Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opera nás baví – pořad na jevišti!

14. 02. 2010 | Televizní tipy

Česká televize jako hlavní mediální partner projektu Národního divadla NOVÁ SCÉNA – LIVE uvede ve spolupráci s Dětskou operou Praha 14. února od 14:00 veselé představení OPERA NÁS BAVÍ. Vzniklo podle stejnojmenného oblíbeného cyklu České televize a úspěšné knihy.


Desetidílný hudebně-vzdělávací cyklus Opera nás baví se na ČT1 představil poprvé v září 2009. Letos jej odvysílá ČT v repríze a naváže šesti premiérovými díly. Děti a rodina jsou stěžejní tématem České televize napříč celým programovým schématem roku 2010. Televize veřejné služby nabídne jak pořady pro děti a celou rodinu, tak o dětech a rodině.


operaDivadelní představení Opera nás baví je určeno dětem od pěti let. V první části se stejně jako v televizním pořadu zábavnou formou představí různé divadelní profese, nahlédneme do divadelního zákulisí a při ukázkách hudebních děl se do představení zapojí i publikum. Pestrým odpoledním programem provede malé diváky paní Notičková (Jiřina Marková) a Pepa Nota (Josef Kotěšovský), sbormistr Michaela Rózsová za klavírního doprovodu Petry Klimešové. Soubor Dětské opery zazpívá ukázky z tvorby W. A. Mozarta, B. Martinů, G. Bizeta či B. Brittena.


Po přestávce je pro diváky připraveno překvapení: miniopera Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka Karkulka! Populární autorská dvojice napsala již na čtyři stovky písniček, k jejich tvorbě však patří i miniopery pro děti a mezi nimi i svérázná Karkulka, věnovaná všem se smyslem pro humor. „Karkulka: Že jsem takhle zbarvená, říkají mi červená / Karkulka červená, že jsem takhle zbarvená."


operaDiváci se mohou také těšit na setkání s pohádkovými postavičkami, které znají z večerníčků a budou mít možnost seznámit se s knížkami a DVD pro děti, které vycházejí v Edici ČT. Představení se uskuteční v budově Nové scény, která v lednu 2010 přešla po téměř dvou desetiletích opět do správy Národního divadla (od počátku 90. let zde sídlila Laterna magika). První měsíce nové éry se nesou ve znamení projektu Nová scéna – LIVE.


Díky němu se (staro)nový divadelní prostor otevře veřejnosti, stejně jako rozmanitým divadelním žánrům: činohře, tanci a pohybovému divadlu, novému cirkusu a alternativním formám hudebního a výtvarného umění a kultury site–specific. V rámci mediálního partnerství Česká televize podporuje projekt Nová scéna – LIVE především formou vysílání celostátní spotové kampaně.


Zdroj: Česká televize
Foto : Vladimír Kříž

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !