Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mikrospánek při vaření, ukradená elektřina a další zajímavé příběhy ze života

15. 04. 2019 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže a ženy zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Usnul při vaření

Na linku 158 volá anonymní oznamovatelka, která bez většího popisu uvádí, že na sídlišti, kde žije, vidí okno, z něhož se valí kouř. Oznamovatelka zdůrazňuje, že se nad případem nemůže více pozastavit, musí běžet pro dceru do školky a její výpověď tímto končí. Dispečink o hlášení spěšně uvědomuje hlídku, která potvrdí, že je od místa skutečně nedaleko. Policistům se tak podaří dojet na udanou adresu rychle. Dispečink potvrzuje, že na místo toho času míří i hasiči. Hlídka již od cesty zahlédne okno, z něhož vychází dým, je jim tedy jasné, kam své kroky směřovat. U vchodu pátrají po čísle bytu, nacházejí jej pod jménem Stanislav Hanzlík a vytrvale na něj zvoní. Nikdo však neotvírá a policisté chápou, že by jim mohlo jít zásadně o čas.

Mikrospánek při vaření, ukradená elektřina a další zajímavé příběhy ze životaNakonec ze vchodu někdo vychází a podaří se tak k bytu proniknout. Na chodbě domu, především v okolí bytu, je cítit odér kouře. Následně hlídka oznamuje dispečinku, že se pokouší do bytu dostat, ale nikdo neotevíral jak u vchodu, tak nyní bezprostředně přímo u bytu. S tímto jim dispečink upřesní, že jsou na místě hasiči. Ti se objeví policistům v patách sotva vše dořeknou a uvolňují dveře, aby se všichni společně do bytu dostali. Zatímco hasiči běží ihned do kuchyně, aby zastavili předpokládaný zdroj kouře a zabránili požáru, nalézají policisté v bytě staršího muže, jak spí v křesle.

Zřejmě se jedná právě o Stanislava Hanzlíka, který žije sám. Policistům se naštěstí podaří seniora probrat, a za jeho mohutného kašlání a přicházení k sobě otevírají hasiči kolem všechna okna, aby se do bytu dostal vzduch. Hasiči provádí základní první pomoc a policisté volají záchranku. Muže vynášejí před dům. Hanzlík vypadá klidně, ale občas je úplně dezorientovaný. Zdravotníci zmíní, že muž může mít závažnější neurologické onemocnění. Zmateného muže odváží sanitka a policisté případ na místě uzavírají, byt zapečetí a odjíždějí pryč.

Zloděj elektřiny

Je den. Na tísňovou linku volá vyděšená starší žena, Marie, že právě přijela na chatu a že jsou otevřené dveře a má strach, že zloděj je ještě uvnitř. Na místo okamžitě vyráží policejní hlídka. Když policisté dorazí na místo, vítá je rozrušená Marie. Stojí před pozemkem chaty. Říká jim, že na chatu moc nejezdí poslední dobou, ale teď přijela na pár dní, protože má být hezky, a našla chatu otevřenou. Má strach, že zloději tam ještě jsou a prosí policisty, aby vše pořádně zkontrolovali, a nabádá je k opatrnosti, že ti zloději jsou dneska kvůli pár korunám schopní úplně všeho. Policisté jdou dovnitř a opatrně chatu prohlížejí. Nikde nikdo není, ale najdou jedno pootevřené okno, ze kterého vede ven prodlužovačka.

Na první pohled není moc dobře vidět, je schovaná křovím. Prodlužovačka navíc vede za hranice pozemku chaty. Policisté se společně s Marií vydají tam, kam vede. Ukáže se, že prodlužovačka míří hned do vedlejší chaty. Marie policistům říká, že to je divné. Patří prý manželům Formanovým, kteří sem, co ona ví, také poslední dobou prý moc nejezdí. Policisté naleznou konec prodlužovačky, ke kterému je připojená televize, na které běží nějaký program. Před televizí dřímá nějaký muž, je to Michal. Když ho policisté začnou budit, je překvapený a ptá se zmateně, co se děje. Agresivní není ani trochu, spíš zmatený. Marie se odváží vejít také dovnitř, a když vidí Michala, spráskne ruce, a říká policistům, že ho zná, že to je přece Míša Forman, syn majitelů chaty.

Policisté se snaží zjistit, co má znamenat ta prodlužovačka. Marie syna známých kárá a ptá se ho, co to jako má znamenat. Michal se ke všemu rozpačitě přiznává. Říká, že se rozvádí a vyhodili ho z práce a že neměl kam jít, protože se před rodiči za to všechno stydí, tak přišel sem na chatu. Jenže jak sem teď rodiče nejezdí, tak tu není žádná spotřeba elektřiny, a aby ho podle toho rodiče neodhalili, tak si sehnal prodlužovačku a půjčuje si elektřinu od Marie. Michal z toho všeho je rozpačitý a hrozně se omlouvá, že ví, že to je špatné, ale že je zoufalý a bez peněz.

Marie ho kárá, že takhle by se neměl chovat a že jeho rodiče by to určitě všechno pochopili, ale že krást se nemá. Michal se tváří provinile a slibuje Marii, že jí všechno zaplatí, až si najde práci a nějak se z toho všeho dostane. Když se Michala policisté ptají, jak se dostal dovnitř, přiznal, že ví, kde jsou schované klíče, že před lety zahlédl Marii, jak je tam dává. Policisté Michala legitimují a vše zapíší, ale Marie se nakonec rozhodne, že nebude chtít proti Michalovi vznášet nějaká obvinění, pokud jí tedy zaplatí elektřinu, kterou odebral. Michal svatosvatě slibuje, že ano a policisté odjíždějí.

Sledujte od 15.4. 2019 na TV Prima. Každý všední den v 16.50



Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !