Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ostrava se talentu nebojí!

21. 06. 2010 | Televizní tipy
Na dalším castingu soutěže Česko Slovensko má talent se v ostravském hotelu Imperial sešlo více než 900 zájemců, ale mnozí z nich předvedli věci, nad kterými zůstával rozum stát. Úžas vzbudil třeba pozoruhodný Králičí hop nebo nefalšovaný představitel komiksového hrdiny – Kick-Ass neboli Nářez.

Jako první se před porotu postavily dvě desetileté kamarádky z Olomouce Klaudia a Eliška, které dostaly úplně první čísla castingu – 5001 a 5002. Jedna dělá balet, druhá moderní tanec, obě se svým koníčkům věnují šest let a posbíraly už pár medailí; některé si přivezly až z USA.

Na žádném castingu nechyběly zvířecí hvězdy, většinou přijeli šampioni v disciplíně dog dancing, v Brně se objevili i dva koně. Tentokrát byli na scéně králíci. Manželé Jindřich Šíp a Lada Šípová Krejčová z Chotěboře přijeli se čtyřmi ušáky, s nimiž předváděli drezuru neboli Králičí hop. Paní Lada se dlouhá léta věnuje práci se psy a její manžel chová králíky, s nimiž jezdí i po výstavách. „Jednou mě napadlo, že bych mohla zkusit, jestli se podobně jako pes dá vycvičit i králík, jestli je vůbec schopný reagovat na nějaké povely. A opravdu dá,“ smála se paní Lada a po důkladné přípravě svých šampionů to také dokázala.

Naprostý údiv vzbudily kousky ostravského týmu Seven Moves, který tvořili Kamila Žinčáková Kopecká, Katka Chovančíková a Radek Valdr. Na svých skákacích botách létali do několikametrové výšky, proto se porotě předvedli ne v castingové místnosti, ale v předsálí, kde byl strop o něco vyšší a kde měli ke svým přeskokům, roznožkám a dalším gymnastickým prvkům přece jen víc místa.

Dech se přihlížejícím tajil i při exhibici osmatřicetiletého Rosti Šerfese a jeho asistenta Jirky Martínka z Opavy, kteří si říkají Ostré biče. Dva muži, kteří jako by vypadli z příběhů o Divokém západě, spolu vystupují zhruba dva roky, ale Rosťa se tomuto koníčku věnuje už sedmadvacet let. „V jedenácti letech jsem viděl Indianu Jonese a práskání bičem mě uchvátilo,“ vysvětloval. Když bičem trhal noviny, které měl jeho asistent Jirka v ruce, nebo se mu pokoušel ustřelit cigaretu z pusy, nebyl nikdo, kdo by v tu chvíli chtěl stát na Jirkově místě.

S úžasem si všichni prohlíželi naprosto věrohodného Michaela Jacksona, který se davem procházel jako nepochopitelné zjevení. Pod kloboukem, parukou a dokonalým líčením se schovával Libor Michna z Ostravy. Se svým kamarádem Víťou Janem, který měl v jednu chvíli tvář zakrytou šátkem, vystupuje ve formaci Jackson Live Show a představují Michaela a jeho stín. Libor přiznal, že podoba s geniálním zpěvákem není dílem plastiků, ale pouze pečlivě promyšleného líčení.

 „Hele, přišel Ježíš,“ ozývalo se z davu, když se mezi soutěžícími objevil dlouhovlasý bosý muž v bílé říze – Tomáš Sagan z Rýmařova. Mnohem větší údiv ale vzbudilo, když přiznal, že je zástupce čtyřčlenné kapely, která se jmenuje Anulis Ostium a hraje hodně tvrdý metal. V davu čekajících upoutal i „zelený žabí muž“. Nebyl to žádný rytíř Jedi, ale nefalšovaný představitel komiksového antihrdiny Kick-Ass neboli Nářez. Pod zeleným oblekem se skrýval třicetiletý Aaron Kudláček z Ostravy, který se porotě chystal předvést směs prvků kung-fu, karate a několika dalších druhů bojového umění. Má k tomu slušnou patnáctiletou průpravu, civilní profesí je totiž trenér bojových umění a ve své škole učí kung-fu a další bojová umění malé děti.

Ani v Ostravě nemohla chybět Divoká karta, která jednomu z diváků zaručuje automaticky postup do dalšího kola, které se bude odehrávat už před televizními kamerami. Jeden z moderátorů Hitrádia Orion ji chtěl schovat na vlastním těle. Když ale viděl rozvášněný a všeho schopný dav, raději si to rozmyslel a kartu v papírovém tubusu – přesněji řečeno tubusy dva, ale karta byla jen v jednom – hodil mezi diváky. Nejrychlejší postřeh měl pětadvacetiletý Pavel Mrovec z Kobeřic u Opavy. Jak vzápětí vysvětloval, dělá střechy a soutěžit přišel jako zpěvák, nebo imitátor zvířat, ještě nebyl rozhodnutý, co porotě předvede. Jeho šťastná ruka to rozhodla za něj, před porotu nemusel vůbec a mohl jít slavit.

V Čechách proběhne poslední castingové kolo do originální talentové show Česko Slovensko má talent již tuto neděli, 27. 6. od 9.00 hodin v hotelu Corinthia v Praze 4.

Zdroj: Prima

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !