Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Larry King v Show Jana Krause

23. 09. 2011 | Televizní tipy

Se světoznámým kolegou o práci i o ženách

 
Do čtvrtého dílu Show Jana Krause přijali pozvání JANA KRAUSE: nejslavnější moderátor na světě LARRY KING, jeden z nejbohatších a nejmocnějších českých byznysmenů ANDREJ BABIŠ a herečka SIMONA BRHLÍKOVÁ. Co Larryho Kinga přivedlo k jeho povolání a proč u něj vydržel tak dlouho? A jaké má názory na manželství? Proč Andrej Babiš právě nyní veřejně vyslovil své názory na korupci v České republice? A z čeho má strach? A s herečkou Simonou Brhlíkovou nejen o filmování, ale hlavně o komunikaci řečí i tělem.  

Premiéru čtvrtého dílu druhé série Show Jana Krause uvidíte v pátek 23. září ve 22.00 na Primě.

V tomto díle se diváci mohou těšit na skutečně exkluzivního hosta – Jan Kraus si povídal s legendárním americkým moderátorem Larry Kingem…
Larry King nejprve mluvil o svém celoživotním povolání a svěřil se, že se každý den ráno musí štípat do tváře, aby se ujistil, že všechno, co v životě dělal, a všechno, co se mu podařilo, je skutečnost. „Ptám se teď, co tu dělám, na Slovensku, lidi mě sledují, vedu tady s vámi rozhovor… Kdyby žila moje matka, smála by se tomu,“ vyprávěl Larry King. Vysvětlil, proč si kdysi zvolil umělecké jméno King. „Měl jsem po otci, který pocházel z Rakouska, německé jméno. Ale když jsem první den nastoupil do rádia, řekl mi šéf: „Budeš se jmenovat Larry King…“

Pokračoval dále ve vyprávění o své profesi: „Byl jsem vždy k posluchačům přímý, a když jste přímý, nemůžete se zmýlit,“ prozradil kouzlo svého letitého úspěchu. „Já jsem do toho nikdy nešel kvůli slávě a penězům, chtěl jsem hlavně komunikovat, zajímali mě vždycky lidé – například když jsem nastoupil do autobusu, chtěl jsem se zeptat řidiče, proč se stal řidičem,“ popisoval Larry King. „25 let vaší práce, každý večer talk show, to je obdivuhodné,“ projevil uznání Kraus. „Dělal jsem prostě svůj pořad, to byla možnost od Boha – a já jsem měl tu schopnost přimět lidi, své hosty, aby se mnou mluvili. Ať už to byl prezident USA, nebo obyčejný učitel, docela obyčejně jsem s nimi mluvil a vždy jsem se od každého hosta dost naučil,“ vyprávěl King. Probral s Janem Krausem také své partnerské vztahy: „Vždycky když jsem se zamiloval, tak jsem se oženil. Se všemi třemi bývalými ženami jsme přátelé, ale nikdy nepochopím lidi, kteří jsou spolu 60 let. Nechápu, proč se někdo diví, že jsem byl ženatý se šesti ženami.

Kolik hádek a kompromisů musí být ve vztahu, když jsou spolu lidi 50 let?“ přemýšlel nahlas Larry. „Já jsem měl ženy vždycky rád, moje manželka je o 26 let mladší, nevadilo mi to, ale teď mi to začíná vadit. Máme ale skvělé syny, jednomu je 11, druhému 12, hrají baseball. Doufám, že se dočkám toho, až půjdou na univerzitu, ale jsem už starší. Snažím se o sebe pečovat, protože ještě nechci odejít…“ Jana Krause zajímalo, co si Larry myslí o facebooku a sociálních sítích. „Je to fascinující, vůbec třeba neodhadnu, kam se bude vyvíjet televize. Na konferenci v Koreji říkali, že všechno budeme mít jednou v malé krabičce v kapse – televizi, počítač atd. Ale musíme umět využívat technologie pro dobro lidí, jinak to je nebezpečné. Ale jediná věc z technologií, která zůstane stejná, je rádio,“ odpověděl King.

„Jaké rozhovory považujete ve své kariéře za nejpozoruhodnější?“
chtěl vědět Kraus. „Za svou kariéru jsem dělal přes 50 000 rozhovorů, ale rád vzpomínám třeba na Franka Sinatru nebo na Nelsona Mandelu,“ prozradil Larry.

Moderátor přivítal podnikatele a jednoho z nejbohatších (a momentálně "mírně" rozčilených) lidí v Česku Andreje Babiše. Pan Babiš předal panu Krausovi dárek – salám Kmotr. „Tohle je jediný kmotr, kterého můžete sníst,“ vysvětlil dvojsmyslně pan Babiš. „Novináři vám dnes vytýkají, že tlacháte jako v hospodě,“ nadhodil pan Kraus téma, které hýbe poslední dny médii. „Kolegové to říkají v hospodách, protože se bojí, ale já jsem to konečně řekl nahlas. Teď se to v tomto státě dostalo do fáze, kdy je to už neúnosné. Korupce, krádeže… Já jsem to sice nahlas pojmenoval, mluvil jsem o konkrétních lidech, ale teď se zase bojím, že mě ti kmotři zastřelí,“ přiznal pan Babiš. Pozastavil se nad tím, že novináři považují jeho obvinění a konkretizování určitých věcí za "hospodské řeči". „Mně volají stovky lidí, píší mi – ani kvůli tomu nemůžu pracovat – a vyjadřují mi podporu,“ řekl Babiš. „Novináři také píší, že jste byl agent STB. Co je na tom pravdy?“ zajímal se Kraus.

Andrej Babiš vysvětlil, jak vypadala jeho údajná spolupráce s STB. Prozradil, že kdyby začal znovu podnikat, založil by maloobchod, televizi a noviny. „Proč maloobchod? Protože teď už je to na trhu rozebrané a ovládají to tu velké řetězce.“ Jana Krause by zajímalo, jestli by miliardář Babiš vůbec dokázal vyjmenovat firmy, které mu patří. „Všech 250 firem asi ne, ale 100 firem asi ano,“ pobavil Babiš diváky. „Kdyby vám někdo přes noc šlohnul nějaké firmy, poznal byste to vůbec?“ kontroval Kraus. „Asi ano, mám na to právníky,“ odpověděl Babiš. Vysvětlil, jak to bylo s lobbováním za řepku olejku, za což byl kritizován v médiích.

„Proč bych nelobboval? Má to logiku: proč bychom vozili olej z ciziny, když můžeme podpořit české zemědělce?“ vysvětlil Babiš. Popsal také, jak začínala jeho firma v 90. letech: „Byli jsme čtyři a založili jsme Agrofert. Takže ty řeči, že jsem začínal s kdovíjakým majetkem, jsou kecy.“ Rozebrali problém s "bioplynkou" – pan Babiš vysvětlil, na jakém principu pracuje: „V rámci obnovitelných zdrojů to má perspektivu: kráva i prase a jejich kejda – to je trvalý a stálý zdroj,“ pustil se do rozboru pan Babiš, čímž pobavil moderátora: „A co kdybych si doma udělal takovou malou bioplynku?“ pobavil Kraus diváky. „To byste nezvládl, to musí mít řídkou konzistenci,“ vysvětlil pobavenému moderátorovi Andrej Babiš. Pánové se pak opět vrátili k aktuální situaci v politice: „Všichni, kdo zvedli v poslední době hlavu, tak po ní dostali… Proto se nedivte, že se lidi bojí něco naplno říkat,“ vysvětlil Babiš. „Lidi by se měli sjednotit, všechny ty iniciativy, všichni ti lidé, kteří tvrdí, že mě podporují, měli by táhnout spolu. Každý tady řve jednotlivě, ale sjednoťte se, já vám to zmanažuju,“ navrhl Babiš. „Možná to sjednocení není jednoduché,“ namítl moderátor. „Ale jo, lidi jsou tady pěkně naštvaní. Ideální systém je ve Švýcarsku – tam není korupce, když se lidem něco nelíbí, tak to řeknou,“ poradil Babiš. Představil iniciativu, kterou založil a kam se mají lidé obracet, pokud chtějí něco změnit.

Moderátor představil Simonu Brhlíkovou, herečku, která v 17 letech odešla do USA. Jana Krause zajímalo, proč Simona nejprve odcestovala na Aljašku. „Zajímalo mě, jak žijí Eskymáci,“ vysvětlila Simona. Popsala, jaká byla její cesta do USA k herecké kariéře. „V Londýně jsem studovala komunikaci a herectví, pak jsem odcestovala do Afriky, kde jsem s Wesley Snipesem čtyři měsíce točila film. Hrála jsem tam vražedkyni,“ prozradila Simona. Vyprávěla, jak si chtěla skočit z letadla padákem. „Byl to adrenalin, ale nevyrovná se to tomu adrenalinu, co tady zažívám u vás…“

Simona prozradila, že v Hollywoodu hraje v divadelní hře Monology vagíny. „Kdo tam jako hraje?“ vyptával se Jan Kraus. „To tam jako ty herečky hrajou svoje vaginy, nebo cizí vaginy? To se tam jako ztotožní s náladami vagin?“ rozesmál Kraus diváky. „Co je potřeba, aby se člověk chytil v L. A. jako herec? Jak se musíte starat, abyste se dostal k nějaké příležitosti?“ vyptával se moderátor. „Většinou přes agenta, který mi pošle mail a dá vědět, nebo si sama najdu casting, nebo pošlu fotku režisérovi, který připravuje film,“ vysvětlila Simona. Prozradila také, že nemá stálého partnera. „Chodím do fitka, tancuju, chodím na trekking,“ vysvětlila Simona, jak se udržuje v kondici. „Prý umíte 7 jazyků, kromě toho prý i řeč těla… Co jste například vyčetla ze mě?“ chtěl vědět moderátor. „Jste v pohodě, chytrý, vyrovnaný,“ sdělila Simona panu Krausovi.

Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice