Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 29.5. 2017

29. 05. 2017 | Televizní tipy
Zdeňka nemá vůbec jednoduchý život. A jednoduchý ho neměla vlastně nikdy. Už v osmi měsících byla odebrána matce a umístěna do dětského domova, kde byla až do svých šesti let. Pak se její matka vdala a malou Zdeňku si vzala k sobě, zejména na naléhání manžela. Zdenčina máma nebyla zrovna mateřský typ, zato její manžel a Zdenčin nevlastní otec si ji zamiloval – a i ona jeho.

Rodiče se potom rozvedli a máma odjela pryč a Zdeňka zůstala se svým nevlastním otcem. Byl jejím nejbližším a také jediným člověkem, kterého v životě měla. Když bylo Zdeňce 24 let, na otce spadl strom. Nebyl schopen se sám o sebe postarat, a tak o něj pečovala Zdeňka. Nakonec jí zemřel v náručí. Zdeňce odkázal byt v Otvovicích, ve kterém dodnes žije. A jaká známá osobnost se objeví v tomto dílu?

Jak se staví sen 29.5. 2017Jak se staví sen – 29.5. 2017:


Zdeňka se domnívá, že stres, který zažila během pečování o nevlastního otce, a jeho smrt přispěly k rozvoji nemoci, která z ní udělala invalidní důchodkyni – už skoro dvacet let trpí roztroušenou sklerózou a chodí o holi, ale dokáže samostatně fungovat. Vyučila se švadlenou. Vystřídala různá zaměstnání. Pracovala v pivovaře, v tukových závodech a roznášela také noviny. Ale peníze z invalidního důchodu rozhodně na rekonstrukci bytu nestačí. Zdeňka ráda maluje. K malování ji přivedl její nevlastní otec. Zdeňka byla 15 let vdaná. S manželem se seznámila na zábavě, krátce potom se jim narodila dcera Hana.

 Manžel jí nedával moc svobody. Pořád ji hlídal, kontroloval a chtěl, aby byla jen doma. Dnes to Zdeňka vidí tak, že byl despota. Před rokem a půl se s manželem rozvedli. Rozešli se ve zlém. On si našel jinou ženu a nastěhoval si ji k sobě domů. Zdeňka přišla o všechno, a po rozvodu se musela vrátit do prázdného bytu po otci. Na vybavení bytu neměla peníze, a tak jí pomohli lidé z Otvovic. Dali jí veškerý nábytek i elektroniku. Všechno, co v bytě má, dostala od Otvovických. Za to je jim Zděňka moc vděčná.

Smyslem jejího života je její dcera Hanka (9. třída základní školy). Má ji s manželem ve střídavé péči. Zdeňka jí ale nedokáže nabídnout takový komfort pohodlí a teplo domova. Vařit může jen na dvou plotýnkách a spolu s dcerou spí na rozkládacím gauči. Hana je u ní od pondělí do čtvrtka. Poslední dobou se jí ale k mamince domů tolik nechce. Učí se na přijímačky a nechce se jí tahat s knížkami sem a tam. A právě Hanka je důvodem, proč se Zdeňka přihlásila do pořadu Jak se staví sen. Přála by si pro sebe a pro dceru hezčí bydlení.

Samotný byt je ve velmi špatném stavu. Když se sem Zdeňka nastěhovala, byl totálně vybydlený. Díky pomoci místních občanů si ho mohla zařídit. Problémem je vytápění. Kamna s výměníkem jí vzal manžel, a tak má jen krbovky od lidí z Otvovic, ale i za ty je vděčná. Současné Zdenčino bydlení je velmi nesourodé, prostě každá ves, jiný pes. Zdeňka si přeje novou kuchyň, kde by mohla vařit a také by si přála, aby se u ní cítila dobře i dcera Hana. Dvouplotýnka a mikrovlnka jsou jediným vybavením kuchyně. Na mikrovlnku si Zdeňka našetřila sama. Také by si přála venkovní dveře, které jsou staré a prokopnuté. Barvy má ráda všechny. Designéři chtějí, aby Zdenčin byt vyzařoval něco z její osobnosti.

Inspirovalo je to, že je kreativní, veselá, má ráda barvy a maluje obrazy. Proměna by měla působit optimisticky. Plánují pro ni novou kuchyň. Ta bude sice v bílém lesku, ale doplňky budou barevné. Barevné budou i zdi a zařízení bytu. Sedačka bude mít žlutou barvu, v obýváku jí designérky plánují vytvořit koutek na malování s atypickou skříní na barvy. Proměnou vznikne samostatný pokoj pro dceru Hanku.

V pokoji bude mít nábytek pro teenagera, a hlavně soukromí, které ve svém věku potřebuje. Zdeňka bude mít svojí vlastní postel. Čelo postele ozdobí její obrazy. Podlaha bude v celém bytě vinylová – světlé barvy a v předsíni použijeme kamenný koberec a dekoraci z kamínků. Zdeňka je v situaci, kdy si nevybírá a neklade žádné požadavky. Každá změna bude k lepšímu. Netrvá tak na ničem, bude ráda za cokoliv.

A jak se na proměnu dívají designéři Martina Pištěláková a Zuzana Schubertová?


Hodnocení designérů: „Po návštěvě bytu nám bylo automaticky jasné, že budeme zápasit s příčkami a budeme muset dispozičně změnit celý byt a vytvořit samostatný dětský pokoj pro dceru. To byl jasný, hlavní nedostatek stavu bytu s ohledem na potřeby uživatelů. Docela jsme se v tomto dílu natrápili s řešením vytápění, které bylo v bytě zajištěné jenom krbovými kamny. Byť byly pod okny radiátory, tak nebyly na nic napojené a nefungovaly. Velká mise bylo tedy sehnat krbová kamna s výměníkem, a zajistit tak plnou výtopnost bytu.

Nelíbilo se nám také to, že máma s dcerou spí na jedné sedací soupravě, takže cíle byly jasné: topení, dát oběma soukromí a svoji postel a sedací soupravu mít jenom na odpočinek, koukání na TV a pro návštěvy. Přes celkovou plochu bytu se nám podařilo vytvořit samostatný pokoj pro dceru, otevřenou ložnici pro matku, lépe uspořádanou kuchyň s jídelním stolem, kout pro malování a obývací pokoj.

V tomto případě jsme zvolili moderní interiér s použitím výrazných barev. Celkové atmosféře bytu pomůže jednotná atmosféra, styl a charakter. Původní interiér byl poskládaný z darovaného nábytku – a to ať chcete, jak chcete, nemůže se Vám jen tak podařit vytvořit pocit sladěného interiéru.“

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v pondělí 29.5. 2017 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 29.5. 2017:

Jak se staví sen 29.5. 2017
Jak se staví sen 29.5. 2017
Jak se staví sen 29.5. 2017
Jak se staví sen 29.5. 2017
Jak se staví sen 29.5. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles