Třetí díl letošní cesty po jižních Čechách nás zavede do Jindřichova Hradce. V romantickém prostředí zahradní restaurace na břehu řeky Nežárky vzniknou pod rukama Filipa a Ondřeje z pořadu Kluci v akci ze dne 24. 9. 2016 chutné pokrmy z tradičních surovin. Ovšem samotné zpracování a podávání jde s moderními trendy ruku v ruce.
Pečený lilek v rajčatovém pyré je osvěžující předkrm, doplněný lehce stravitelným a zároveň nutričně vydatným sýrem cottage. Následovat bude krémová polévka z cukety s taveným sýrem a smaženými kousky pstruha. Inspirací pro zdravé mlsání je jogurtovo-mrkvový koláč s brusinkami a citronovou polevou.
Pořad Kluci v akci můžete sledovat 24. 9. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize