Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se vede, sousede?

16. 10. 2010 | Televizní tipy
Česká televize odstartuje v posledním říjnovém týdnu cyklus o lidech, kteří jsou nabiti energií, perou se s osudem, srší elánem, daří se jim vymýšlet stále něco nového a na otázku z názvu pořadu Jak se vede, sousede? bez váhání odpoví: dobře, skvěle, výborně,  aniž by to byla póza či přetvářka.
Jejich příklady pak mohou být inspirací pro ty, kteří ještě nenašli recept na spokojený život a častěji spíš propadají skepsi či nedůvěře v budoucnost.

Pořad Jak se vede, sousede? kombinující talk show a se zábavnou publicistikou moderuje Pavel Nový. Tvůrci pořadu Jak se vede, sousede? se vypravili do celé republiky, aby natočili příběhy obyčejných lidí, kteří přinášejí pozitivní, vlídné a zábavné sdělení o tom, že se dá život žít i v této složité době naplno, smysluplně a někdy i zábavně.

Sledujte od 26. října 2010 vždy v úterý na ČT1 ve 20:00 hodin

Jak se vede, sousede ?I tehdy, kdy to není tak úplně pravda, říkáme, že se nám nedaří a že nejsme spokojeni se svým životem. Když se v naší blízkosti objeví někdo takový, kdo srší elánem a radostí, nevěříme mu a občas i závidíme.  Nechceme vám tvrdit, že všechno, co tvoří náš současný život, je v pořádku. Rádi bychom vás ale seznámili s lidmi, kteří mají neobyčejné nápady, zájmy a energii, kterou mohou inspirovat i ostatní. Televizní diváky chceme vyburcovat, aby si víc všímali příznivých vzorů a pozitivně naladěných lidí kolem sebe.

Všechny ty, které jsme natočili v jejich prostředí, zveme následně do studia. Všichni mají koníčka (a mnohdy ne jen jednoho), kterému se plně věnují. Stává se jim také, že na základě své celoživotní záliby nově vystavěli svou existenci. Jejich bližní i sousedé je obdivují a vnímají jako lidi, kteří dovedou inspirovat a obohatit život druhým, jsou výjimeční a při tom zůstávají víceméně neznámí.
 
Prostřednictvím pořadu Jak se vede, sousede? se například setkáte s člověkem, který pěstuje čarověníky (zakrslé stromky), ve svém pokročilém věku je v úžasné kondici a šplhá do korun stromů, kde lze tyto genetické mutace nalézt. Bydlí v jednom z ostravských obvodů, působil jako dramaturg v Krátkém filmu, v Českém rozhlase, ale i v dělnických profesích, ale dnes je jeho hlavním tématem právě pěstování čarověníků a kultivace jedinečné zahrady.
 

Jak se vede, sousede ?

Ze Slavkova je  bývalý "železný muž", který získal repliku dřevěné drezíny (kola z roku 1813), na němž se jezdí jen prostřednictvím střídavého odrazu oběma nohama. Vzbuzuje údiv mezi spoluobčany, ale i úctu za řadu rekordních výkonů na tomto prapodivném stroji. 
 
Kořenářka z Valašska
zná medicínu na každý neduh. Má samozřejmě zcela současnou profesi, ale udržuje tradici zděděnou po babičkách, a tak ji vyhledávají lidé ze široka-daleka.
 
Chovatelka dog ze Dvora Králového bývala kdysi slušně etablovaná manažerka obchodu. Její úžasní psi ji ale přetáhli na svou stranu. Dnes žije na venkově a její životní styl se zásadně proměnil.

Do studia přijde i lékař, který kdysi emigroval do Švédska, léčil také královskou rodinu a byl velmi úspěšný. Jen tak pro radost si tam ze Švédů založil cimbálovku, která hrála české a moravské písničky. Na důchod se vrátil zpátky domů a založil novou cimbálovou kapelu, tentokrát českou, která ovšem umí i švédské lidové........
 

Zdroj: Česká televize

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
oplatí sa pozrieť
Obrázek uživatelky
profil
zábavný program
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem zatím jen jeden díl,tak to se špatně soudí.
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem asi velmi nevděčný televizní divák, ale stačí mi se dívat tak pět minut a odcházím. Mám takový pocit, že naši tvůrci nedokáží vymyslet nic moc zajímavého, spíše se pořád po někom opičí. Komu se to líbí a miluje vysedávání u bedny, tak ať se klidně kouká, budiž mu přáno.
Obrázek uživatelky
profil
neviděla jsem nemohu posoudit ...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka