Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Klenoty naší krajiny na České televizi

18. 01. 2015 | Televizní tipy
Nový osmidílný dokumentární cyklus Klenoty naší krajiny se bude věnovat výjimečným lokalitám v chráněných krajinných oblastech. Diváci se jej budou moci sledovat od 8. ledna, vždy ve čtvrtek večer na ČT2.

Průvodcem po místech, která mají přesně daná pravidla pro ochranu přírody a zároveň počítají s působením člověka v krajině, je Miroslav Vladyka. Režiséry Klenotů naší krajiny od České televize, které vznikly v tvůrčí producentské skupině Lenky Polákové, jsou Petra Všelichová a Marcel Petrov.

„Klenoty naší krajiny od České televize představí televizním divákům české chráněné krajinné oblasti jako místa se specifickým způsobem soužití člověka s přírodou. Ne jako skanzeny se zakonzervovaným životním stylem, ale jako živé oblasti a krajinné celky, v nichž se odehrávají zajímavé příběhy a osudy“
, říká dramaturg Josef Albrecht.

Klenoty naší krajiny na České televiziMiroslav Vladyka, kterého si diváci spojují s cestovatelskou publicistikou, provází v tomto pořadu televizní diváky po pestré a zajímavé mapě chráněných krajinných oblastí, hovoří s lidmi, kteří jednotlivé lokality svým způsobem života spoluvytvářejí, a upozorňuje na zajímavá místa. „Během našeho natáčení jsem se setkal s řadou inspirativních lidí, kteří často žijí stranou hlasitého a efektního dění, zato jsou bohatí svou zkušeností a neuvěřitelně silnou vazbou ke svému životnímu prostoru. Spolu s nimi se snažím připomenout některé atraktivní turistické cíle, ale i místa, o nichž mnoho lidí neví,“ říká o Klenotech naší krajiny od České televize Miroslav Vladyka.

Chráněných krajinných oblastí je na českém území celkem pětadvacet a velmi často se jedná o velké územní celky. Zahrnují všechny podoby české krajiny, od nížin, přes lužní lesy až po skalní města či vysoká pohoří. Autoři cyklu Klenoty naší krajiny od České televize vybrali osm z nich s důvěrou, že právě tento výběr přitáhne diváky k obrazovkám. Televizní putování začne na Křivoklátsku, pak zamíříme do Českého ráje, další atraktivní místa nacházíme na Pálavě a lednová zastavení ukončíme v Jizerských horách. Únorové díly tohoto zážitkového cestopisu budou zahrnovat Moravský kras, Beskydy, Třeboňsko a Žďárské vrchy.  

„Moc bychom si přáli, aby cyklus diváky pobavil, potěšil, pohladil na duši - ale také inspiroval. Za skutečnými přírodními skvosty mnohdy netřeba cestovat daleko za hranice - často je máme přímo za humny. Stačí mít otevřené oči a vnímavou mysl,“ říká o cyklu kreativní producentka Lenka Poláková.

Klenoty naší krajiny od České televize volně navazují na předchozí seriál Divočina bez hranic, který svou pozornost zaměřil na národní parky lemující zemi podél našich hranic.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Klenoty naší krajiny na České televizi:

Klenoty naší krajiny na České televizi
Klenoty naší krajiny na České televizi
Klenoty naší krajiny na České televizi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle