Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový historický film Vévodkyně – o hercích, aneb kdo je kdo

13. 01. 2009 | Televizní tipy

KEIRA KNIGHTLEY (Georgiana, Vévodkyně z Devonshiru)

 

Ve svých 21 letech potvrdila Keira Knightley status vycházející hvězdy, když získala nominace na Oscara a Zlatý Globus za roli ve filmu Pýcha a Předsudek (Pride and Predice, rež. Joe Wright, 2005). Za roli ve filmu Pokání (Atonement, rež. Joe Wright, 2007) pak získala nominace na Zlatý Globus a BAFTA.

 

Knightley poprvé zaujala ve filmu Blafuj jako Beckham (Bend It Like Beckham, rež. Gurinder Chadha, 2002), aby byla poté obsazena v Pirátech z Karibiku. Její širší záběr ukazují i další filmy z její filmografie – akční Domino (Domino, rež. Tony Scott, 2005), historický Král Artuš (King Arthur, rež. Antoine Fuqua, 2004) nebo komedie Láska nebeská (Love Actually, rež. Richard Curtis, 2003).

 

 

VévodkyněRALPH FIENNES  (Vévoda z Devonshiru)

 

Fiennes vystudoval the Royal Academy of Dramatic Arts, aby poté započal jeho kariéru na prknech, která znamenají svět. V roce 1991 se objevil poprvé v televizi v Prime Suspect. Spolu s Juliette Binoch si zahrál v TV filmu A Dangerous Man: Lawrence After Arabia. Steven Spielberg ho poté obsadil do role nebezpečného nacisty ve filmu Shindlerův seznam.

 

Další za zmínku stojící filmy jsou Otázky a odpovědi (Quiz Show, rež. Robert Redford, 1994), Zvláštní dny (Strange Days, rež. Kathryn Bigelow, 1995), Oscar a Lucinda (Oscar and Lucinda, rež. Gilliam Armstrong, 1997), Hranice lásky (The End Of Affair, rež. Neil Jordan, 1999).

 

V roce 2002 si Fiennes zahrál v Cronenbergově filmu Pavouk (Spider, rež. David Cronenberg, 2002) poté následoval Červený drak (Red Dragon, rež. Brett Ratner, 2002) a Krásná pokojská (Maid in Manhattan, rež. Wayne Wang, 2002).

 

Z posledních let stojí jistě za zmínku propůjčení hlasu ve Wallace & Gromitt či jeho role ve filmu Nepohodlný (The Constant Gardener, rež. Fernando Meirelles, 2005). Objevil se i v sáze Harry Potter.

 

CHARLOTTE RAMPLING  (Lady Spencer)

 

Tato herečka se objevila poprvé ve filmu již v roce 1965 a to ve filmu Fortel, a jak ho získat (The Knack… and How to Get It, rež. Richard Lester, 1965) americkému publiku se představila v roce 1975 detektivním příběhem Sbohem buď, lásko má (Farewell My Lovely, rež. Dick Richards, 1975) a s Woody Allenem ve Sturdust Memories či s Paulem Newmanem ve filmu Rozsudek (The Verdict, rež. Sidney Lumet, 1982). Její současné filmy obsahují například Základní Instinkt 2 ( Basic Instinct 2)  nebo Babylon A.D.

 

VévodkyněHAYLEY ATWELL  (Bess Foster)

 

Mladá britská herečka Hayley Atwell debutovala v roce 2005 v Allenově filmu Cassandra’s Dream (rež. W. Allen, 2007) poté se objevila ve filmu How About You (rež. Anthony Byrne, 2007) a v poslední době pak v Brideshead Revisited (rež. Julian Jarrold, 2008). Kromě filmu se věnuje Atwell i divadlu a televizi.

 

 

DOMINIC COOPER (Earl Grey)

 

Dominic Cooper se převážně věnuje divadlu. V televizi se objevil například ve filmu Zpátky na zem ( Down to Earth, rež. Paul Weitz, 2001) nebo Sparkling Cyanide. Mezi jeho filmografii se počítají filmy jako Z pekla (From Hell, rež. Allen Hughes, Albert Hughes, 2001) nebo Snídaně na Plutu (Breakfast on Pluto, rež. Neil Jordan, 2005) v poslední době byl k vidění v muzikálu Mamma Mia!.

 

SIMON McBURNEY  (Charles James Fox)

 

Simon McBurney je herec, režisér a scenárista, který se v poslední době objevil například ve filmu Poslední skotský král (The Las King of Scotland, rež. Kevin MacDonald, 2006). Vidět ho mohli diváci i v dalších titulech jako Manchurianský kandidát (The Manchurian Candidate, rež. Jonathan Demme, 2004), Ospalá díra (Sleepy Hollow, rež. Tim Burton, 1999) a další. Kromě filmu se věnuje hodně také divadlu.

 


Čtěte také další články o filmu Vévodkyně:

Nový historický film Vévodkyně - špetka podrobností

Nový historický film Vévodkyně - v našem manželství jsme byli tři


 

Zdroj: Bioscop

 

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc dobrý film! Vřele doporučuji: )!!!
Obrázek uživatelky
profil
sa mi ako herečka veľmi páči..videla som ju vo viacerých filmoch a je dobrá..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles