Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen 7.5. 2016

7. 05. 2016 | Televizní tipy
Paní Eva je ve svém domě nešťastná. Těžce nesla odchod na venkov a ještě hůř snáší nekonečnou rekonstrukci domu, která nebere konce. Dcera Beáta rodinu do pořadu přihlásila, aby zase po letech uviděla v maminčiných očích radost a maminka se přestala stydět za to, jak bydlí. Co s tím vyvedou naši šikovní designéři?

Jak se staví sen – 7.5. 2016:


Rodiče se snaží dům udržovat sami, ale na pořádnou renovaci nemají peníze, a hlavně jim chybí odhodlání. Tatínek jezdí s kamionem a maminka pracuje v kosmetické firmě. Maminka se léčí už pět let s onemocněním krve, a to je také důvod, proč nemůžou dostat úvěr. Dcera Beáta by proměnu chtěla jako překvapení a zároveň i poděkování pro své rodiče. Beáta se po rozchodu s přítelem před časem vrátila zpátky do rodného hnízda a v rodičích má velkou oporu. S sebou zpět si vzala početnou smečku psů, věnuje se totiž canisterapii.

Jak se staví sen 7.5. 2016Beáta by si přála přestavbu kuchyně a obýváku a my jim to splníme. Kuchyň je královstvím maminky a vaření je její velký koníček. Hlavně mamince by měla nová kuchyň ulehčit práci. Maminku v kuchyni totiž trápí hned několik věcí. Většina skříněk je bez dvířek, a tak v nich musí neustále vytírat prach. Vypínače světla jsou špatně nainstalované, a v noci tak v kuchyni není vůbec světlo. Obývák, který je s kuchyní propojený, je místem, kde se celá rodina schází.

Začíná tam být ale životu nebezpečno. Ze stropu padá omítka – tatínkovi spadla na Štědrý den rovnou do talíře. Veškeré zařízení je už staré a omšelé. Stará sedačka, ponurý tmavý nábytek, letitý zátěžový koberec a nefunkční podlahové topení. Není divu, že se rodina stydí zvát si do domu návštěvy. Rodina by chtěla hlavně celý prostor prosvětlit, aby místnosti působily čistě a vzdušně. Zachovat si přejí jen topení dřevem v krbu.

A jak se na proměnu dívají designéři
Martina Pištěláková a Petr Hodan?


Hodnocení designérů: „Příběh této proměny byl pro nás hodně pestrý. Původní bydlení rodiny nám přišlo velmi negativní a od prvních fotek v přihlášce jsme měli potřebu k nim dostat více života. Nové dispozice jsme vyřešili redukcí kuchyně, zbouráním příčky, která vlastně i zbytečně vymezovala prostor kuchyně a obývacího pokoje, a napojením stolu na kuchyňský ostrůvek. Nový pokoj jim tak umožní, byť za cenu redukce kuchyně, pohodlný průchod kolem stolu na všechny strany, na terasu, a místnost tak získala větší kompaktnost.

Bývalý pokoj působil opravdu hodně nezařízeně, z našeho pohledu to nebyl pokoj, který obývají rodiče s dětmi. Obrovské pohledové problémy nám způsobila velká křivost stropu, ale snažili jsme se s tím co nejlépe poprat. Návazně na to následovalo vyrovnání podlahy, jejíž výška byla rozdílná v bývalém prostoru kuchyně, kde byla dlažba, a obývacího pokoje, kde byl koberec.

Jelikož šlo o dům, mohli jsme se trošku více rozdovádět ve stylech, barvách a dekorech. Zásadní motiv, který nám s tímto pomohl, jsme získali tapetou s motýly. Ostatní prvky v novém interiéru byly kombinované jednoduše, ale zároveň tak, aby rozmanitost tapety podpořily a navazovaly na ni. Vznikl tak vcelku neotřelý pokoj plný barev, struktur a textur. Materiálově tady najdeme: dřevo, plech, kov, kámen. Rodina nepotřebovala v obývacím pokoji hodně úložného nábytku, a tak jsme to s nábytkem nepřeháněli. Nebáli jsme se zkombinovat nezkombinovatelné.

Záměrně jsme jakoby na „oko“ neslaďovali jídelní židle u stolu, každá je jiná, ale záměrně byly vybrány tak, aby spolu u stolu mohly být. Zásadní prvek celého prostoru je velké dvoumetrové zrcadlo, které pokoji dává, díky svému odrazu, opticky jiný rozměr. Při vstupu do pokoje máte doslova pocit, že v něm máte dveře „dál“. Horní skříňky kuchyně jsme záměrně zvolili otevřené, kvůli okenní stěně s malým oknem a vstupem na terasu by nevypadaly klasické zavřené horní skříňky dobře a prostoru to ubližovalo. Navíc jsme chtěli dát úložné plochy i nad ostrůvek, a to jinou cestou ani moc nejde. Napadlo nás dát jim do kuchyně také tabulovou čerň, na rodinné vzkazy
.“

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v sobotu
7.5. 2016 v 17.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen 7.5. 2016:

Jak se staví sen 7.5. 2016
Jak se staví sen 7.5. 2016
Jak se staví sen 7.5. 2016
Jak se staví sen 7.5. 2016
Jak se staví sen 7.5. 2016
Jak se staví sen 7.5. 2016
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles