Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie

15. 01. 2020 | Televizní tipy
Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem po překrásném koutu západní Kanady, který se stal rájem milovníků outdoorových sportů (Premiéra)

Pojďte s námi na cestu po jihozápadní části provincie Britská Kolumbie, jejíž latinské motto zní Splendor sine occasu, tedy Nádhera bez konce.

Začínáme na ostrově Bowen, který leží jen 30 kilometrů od Vancouveru. O Bowen Island se říká, že je to Britská Kolumbie v malém. Má všechno z přírodních krás provincie. Zalesněné kopce, jezera, mořské pobřeží, příznivé klima. Podíváme se na nejmalebnější místa ostrova, zúčastníme se každoroční oslavy Bowfestu, navštívíme paní Deboru, která se stará o opuštěné psí seniory.
Naše další cesta povede na Vancouver Island, vůbec největší ostrov západního pobřeží Severní i Na cestě po jihozápadě Britské KolumbieJižní Ameriky. Navštívíme mimo jiné Cathedral Grove, tedy Katedrálový háj, prastarý les, složený z mohutných až 75 metrů vysokých cedrů a neméně působivých Douglasek tisolistých.

Opět lodí směřujeme na Sunshine Coast. Vzdělávací centrum Nicholase Sonntage v městečku Gibsons vzniklo proto, aby si místní děti i jejich rodiče byli vědomi přírodních krás, především z říše fauny, žijící v jejich blízkosti ve vodách Tichého oceánu. Jen o pár kilometrů dál, v Sechelt žijí příslušníci Prvního národa, tedy indiánského kmene Coast Salishů. Richard a Artie se celý život věnují vyřezáván a prodeji rituálních masek a dalších artefaktů. Řezají z cedru i ze zvířecích kostí.

Na pevninském pobřežním pásu nás nejdříve čeká zastavení ve Whistleru, středisku zimních sportů a pak exkurze do minulosti v podobě návštěvy starého měděného dolu, přeměněného na Britannia Mine Museum. Končíme ve Squamish, ráji lezců po skalách a kite surfingu.

Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie můžete sledovat 15. 1. 2020 od 20,50 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie:

Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie
Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie
Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie
Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie
Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie
Na cestě po jihozápadě Britské Kolumbie
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !