu jsme také sjednotili, dali celému interiéru nové dveře a dokonce se podařilo vyměnit i dveře vchodové. Stropy, které byly z části odhalené, jsme zakryli, a celý interiér tak dostal konečně útulný vzhled, kde si člověk nepřipadá jako na stavbě.

Jelikož se jedná o chatu v přírodě a paní Vlasta se netajila tím, že má blízko k přírodním materiálům a líbí se jí venkovský styl, výběr interiérového vybavení v tomto stylu byl pro nás jasnou volbou. Paní Vlastě jsme vytvořili novou kuchyň s dřevěným dekorem, za kterou jsme nechali obložit celou stěnu přírodním kamenem. Část původní podlahy nás velmi zaujala, bylo nám líto ji vyhodit, a tak jsme z ní vytvořili zajímavý obklad za stěnou, který interiér příjemně oživil, a zároveň paní Vlastě připomíná něco z původní chatičky. Nábytek jsme volili v bílé barvě, dřevěný, a to i k Desance do pokojíčku.

Podlahovou krytinu jsme vybrali vinylovou, jelikož v domě bydlí spolu s Vlastou a Desankou i dva psi. Do zádveří pak kamenný koberec, který jsme nechali dát i ven a na venkovní schody, aby se zádveří spolu s venkovní terasou propojily. Dokonce z kamenného koberce bylo možné vyrobit i dvě velké nádoby na květiny, které zdobí vstup do chatky. V dětském pokoji jsme chtěli navodit také dojem přírody, na stěnu jsme tedy nalepili tapetu ve tvaru stromu a mezi listy vložili háčky, na které si Desanka může pověsit například šperky, fotky atd. Celkově jsme Desance vytvořili prostor, jaký si dospívající slečna zaslouží. Má zde již plnohodnotný psací stůl, šatní skříň a lůžko. To vše v příjemných barvách – bílá, šedá, starorůžová a černá. I po vytvoření nové místnosti zůstal obývací pokoj s kuchyní poměrně prostorný.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v pondělí 26.3. 2018 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 26.3. 2018:

Jak se staví sen - 26.3. 2018
Jak se staví sen - 26.3. 2018
Jak se staví sen - 26.3. 2018
Jak se staví sen - 26.3. 2018
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice