Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 18.11. 2012 - Vepřové hody

18. 11. 2012 | Televizní tipy
Selské sendviče s vepřovými špalíčky, zeleninová polévka s kroupami, škvarková pomazánka, jiná sekačka a štrůdl s mákem a višněmi to vše a ještě více uvidíte v pořadu Když vaří táta s datem 18.11. 2012. Táta si v neděli pořádně přivstane, protože vypravuje kluky na tajnou výpravu s Ivetou a chce jim připravit vydatnou svačinu v podobě selských sendvičů s vepřovými špalíčky.

Ještě z dětství si pamatuje ubrousek přilepený na rohlíku, proto se snaží, aby Jakub s Matesem svoje svačiny rozbalovali s nadšením a nebyli zklamaní obsahem. Martin Polačko zatím udělá pro kamaráda Víťu, který je zklamaný, že sešlo ze zabijačky u strýce na Moravě, malé vepřové hody.

Když vaří táta 18.11. 2012 - Vepřové hodyNáhradní program obsahuje domácí škvarkovou pomazánku a vlastní sekanou z mleté vepřové plece. Kluky po návratu z podzimního výletu určitě zahřeje zeleninová polévka s kroupami, dospělé Víťův ryzlink, sekačka potěší všechny. Kluci se podívali na farmu, diváci nakouknou do zákulisí supermarketu, kde se mele čerstvé vepřové maso.

Všechny, kdo už ani neví, jak si uškvařit sádlo, vyrobit voňavé škvarky a upéct oblíbenou fašírku, čeká užitečná lekce. K takové české domácí hostině se hodí makový závin, který upeče Iveta podle maminčina receptu. Podle Martina jde o maďarský moučník, každopádně skvělý, o čemž se přesvědčíte, když si celkem rychlý závin po pořadu Když vaří táta s datem 18.11. 2012 upečete sami doma.

Když vaří táta – 18.11. 2012:

Selské sendviče s vepřovými špalíčky mají základ v pokrájené vepřové pečeni. Špalíčky syrového masa ochutíme solí, pepřem, tymiánem, obalíme slaninou a upečeme na plechu v rozpálené troubě. Kousky masa přijdou mezi krajíce selského chleba s pomazánkou z másla, trošky strouhané nivy a řapíkatého celeru.

Zeleninová polévka s kroupami obsahuje ještě mrkev a řapíkatý celer, které Martin nakrájí na čtvrtkolečka, pokrájené syrové zelí, základem je poctivý zeleninový vývar. Připravenou zeleninu je třeba orestovat, doplnit plechovkou naložených rajčat, polévku okořenit rozmarýnem a nakonec Martin samozřejmě nezapomene přidat a povařit kroupy, po nichž se vydatná a zdravá polévka jmenuje.

Na škvarkovou pomazánku si vyškvaříme vepřové sádlo. Nakrájený bokKdyž vaří táta 18.11. 2012 - Vepřové hody zalijeme vodou a necháme škvařit, až se voda vypaří a vzniknou krásné škvarky. Martin je oddělí, naseká – nemele, má radši větší kousky. Spojí je s vychladlým sádlem a orestovanou cibulkou a česnekem, Kuba pomazánku, která musí ztuhnout v lednici, dochutí solí, pepřem, pažitkou a majoránkou.

Jiné sekačky bude několik šišek, takže spolyká dost cibule a čerstvého koření, houska stačí jedna, vajíčka potřebujeme dvě. Sekaná se nejlépe rovnoměrně umíchá ručně, zvládne to i Jakub. Martinova vychytávka je, že šišky potře nejprve olejem a pak Matýsek bohatě kvalitním kečupem, který dodá pikantní chuť a krásnou barvu.

Na štrůdl s mákem a višněmi nám stačí kupované listové těsto. Potřebujeme si svařit mletý mák s mlékem a strouhanou citronovou kůrou, přidáme cukr a kompotované višně. Pláty těsta podmažeme máslem, zavineme, navrchu potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Iveta ukáže, jak na to.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta – 18.11. 2012:

Aby se kousky masa nepřipekly na pekáč nebo na plech, můžeme si nádobí vyložit pečicím papírem.

Vepřová pečeně bez kosti (karé) je sušší libové maso, proto je Martin doporučuje obalit slaninou a okořenit voňavými bylinkami.

Pomazánku krásně provoní nadrobno nasekaný řapíkatý celer.

Stroužek česneku rozřízneme podélně a před dalším zpracováním vyjmeme ze středu klíček, který je těžko stravitelný.

Když sekanou pečeni potřeme navrchu kečupem, dostane krásnou barvu.
Kostku syrového listového těsta porcujeme podélně, ne napříč.

Další díl pořadu Když vaří táta sledujte již tuto neděli 18.11. 2012
od 18.00 na Prima family!


Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !