Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Perličky z natáčení filmu BOBULE

14. 04. 2008 | Televizní tipy
Ve filmu si zahrál manželský herecký pár Tomáš Matonoha a Lucie Benešová.
"Konečně mám roli, kdy si nemusím dávat pozor na svoji moravštinu a můžu mluvit, jak mi zobák narost," pochvaloval si Tomáš Matonoha.
Manželka Lucie představuje pravou moravskou ženu. A aby jí skutečně byla, neodříkala se světských radovánek, hlavně dobrého jídla. „Otestovala jsem na jedné akci skvělé koláčky, a to jednak proto, abych mohla podle receptu obohatit náš rodinný jídelníček a hlavně z toho důvodu, že ženská krev a mlíko na váhu nehledí. Naopak. Pan režisér velice ocenil mou snahu a každé kilo navíc mu dělalo radost," říká Lucie Benešová.

BOBULEPodivná partička zápolila se zahradnickými nůžkami ve vinohradu Standy Mádla ve Velkých Bílovicích. Brigádníky na sklizni hroznů voňavé odrůdy Muškát moravský vedl Václav Postránecký! Sběrači byli jeho kolegové herci - Ctirad Götz, Lukáš Langmajer a Mirek Táborský. „Nelelkovat, makat," popoháněl sběrače z korby za traktorem Postránecký. A herci právě natáčeného filmu Bobule o tom, jak Pražáci hledají na Moravě lásku, kupodivu neremcali a poctivě stříhali. Odmlouvat ani dost dobře nemohli. Ve vinohradě je totiž doprovázely tisíce kvasných mušek které končily i v ústech brigádníků…Brigáda pod vedením Václava Postráneckého nasbírala za půl hodiny skoro metrák!


Ve snímku Tomáše Bařiny si jednu z epizodních roliček zahraje i ministr zdravotnictví Tomáš Julínek. „Je totiž velký fanda filmů, vinařů  a dobrých lidí. A taky ho máme po ruce jako lékařskou pomoc v případě potřeby" vysvětlil producent filmu Tomáš Vican.


Nestárnoucí legenda českého filmu Lubomír Lipský  si v komedii Bobule zahraje majitele vinic a dědečka podvodníčka Honzy, kterému dědečkovo víno změní život.


BOBULEV roli Jirky se objeví osmadvacetiletý bratr Jiřího Langmajera - Lukáš! Podobný hlas i mimika obličeje, stejná gesta i pohled. A co víc, povoláním také herec. "Kdyby se Jirka hodně snažil, tak bych mohl být jeho syn, ale musel by do toho praštit vcelku rychle. Je mezi námi rozdíl čtrnáct let, on už je taky starej dědek," baví se na adresu svého staršího a známějšího bratra Langmajer.
Kromě vizáže s ním má společnou i jednu vlastnost. Vzteklost. "Jsme takoví trošku nerváci. Kdo větší? Myslím, že on," míní Lukáš.
A proč se o něm dosud moc  nevědělo? „My se navzájem tajíme. Jirku ale už bohužel neutajím," vysvětluje dále a dodává, že mezi ním a Jiřím se rodičům narodila ještě dcera.


Během natáčení pokousal Lukáše Langmajera jeho pes Bublina. „ Mám teď rozpáraný nos, chci ale zůstat hezký, takže půjdu na plastiku“ nechal se slyšel Lukáš.


„Je to poprvé v celé mé herecké kariéře, kdy hraju vinaře“ prozradil nám o sobě Miroslav Táborský. „Co se vína týče, nedá se říci, že bych mu příliš rozuměl, ale alespoň rozeznám dobré víno od špatného“ dodal.


„Moje role v Bobulích je velice zajímavá! Jsem tam tlustej a starej! A to je velká atrakce… „ dělá si legraci Vašek Postránecký ze své role moravského vinaře.


BOBULEKdo to ještě neví, tak režisér filmu Bobule Tomáš Bařina vymyslel  a natočil slavnou reklamu „ Bobika“.


Ve filmu budou k vidění desítky sklípků, vinohrady, velký výbuch burčáku nebo tradiční moravský krojový ples. „Každý z krojů měl hodnotu minimálně 50.000 korun a tak v jednu chvíli na place tančilo milion a tři čtvrtě“ prozradil nám producent Adam Dvořák.


„Na Moravě jsem se v životě naučil vše, co člověk potřebuje pro život!“ – říká Vašek Postranecký. A přidává jednu vinnařskou radu: „ Nikdy nepij pro zlost“!


Ústřední písní filmu se stal Atentát od  Richarda Krajča. Ve filmu se objeví i písničky  Jamese Herriese, který se podílel na hudbě k filmům Rafťáci a Snowborďáci. Komponovanou hudbu složil Hynek Schneider, který skládal i písničku pro film Jana Hřebejka Medvídek.


A jak už to tak někdy při natáčení  bývá, mezi  herci, co hrají ve filmu milence to začne pěkně jiskřit i mimo kameru. Řeč je o Terezce Voříškové a Kryštofu Hádkovi.


Pod projektem je podepsán producent kultovních Rafťáků Adam Dvořák.



Čtěte také rozhovory s herci filmu BOBULE:
Rozhovor s hercem filmu BOBULE - Kryštof Hádek
Rozhovor s hercem filmu BOBULE - Lukáš Langmajer
Rozhovory s herečkou filmu BOBULE - Tereza Voříšková
Rozhovor s hercem filmu BOBULE - Miroslav Táborský
Rozhovor s hercem filmu BOBULE - Lubomír Lipský
 


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !