Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léto s Italem 31.7.2012

31. 07. 2012 | Televizní tipy
Emanuele zůstává v dalším díle pořadu Léto s Italem odvysílaném 31.7.2012 v Toskánsku v srdci oblasti Chianti ve vesničce Castello di Ama. Ubytuje se na zámku, ukáže divákům zdejší vinné sklepy a poví optimistickou historku. Život do vylidněné vesnice vrátili majitelé z Říma, nerozlučná dvojice nejen v práci, ale i v soukromém životě.

V zámecké kuchyni uvaří kuchař Giacomo perličku s omáčkou z pecorina, již okoření rozmarýnem, šalvějí a divokým fenyklem. A po oblíbené polodivoké drůbeži ještě upeče jablečný koláč. A pak už hurá! do milované Florencie. Hlavní město Toskánska Manu považuje za nejkrásnější město na světě. „Ještě ke všemu tam hraje můj oblíbený fotbalový klub Fiorentina,“ směje se.

Léto s Italem 31.7.2012Do Florencie se samozřejmě jezdí hlavně za památkami a uměním – a ty nám včetně Davida náš milý Ital též představí, „protože kdo neviděl Most zlatníků, neviděl nic.“ „Chrámem jídla“ je ale zdejší tržnice, kde od rána panuje čilý ruch, až smysly přecházejí. Toskánci jsou skvělí obchodníci a své zboží umí náležitě prodat.

Manu ochutná v dnešním pořadu Léto s Italem (31.7.2012) tlačenku a lampredotto, specialitu z telecích drštěk, zdejší tradiční rychlé občerstvení v housce. Také nás pozve na báječnou zmrzlinu a do špičkového hotelu, kde už pět vaří jeho kamarád z Prahy Vito. Ve Four Seasons si Emanuele pochutná na černých gnocchi, ale protože je to spíš zážitková porcička než jídlo po náročném dni, za tmy si ještě na nádvoří zámku udělá večerní salát ze zajímavé zeleniny, kde nechybí artyčok, červená čekanka a zelený chřest.

Pro diváky, kteří nebyli ve Florencii, je tento díl povinný, stejně jako pro milovníky dobrého jídla a vína. O tom, že Toskáncům je co závidět, se přesvědčíte v úterý díky pořadu Léto s Italem odvysílaném v úterý 31.7.2012 ve 21.20 na Prima family.

Léto s Italem 31.7.2012 - na co se můžete těšit?


Perlička, kterou mají Toskánci moc rádi, je vykostěná a upečená jako roláda, plněná pršutem a bylinkami a podávaná na omáčce z malého množství pórku a mléka, kde se rozpustil sýr pecorino. Toskánský jablečný koláč obsahuje kromě jablek ještě kandované hrozinky v třešňovém likéru a piniová semínka.
Ve florentské ústřední tržnici uvidíme věci pro Středoevropana nevídané.

Vyvrhnout obrovského tuňáka je skoro jako vyvrhnout čuníka - nic pro útlocitné povahy, stejně jako pohled na několik druhů žaludků a drštěk. Prodávají se tu i pořádné voňavé hřiby a nad čerstvou zeleninou a úrovní prodeje jímá našince závist, stejně jako nad energií místa a dobrou náladou prodejců.

Léto s Italem 31.7.2012Mezi tradiční italské street food patří lampredotto, jídlo z telecích drštěk. Chodí na ně ke stánku nejen návštěvníci trhu, ale i lidé, kteří tu léta pracují. Půlka plněné žemle je křupavá, půlka namočená v aromatickém vývaru, uprostřed vařené dršťky. Které se okoření solí, pepřem a zelenou omáčkou z petržele, olivového oleje a cibulky, poslední módou je přidávat chilli.
K vyhlášenému florentskému zmrzlináři Simonovi denně vozí čerstvé mléko, receptury jsou vypočítané na gram přesně.

Každý den tu dělají 16 až 17 druhů čerstvé zmrzliny, uvidíme výrobu jahodové, ale do ovocných zmrzlin Italové zásadně nepřidávají mléko ani vejce. Manu dostane kelímek a už míří kamarádem z Prahy. V kuchyni florentského pětihvězdičkového i michelinskou hvězdou ozdobeného hotelu Four Seasons uvaří Vito černé sépiové gnocchi z brambor s krémem z bílého chřestu a s jikrami z mořského ježka, ozdobené pažitkou.

Je to vynikající, ale malá porce, proto si na zámku uprostřed vinic Manu umíchá večerní salát z artyčoků, červené čekanky, zeleného chřestu a rucoly. Vitaminová bomba příjemně nahořklé chuti přinese inspiraci v podobě ne tak frekventované zeleniny, kterou spojí kvalitní olivový olej, ale diváckým bonusem je i ukázka čistění artyčoků. Manu říká: „Nezbyde nám z nich toho sice moc, ale ten zbytek stojí za to!“ A „za to“ skutečně stojí i celá epizoda z Florencie, s níž se Manu rozloučil polibkem.

Léto s Italem - příště uvidíte:


Je krásný den a Manu odjíždí do městečka Spoleto. Jsme v Umbrii a Spoleto stojí za návštěvu. Podíváme se na výrobu zdejšího olivového oleje, spojeného s rodinou Monini. A pak se už Emanuele těšína rodnou Elbu, kam konečně dorazí a kde to miluje a zná nejlépe…

Další díl pořadu Léto s Italem uvidíte již 31.7.2012 ve 21:20 hod na Prima family.


Zdroj, foto: Prima Family

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Léto s Italem 31.7.2012:

Léto s Italem 31.7.2012
Léto s Italem 31.7.2012
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a občas se na ten pořad ráda podívám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
na to se moc ráda koukám..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles