Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mysteriózní detektivní seriál Strážce duší

19. 04. 2009 | Televizní tipy
Náš svět není tak obyčejný, jak se na první pohled zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlitelných okamžiků. Nic není takové, jak jsme si mysleli. Dějiny jsou plné provokativních záhad, které se navzdory vědeckému zkoumání doposud nepodařilo uspokojivě vysvětlit. Archeologické nálezy, záznamy v kronikách a starých dokumentech, magické rituály a také četné legendy naznačují, že minulost je daleko vzrušivější, než si vůbec dovedeme představit…

STRÁŽCE DUŠÍ

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se pohybuje na pomezí detektivky nebo krimi (podle způsobu vyprávění příběhu ze současnosti) a napínavého thrilleru nebo hororu podle toho, nakolik je vysvětlení záhad minulosti a jejich stop fantaskní. Srdcem epizod jsou samozřejmě ony historické záhady, vždy vyplývající z existence nějakých reálií, a proto bude nejlépe zařadit Strážce duší prostě do žánru mystery, kterému je vlastní napětí stejně jako detektivkám a thrillerům.

Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, pátrá po záhadách dávné minulosti, které se dostávají do nečekaných souvislostí s příběhy zcela současnými.

NAPÍNAVÁ PÁTRÁNÍ ARMÍNA a NELSEROVÉ

Mysteriózní detektivní seriál Strážce duší

V dramatických příbězích Strážce duší jsou rekonstruována tajemstvím obestřená bílá místa na mapě historie a osvětlována s pomocí mnoha zajímavých, obecně ovšem neznámých faktů. Na místech, kde se v minulosti odehrálo cosi tajemného nebo nevysvětleného, dochází k novým záhadným jevům či zvláštním událostem.

Dvojice hrdinů spisovatel Armín a studentka Nelserová za přispění Strážce duší hledají vysvětlení takových otazníků minulosti a leckdy přispějí i k řešení záhady nebo zločinu současného. Mytická postava Strážce duší pracuje jako Katčina inspirace nebo intuice, vyplývající z její citlivé, romantické povahy, s níž si ráda historii oživuje ve fantaskních obrazech. Strážce tak ovšem činí proto, že je ztělesněním morálky nebo etiky celé série… možná jej nejlépe naznat historickou spravedlností, neboť:

"Oceánem věčnosti putují Strážci duší. Vedeni zákonem prozřetelnosti přicházejí na svět, aby ochránili vše, co musí zůstat utajeno, a odhalili, co má být zjeveno. Ve službách osudu berou na sebe lidskou podobu, ale jen vyvolení mohou spatřit jejich tvář."

Mysteriózní detektivní seriál Strážce dušíNabízená řešení záhad jsou sice fantazií autora, ale vycházejí z jisté dávky pravděpodobnosti a jsou podpořena množstvím významných indicií. Často jsou zde využívány vědecky potvrzené poznatky a známá i téměř utajená historická fakta. Překvapením pro diváka by měly být nejen jednotlivé poznatky, ale především jejich zařazení do fascinujícího obrazu minulosti. I když jde tedy o fikci, náměty jednotlivých epizod vždy vycházejí ze zcela konkrétní, vědecky prokázané historické události nebo archeologického nálezu. Minulost se tak prolíná se současností, reálné s nadpřirozeným, pochopitelné s nepochopitelným.

Tajuplné příběhy Strážce duší se žánrově pohybují na pomezí detektivky a napínavého thrilleru. Třináctidílnou sérii v hlavních rolích s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou uvedeme nově vždy v pondělí od 20. dubna do 13. července 2009 na ČT1 ve 20:00 hodin.

 

Čtěte také:

Mysteriózní detektivní seriál Strážce duší – hlavní postavy

Mysteriózní detektivní seriál Strážce duší – jednotlivé epizody


 

Zdroj: Česká televize

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !