Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

P. Noiret a J. Rochefort v historickém dramatu Ať začne slavnost...

13. 02. 2011 | Televizní tipy
Filmový klub v neděli na Dvojce: 13. února ve 21:30 Ať začne slavnost... Philippe Noiret jako prostopášný Filip Orleánský a Jean Rochefort jako ztělesněná ambice v církevním rouchu. Premiéra francouzského historického snímku z prostředí vysoké politiky (1974). Dále hrají: J.-P. Marielle, N. Garciaová, M. Blanc, T. Lhermitte, G. Jugnot, M. Vladyová, M. Powell a další. Režie Bertrand Tavernier.

Historický snímek z prostředí francouzské vysoké politiky na počátku 18. století. Po smrti Ludvíka XIV. přebírá dočasně vládu Francie Filip Orleánský (Philippe Noiret). Požitkářský regent se ale pramálo stará o politické záležitosti a věnuje se světským radovánkám. Vládnutí přenechává ctižádostivému, bezskrupulóznímu Abbé Duboisovi (Jean Rochefort), který tajně touží po místě arcibiskupa. Ve zbědované Bretagni se v té době připravuje povstání proti ceska-televize-at-zacne-slavnostkoruně. Obraz Francie 18. století natočil přední francouzský režisér Bertrand Tavernier. Film uvádí ČT2 ve francouzském znění s titulky.

Rytíř čestné legie Philippe Noiret (1930–2006) získal věhlas vedlejší rolí Alfreda v romantickém dramatu Bio ráj (1988). Je držitelem dvou Cézarů za herecký výkon – za hlavní roli muže mstícího smrt své manželky a dcery ve filmu Stará puška a za roli majora Delaplana ve snímku Život a nic jiného z roku 1989. Úspěch sklidil také jeho portrét chilského básníka Pabla Nerudy v Pošťákovi (1994). Z téhož roku pochází adaptace Příliš hlučná samota podle předlohy Bohumila Hrabala, kdy Noiret strávil nějaký čas v České republice.

Filmový klub v neděli na Dvojce: uvede 20. 2. od 21:20 klasický britský film, vyznamenaný Zlatou palmou v Cannes Kdyby... (1968, režie Lindsay Anderson) a 27. 2. od 21:10 premiéru britského filmu nominovaného na pět Oscarů Alfie (1965, režie Lewis Gilbert), v němž exceluje Michael Caine v roli nenapravitelného sukničkáře.

Zdroj: Česká televize

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ten film sa vydaril
Obrázek uživatelky
profil
ten film sa vydaril
Obrázek uživatelky
profil
a aj obsadenie je fajn
Obrázek uživatelky
profil
dobrý namet
Obrázek uživatelky
profil
....a mohlo by byt zajimavejsi....nez nejaky divny serial Tisic a jedna noc
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles