Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jamie Oliver vaří doma na Prima love

4. 11. 2012 | Televizní tipy
Slavný šéfkuchař Jamie Oliver nám v pořadu Jamie Oliver vaří doma předvede, jak si doma vypěstovat různé druhy ovoce a zeleniny a pak z nich navařit jednoduchá a lahodná jídla. Nejvíce přece chutnají plody z vlastní zahrádky!

O pořadu Jamie Oliver vaří doma:

Pochutnat si na produktech vypěstovaných s láskou na vlastní zahrádce… Může být něco lepšího? Tento pořad umožnil Jamiemu vrátit se k tomu, co miluje nejvíce – k domácímu vaření ze zcela jednoduchých a snadno dostupných surovin.

Jamie Oliver vaří doma na Prima loveZa pomoci zahradníka Briana se Jamie Oliver rozhodl pěstovat vlastní ovoce a zeleninu na zahradě za svým venkovským domem v Essexu. Než si začal špinit ruce hlínou, byl Jamie Oliver celých šestnáct let šéfkuchařem. Kdyby věděl, jak je to snadné, začal by se zahrádkařením už dávno.

Jamie Oliver vždycky míval na parapetu alespoň pár květináčů s bylinkami a saláty, ale nic se nevyrovná pocitu, když si sklidíte vlastníma rukama vysazenou zeleninu nebo utrhnete ze stromu zralé a šťavnaté ovoce. Každá epizoda se zaměřuje na použití jiné sezonní přísady. Od brambor po pepř a od mrkve po cuketu, jahody či houby.

Jamie Oliver předvede, jak si vyrobit vlastní kečup, koktejl z vodky a rebarbory nebo barbecue omáčku. Nabídne desítky receptů na výborná jídla. Krok za krokem diváky naučí připravovat lehké saláty i pikantní guláše, zvěřinu na houbách či pečenou kachnu s dýní.

K tomu Jamie Oliver s Brianem přidají rady, jak se správně poprat se zahradničením. Pořad Jamie Oliver vaří doma je oslavou návratu k přírodě a vaření z vlastních surovin, vypěstovaných buď na zahrádce, nebo za okny bytu. Je to mnohem jednodušší, než si možná myslíte, a úžasně uspokojující, pokud se vám jídlo povede.

Kdo je hlavní postavou pořadu Jamie Oliver vaří doma?

Slavný britský šéfkuchař, restauratér a moderátor Jamie Oliver je známý hlavně svými pořady o jako autor populárních kuchařek. Vlastním jménem James Trevor Oliver se narodil 27. května 1975 v Claveringu v Essexu, kde rodiče provozovali hospodu jménem The Cricketers. V její kuchyni už od osmi sbíral zkušenosti, později se učil od nejslavnějších světových šéfkuchařů.

Jamie Oliver vaří doma na Prima loveJamie Oliver se specializuje hlavně na italskou kuchyni, má ovšem mnohem širší záběr. Do centra pozornosti se Jamie Oliver dostal v roce 1997, kdy se objevil v televizním dokumentu o The River Café, kde tehdy pracoval. BBC si ho všimla a nabídla mu vlastní pořad Šéfkuchař bez čepice (The Naked Chef).

Jamie Oliver v něm divákům zábavným způsobem dokázal, že se dá výborné jídlo připravit úplně jednoduše a bez speciálních pomůcek a exotických surovin.  
Stejnojmenná kuchařka se stala jednou z nejprodávanějších knih v Británii. Jamieho si dokonce pozval sám předseda vlády Tony Blair, aby mu na Downing Street 10 připravil oběd. Následovaly další úspěšné pořady a knihy. Jamie Oliver se zasloužil o lepší stravování v jídelnách britských škol – vedl kampaň proti nezdravým blafům, kterými se žáci museli živit.

Jamie Oliver se snaží celkově napravit špatné stravovací návyky ve Velké Británii a Spojených státech, ba i v Austrálii. V roce 2002 založil řetězec charitativních restaurací Fifteen, kde se nezaměstnaní nebo jinak znevýhodnění mladí lidé mohou naučit kuchařskému řemeslu.

Jamie Oliver provozuje také komerční restaurace a díky svým úspěchům se stal jednou z nejbohatších televizních osobností v Británii. V roce 2005 obdržel Jamie Oliver od královny Řád britského impéria. Jamie je ženatý s bývalou modelkou Juliette Nortonovou a vychovávají čtyři děti.

Pořad Jamie Oliver vaří doma můžete sledovat každý všední den od pondělí 5.11. v 18.30 na Prima love

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jamie Oliver vaří doma na Prima love:

Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
Jamie Oliver vaří doma na Prima love
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
na jeho pořad se ráda dívám i s dětmi,některé super návody se nám velice líbí,dcera i některé vyzkoušela a bylo to superSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jeho pořad jsem ještě nekoukala
Obrázek uživatelky
profil
se podívám, Jamie je můj oblíbenec a bojuje za správnou věc...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles