Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový seriál Láska je láska

25. 08. 2011 | Televizní tipy
Láska je Láska se stala prvním a zatím jediným televizním seriálem věnovaným jen a pouze lesbickým vztahům. Představí vám zajímavé spektrum postav, které se snaží skloubit svůj profesní život s osobním a zároveň se různými způsoby vyrovnávají se svou otevřenou nebo skrytou sexualitou.

Příběh seriálu Láska je Láska se soustředí na skupinu lesbických žen a jejich kamarádek, které žijí v Los Angeles a scházejí se v kavárně The Planet. Do města se přistěhuje mladá talentovaná spisovatelka Jenny s přítelem Timem a pronajmou si dům ve čtvrti West Hollywood. Stanou se tak sousedy Bette a Tiny, které spolu už sedm let žijí a rády by si pořídily dítě.

láska je láskaDoufají, že to pomůže vyvést jejich vztah ze slepé uličky. Momentálně hledají dárce spermatu. Do blízkého okruhu kamarádek Tiny a Bette patří androgynní a velice promiskuitní Shane, která za sebou nechává nespočet zlomených srdcí, dále vrcholová tenistka Dana, která svou orientaci nechce veřejně přiznat, bisexuální novinářka Alice a Bettina nevlastní sestra Kit, hudebnice a vyléčená alkoholička.

Třináct dílů první série seriálu Láska je Láska tvoří propletený a ucelený příběh, jehož středobodem je milostný trojúhelník mezi Jenny, Timem a Marinou, majitelkou kavárny The Planet. Jenny prožije s Marinou románek a před ostatními to tají. Timovi vyloženě lže. Bette a Tina řeší těhotenství a různé krize dříve idylického vztahu a ostatní kamarádky také nemají na růžích ustláno.

Láska je Láska je první seriál zaměřený vyloženě na lesbickou komunitu. Poznáme, že problémy s láskou prožíváme všichni podobně, ať už je naše sexuální orientace jakákoli. Proto si v něm každý divák může najít to své.

Postavy seriálu Láska je Láska


Bette Porterová (Jennifer Bealsová)

Bette Porterová je ředitelkou Kalifornského centra umění. Už sedm let žije s přítelkyní Tinou Kennardovou a rády by si pořídily dítě. Když se jim po mnoha peripetiích povede najít dárce spermatu a Tina otěhotní, jejich vztahu to stejně příliš neprospěje. Navíc má Bette problémy v práci, protože složitě připravovaná výstava s názvem Provokace naráží na nepochopení náboženských fanatiků, kteří ji považují za pornografii.

Tina Kennardová (Laurel Hollomanová)
Před soužitím s Bette měla Tina několik heterosexuálních vztahů. S Bette se poznaly v galerii, kam přišla Tina se svým tehdejším přítelem. Bette ji naprosto okouzlila. Aby měla důvod vrátit se, rafinovaně ztratila náušnici. Bette ji poprvé políbila, když jí náušnici předávala. V první sérii se připravuje na mateřství a shání dárce spermatu.

Jenny Schecterová (Mia Kirshnerová)
Talentovaná mladá spisovatelka Jenny se po škole přistěhuje do West Hollywoodu za přítelem Timem. Vlivem svých sousedek se začlení do lesbické komunity a začne objevovat sama sebe. S Marinou prožije první lesbický románek a čelí krizi identity, která se postupně prohlubuje. Jenny je postava, kterou budete rádi nenávidět. Hlavní tvůrkyně seriálu Ilene Chaikenová ji vytvořila trochu podle vlastních životních zkušeností.

Marina Ferrerová (Karina Lombardová)
Tajemná majitelka kavárny The Planet, kvůli níž o sobě Jenny začne pochybovat. Díky exotickému vzhledu i přízvuku působí naprosto neodolatelně. Marina začne Jenny svádět, hned jak ji pozná.

Dana Fairbanksová (Erin Danielsová)

Dana je profesionální tenistka, která úzkostlivě tají informace o svém milostném životě, což v jejím okolí vytváří napětí. V tenisovém klubu, kde trénuje, se seznámí s kuchařkou Larou, ale bojí se ji oslovit. První krok tedy musí udělat Lara.

Alice Pieszecká (Leisha Haileyová)
Alice pracuje jako novinářka pro LA Magazine. Je mezi přítelkyněmi jedináláska je láska bisexuálka a prožívá několik aférek. Jednu s mužem Lisou, který se cítí být lesbou. Jen Alicina matka, herečka Lenore, ji akceptuje takovou, jaká je, zbytek rodiny ji nepodporuje. Alice je posedlá teorií, že každý člověk je přes šest lidí propojen s kýmkoli na planetě. V duchu této teorie sleduje vztahy a zápletky známých a zaznamenává je na tabuli. Věří, že spí každý s každým, a graf to jen potvrzuje.

Shane McCutcheonová (Katherine Moennigová)
Shane neměla lehké dětství. Nikdy nepoznala otce, matka byla závislá na drogách a v devíti ji dala do pěstounské péče. Shane už od malička věděla, že je lesbička. Nedokončila střední a chvíli se živila prostitucí na Santa Monica Boulevardu. Přestala s tím, když jí jeden ze zákazníků zaplatil kadeřnickou školu. Nejméně šest měsíců žila jako bezdomovkyně, měla problémy s drogami a spala s  tisíci lidí. Na začátku první série žije v jednopokojovém bytě se třemi militantními lesbičkami a pracuje jako kadeřnice v úspěšném salonu. Pronásleduje ji bývalá přítelkyně Lacey, která se nedokáže vyrovnat s krachem jejich vztahu.

Kit Porterová (Pam Grierová)
Nevlastní sestra Bette je hudebnicí. Kit je heterosexuálka, bojuje se závislostí na alkoholu a snaží dát svůj život do pořádku.

Herci seriálu Láska je Láska


Jennifer Bealsová
Jennifer se narodila v Chicagu v roce 1963. Má smíšený původ, otec byl Afroameričan a matka pocházela z Irska. Proslavila se díky hlavní roli Alex Owensové ve filmu Flashdance z roku 1983. Dostala za ni dokonce nominaci na Zlatý glóbus. Kvůli natáčení musela přerušit studia na yalské univerzitě a dokončit je až později. Jejím spolužákem byl David Duchovny. Celkem hrála ve více než padesáti filmech. V televizi se mimo jiné objevila jako bývalá manželka Cala Lightmana v seriálu Anatomie lži a v hlavní roli nového seriálu The Chicago Code. Ráda fotografuje a pod jménem Jennifer Dixon vydala knihu, která dokumentuje léta natáčení seriálu L Word. Jennifer je podruhé vdaná a má jedno dítě.

Laurel Hollomanová
Laurel se přezdívá Lu a je vdaná za Paula Machereye. Má s ním dceru Lolu Reiko Macherey, která přišla na svět 4. listopadu 2004. Druhou dceru adoptovali v roce 2008. Ráda maluje, kolekce jejích obrazů byla vydražena a peníze zaslány na podporu fondu pro zachování přírody na masajském území. Její slavnou rolí je Randy v Neuvěřitelně pravdivém dobrodružství dvou zamilovaných dívek. S Jaredem Letem si zahrála ve sportovním dramatu Zázračný běžec a kromě jiných rolí se objevila i v několika epizodách seriálu Angel a jedné epizodě seriálu Castle na zabití.

Mia Kirshnerová
Mia pochází z kanadského Toronta. Její prarodiče přežili holocaust. Rodiče se setkali v Izraeli. Studovala ruskou literaturu a filmovou vědu na McGillově univerzitě v Montrealu. Profesionálně hrála už od patnácti let a za roli tanečnice v psychologickém dramatu Exotica získala cenu kritiky na filmovém festivalu v Cannes. Objevila se ve filmu Vrána: Město andělů. V první řadě seriálu 24 hodin si zahrála vražedkyni Mandy a ještě několikrát se do děje vrátila. Ve filmu Bulšit (Not Another Teen Movie) ztvárnila největší potvoru na škole Catherine Wylerovou a ve stejné roli se mihla v klipu k písni Tainted Love od Marilyna Mansona. Loni si zahrála v seriálu The Vampire Diaries. V roce 2008 – po sedmi letech příprav – vydala knihu I Live Here, která je o utečencích z různých částí světa.

Karina Lombardová
Karina je velmi scestovalá. S otcem žila v Barceloně a do škol chodila snad po celé Evropě. Zná mnoho kultur, mluví pěti jazyky (anglicky, francouzsky, německy, italsky a španělsky), zpívá, tančí a skládá písně. Na počátku kariéry střídala modeling, tanec a herectví v newyorských divadlech. Její filmové role byly sice menší, zato však ve velkorozpočtových filmech, jako byly The Doors, Legenda o vášni a Firma. Také si zahrála v seriálu The 4400.

Erin Danielsová
Narodila se jako Erin Cohenová 9. října 1973 v New Orleans. V roce 2002 získala cenu pro vycházející hvězdu na filmovém festivalu v St. Luis a v dalším roce jednu z hlavních rolí v L Wordu. Její ztvárnění Dany Fairbanksové bylo tak přesvědčivé, že přimělo anonymního dárce, aby věnoval milion dolarů na charitativní účely. V roce 2009 se vdala a narodil se jí syn Ely Dashiel Uettwiller.

Leisha Haileyová
Leisha na sebe poprvé upozornila jako polovina popového dua The Murmurs a v hudební kariéře pokračovala ve skupině Uh Hur Her. Narodila se roku 1971 v japonské Okinawě americkým rodičům a vyrůstala v Nebrasce. Od sedmnácti se veřejně hlásí k lesbické orientaci. Několik let žila s kanadskou zpěvačkou K. D. Langovou. V roce 2007 byla vyhlášena nejvíc sexy ženou na stránce AfterEllen.com. Ráda hraje fotbal.

láska je láskaKatherine Moennigová
Její maminka byla tanečnicí na Broadwayi a otec vyrábí housle. V osmnácti se přestěhovala do New Yorku. Studovala herectví, zároveň si přivydělávala jako modelka a často vystupovala se sestřenicí Gwyneth Paltrowovou. První televizní roli získala v seriálu Young Americans, kde představovala dívku, která se v převlečení za chlapce dostane na Rawley Boys Academy a zamiluje se do děkanova syna. Transsexuálku hrála v seriálu Zákon a pořádek. V roce 2009 se objevila v jedné z hlavních rolí medicínského seriálu Transplantační jednotka. Jejími poznávacími znameními jsou hluboký chraplavý hlas a několik tetování.

Pam Grierová
Pam byla celkem úspěšná herečka v 70. letech, kdy účinkovala ve filmech z vězeňského prostředí. Byla první černošskou akční hrdinkou v béčkových akčních thrillerech. V polovině 80. let prožila životní krizi, podstoupila léčbu rakoviny. Při pozvolném návratu před kameru se musela spokojit s menšími rolemi ve filmech a v televizi. Její kariéru znova nastartoval Tarantinův film Jackie Brownová, kde si zahrála hlavní roli letušky pašující pro překupníka se zbraněmi peníze z Mexika. Aby neskončila za mřížemi, je nucena rozehrát riskantní hru s gangstery i policií. Pam měla několik vztahů, ale nikdy se nevdala a nemá děti.

Zajímavosti seriálu Láska je Láska


- Myšlenka seriálu byla stanicí Showtime představena už v roce 1999, zelenou dostal až v roce 2003.
- Pilotní epizoda seriálu Láska je láska měla premiéru v lednu 2004, šestá série skončila v březnu 2009.
- Díky nečekaně velkému počtu diváků byla potvrzena druhá série hned po odvysílání pilotního dílu a třetí objednána ještě dřív, než byla uvedena druhá.
- Názvy všech sedmdesáti epizod začínají v angličtině písmenem L.
- Seriál byl natáčen ve filmových studiích Coast Mountain v kanadském Vancouveru, částečně i v lokacích v kalifornském Los Angeles.


- Kromě hlavních herců (Jennifer Bealsová, Leisha Haileyová, Laurel Hollomanová, Mia Kirshnerová, Katherine Moennigová a Pam Grierová) jsou Eric Mabius (Tim), Karina Lombardová (Marina) a Preston Cook (James) jediní herci, kteří vystupují v prvním i finálním dílu.
- Producentka Ilene Chaikenová se snažila, aby lesbické režisérky režírovaly alespoň jeden díl v každé sérii.
- Zajímavým prvkem v seriálu je tabule visící u Alice na stěně – graf, který znázorňuje propletené vztahy mezi postavami, tedy kdo s kým spal.
- Hlavní producentka stojí i za novou reality show stanice Showtime s názvem The Real L Word, která sleduje životy šesti lesbiček v Los Angeles.

Zdroj: Prima

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !