Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po irském Munsteru

19. 09. 2018 | Televizní tipy
Na cestě po irském Munsteru s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem po jižní části Irské republiky, za krásami přírody, novodobými druidy, starobylými hrady, nebo třeba na místo, kde vznikla irská káva (Premiéra)

Munster je provincie Irské republiky, táhnoucí se od středu země k jihu, jihovýchodu a jihozápadu. Pokrývá hrabství Clare, Kerry, Cork, Limerick, Tipperary. A Waterford. Je to území plné hradů, zřícenin, starých opatství a mnoha přírodních krás.

Na cestě po irském Munsteru začneme návštěvou u moderních druidů, kteří žijí uprostřed přírody v hrabství Kerry podle vzoru starých Keltů. V hrabství Tipperaery pak zavítáme na Rock of Cashel, Na cestě po irském Munsterujehož vzhled je impozantní a historie sahá až do keltských dob. Svatý Patrik zde prý přiměl krále Anguse konvertovat ke křesťanství. A z hradu přímo na pobřeží. Cobh v hrabství Cork je jeden z největších přirozených přístavů na světě. Právě odsud odjelo kolem tří milionů Irů za novým životem do Spojených států. Cobh se stal i poslední zastávkou Titanicu před jeho osudnou plavbou přes Atlantik.

Národní park Killarney cestovatele uchvátí krásnými jezery, horami a vodopády. Na břehu jezera Muckross navštívíme skanzen tradičních irských farem, kde se žije jak za starých časů. Podíváme se i do Národního folklorním divadle Siamsa Tire ve městě Tralee, kde tradice udržují formou představení s tanci a zpěvy. Příběh majitele keramické dílny na poloostrově Dingle zase dokládá, kam člověka může dovést vášeň a cílevědomost. Na závěr cesty nás čeká jedno překvapení spojené s výrobou legendární irské kávy.

Na cestě po irském Munsteru můžete sledovat 19. 9. 2018 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po irském Munsteru:

Na cestě po irském Munsteru
Na cestě po irském Munsteru
Na cestě po irském Munsteru
Na cestě po irském Munsteru
Na cestě po irském Munsteru
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle