Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po severu Izraele

17. 05. 2018 | Televizní tipy
Na cestě po severu Izraele s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za novodobými kibucníky, do akvaparku vedle minového pole a na posvátnou horu, která dala jméno městu Tábor (2011). Režie pořadu Na cestě po severu Izraele D. Kupšovský.

Poutními místy se to ve svaté zemi pochopitelně jenom hemží. Kostel Proměnění Páně a františkánský klášter postavené v místech, kde Ježíš promlouval k Mojžíšovi a Eliášovi, navštěvují křesťané z celého světa. Pro cestovatele z Česka má poněkud výjimečný význam. Stojí totiž na hoře Tábor. Jméno se tuze zalíbilo Husitům, a dalo tak název i jihočeskému městu. Turisté ze Španělska se zase podrobují hromadnému křtu v řece Jordán. Ne vždy se to ale podaří.

Ponořit celé tělo do nevábně vyhlížejícího toku chce notnou dávku odvahy. Severněji, na břehu Galilejského jezera leží Na cestě po severu Izraelemnoho kibuců – soběstačných komunit, kde se společně hospodařilo. Mladé už tento model příliš neoslovuje, dochází dokonce k privatizaci těchto družstev. Lepší vyhlídky má turistická infrastruktura, která se buduje kolem této biblické vodní plochy.

Na cestě po severu Izraele lze sledovat 17. 5. 2018 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po severu Izraele:

Na cestě po severu Izraele
Na cestě po severu Izraele
Na cestě po severu Izraele
Na cestě po severu Izraele
Na cestě po severu Izraele
Na cestě po severu Izraele
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !