Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový film Každý milion dobrý

20. 04. 2016 | Televizní tipy
Nový film režiséra a scenáristy Zdeňka Zelenky Každý milion dobrý s Jiřinou Bohdalovou, která letos v květnu oslaví významné životní jubileum, uvede Česká televize v neděli 1. května od 20.00 na ČT1.

Snímek Každý milion dobrý, který vznikl v tvůrčí producentské skupině Michala Reitlera, vypráví příběh Ireny (Jiřina Bohdalová), energické majitelky prosperující firmy. Po vlastní vážné autohavárii se ale rozhodne přehodnotit svůj dosavadní život, svou firmu prodat a získané prostředky věnovat potřebným. Když její syn Jarda (Ondřej Vetchý) zjistí, že začala rozdávat majetek, který měl jednou zdědit, začne pod nátlakem své ženy (Tatiana Vilhelmová) usilovat o to, aby byla jeho matka prohlášena za nesvéprávnou.

„S Jiřinou Bohdalovou jsem natočil přes dvacet hlavních rolí. Většina z nich byly sice komedie či pohádky, ale objevila se i třeba výrazně psychologická role ve filmu Návštěva staré dámy. Natočit opět komedii, to se nám s Jiřinou Bohdalovou nechtělo, rádi jsme si proto odskočili do oblasti, kde těch rolí tolik neměla, tedy k psychologickému rodinnému dramatu,“ říká režisér a scenárista Zdeněk Zelenka.

Nový film Každý milion dobrý „Filmu Každý milion dobrý nastoluje otázku míry svobody, kterou jsme schopni dopřát jiným. Mají naše děti automaticky nárok na majetek, který shromažďujeme? A máme my, děti, právo upírat svým rodičům možnost rozhodovat o svém majetku a životě, jakkoli se nám to může zdát pošetilé? Myslím, že se nám podařilo dramatický scénář moderně a plnokrevně natočit,“ kreativní producent Michal Reitler.

„Má role je inteligentní, skromný mladý kluk, který to má v hlavě srovnané a už od začátku ví, že to, co rodiče chtějí udělat, není správné a razantně proti tomu bojuje, čili je na straně babičky, kterou má neskutečně rád. A celá tato situace ho vzdaluje od rodičů. Je pro mě čest, že jsem se s paní Bohdalovou mohl setkat a ještě k tomu s ní spolupracovat,“ říká herec Zdeněk Piškula k filmu Každý milion dobrý. Na otázku, jak by se v situaci, kterou popisuje film, zachoval, říká: „Ty peníze by nebyly moje, to ona na nich dřela a vydělala si je a mé jediné právo na ně by bylo až v případě dědictví a kdyby to ještě k tomu šlo na dobročinné účely, tak bych jí v tom naopak ještě podporoval.”

Film Každý milion dobrý se natáčel v psychiatrické léčebně v Kosmonosích, ve Slaném, Praze a obci Svinaře. Kromě Jiřiny Bohdalové, Ondřeje Vetchého. Zdeňka Piškuly a Tatiany Vilhelmové se v něm objeví Jitka Smutná, Viktor Preiss, Jaromír Dulava, Miroslav Hanuš, Jan Hrušínský a další.

Česká televize uvede, u příležitosti výročí narozeniny herečky Jiřiny Bohdalové, celou řadu filmů, seriálů a televizních inscenací, ze kterých ji televizní diváci znají. Půjde, mimo jiné, o televizní seriál My všichni školou povinní, filmy Fany, Nesmrtelná teta, Vrásky z lásky anebo záznam divadelní hry z pražského Divadla na Vinohradech Dům na nebesích.

Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový film Každý milion dobrý:

Nový film Každý milion dobrý
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !