Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 30.4. 2016

30. 04. 2016 | Televizní tipy
S nápadem přihlásit rodinu do pořadu přišla svérázná babička Lenka. Ta se už nemohla dívat, jak Zuzana s Evženem a malou Agnes žijí v provizoriu s převážně zapůjčeným nábytkem od známých. Ráda by, aby se jim v domě dobře žilo. Pomáhala mladým na stavbě, často hlídá malou vnučku, ale víc jim dát nemůže. Všichni společně věří, že designéři vymyslí, jak prostor vyřešit, a Zuzka bude mít konečně kuchyň. Mají pravdu?

Jak se staví sen – 30.4. 2016:


Zuzana s Evženem se seznámili přes internet. Evžen býval tak trochu dobrodruh. Pracoval v kavárně a pak se vydal za prací do světa. Několik let pracoval ve Španělsku a také v Americe. Zuzana pracovala jako manažerka – také v kavárně. Přestože spolu čekají již druhé dítě, Evžen se zatím „nerozhoupal“ ke svatbě. Zuzka si do něj občas rýpne a babička se nechala slyšet, že pokud to s účastí v pořadu dobře dopadne, na syna si došlápne a svatba, respektive žádost o ruku, bude!
Mladá rodina žije ve starém domě z počátku 20. století.

Jak se staví sen 30.4. 2016Dům si vyhlídla Zuzana v rodném městě svého přítele Evžena. Doslova se do domu zamilovala. Přesvědčila přítele, dům společně koupili a vrhli se do rekonstrukce. Krok za krokem se snažili ze zničeného domu vytvořit krásné bydlení. Na stavební firmu neměli peníze, a tak Zuzka s Evženem na domě pracovali sami. Rekonstrukce domu však neustále probíhá. Během ní potkalo mladou rodinu hned několik životních událostí. Narodila se jim dcera Agnes, náhle zemřel dědeček – Evženův otec – a Zuzana podruhé otěhotněla. Na dokončení rekonstrukce je stále méně a méně času, sil a peněz.

Navíc si Zuzana s Evženem vůbec neví rady, jak prostor zařídit. Kam dát kuchyňskou linku, kam umístit pračku, ledničku, jak uspořádat obývací pokoj a jak – a hlavně za co – to všechno pořídit.
Od samého počátku rekonstrukce chtěli Zuzka s Evženem zachovat historický ráz domu. Nechtěli dávat plastová okna, ponechali původní prvky. Mají rádi staré věci. Přáli by si, aby byl celý prostor funkční a dobře vyřešený. Co se týče stylu, nechtějí nic ultra moderního a chladného. Rádi by něco útulného. A hlavně, aby to všechno spolu tak nějak ladilo a oni by si nemuseli připadat, že cestují v čase, pokaždé když přejdou z jedné místnosti do druhé.

Myslí i na svoje děti
– v obývacím pokoji tráví Zuzana s Agnes celé dny a až se jejich rodina rozroste o chlapečka, bude o to víc potřebovat „mít vše po ruce“. Zuzana s Evženem neholdují moderně. Raději mají tradiční styl. Jsou pyšní na to, že jejich dům postavil uznávaný architekt, a to i přesto, že si občas nemůžou vzpomenout na jeho jméno. Líbí se jim jejich stará skříň, ale v podstatě netrvají na ničem. Rádi by novou kuchyň a jako dárek navíc proměníme obývák.

A jak se na proměnu dívají designéři
Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: „Proměnu vnímáme prozatím jako nejpovedenější. Dům má sám o sobě velký potenciál, krásně funguje genius loci, je to starý dům ze začátku 20. století, součást dělnické železniční kolonie od architekta Camilla Sitteho. Bylo hned jasné, že zachováme ducha místa a budeme ctít původní ráz domu, citlivě zakomponujeme nové prvky do historického rázu domu. Na zásadní problém jsme nenarazili.

Evžen začal s rekonstrukcí před námi, byli tam SDK podhledy, podlaha srovnaná, snad nás jen trochu zaskočily zdi. Jedná se totiž o čtyřdům a stěny mezi jednotlivými částmi jsou jen 15 cm tlusté, tudíž zasekat vodu, odpad do takto tenké stěny hrozilo probouráním se k sousedům. Myslím, že stylem jsme majitelům kápli do noty, dům se zamilovali takový, jaký byl, pro jeho atmosféru, a tu jsme se snažili právě podtrhnout.

Podařilo se nám vnesení tradičních prvků, jako např. stropní trám, sloup. Máme radost právě ze způsobu ostaření trámů a sloupu. Byly opalované a olejované, vypadají dokonale staře a vnesly do interiéru historickou náladu, ale zpracované jsou moderní technologií
.“

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v sobotu
30.4. 2016 v 17.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 30.4. 2016:

Jak se staví sen 30.4. 2016
Jak se staví sen 30.4. 2016
Jak se staví sen 30.4. 2016
Jak se staví sen 30.4. 2016
Jak se staví sen 30.4. 2016
Jak se staví sen 30.4. 2016
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
super pořadSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
těším se,sleduji pravidelněSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles