Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pivní putování: Jižní Morava

24. 10. 2019 | Televizní tipy
MUDr. Zdeněk Susa a Matěj Ruppert hledají souvislosti – skutečné či pravděpodobné – piva a významných osobností nejen českých dějin a kultury. Režie pořadu Pivní putování: Jižní Morava P. Krejčí (Premiéra)

Dvanáctidílný dokumentární seriál o putování za českým národním nápojem z pera a úst znalce piva, jeho historie i kulturních souvislostí, MUDr. Zdeňka Susy, který spolu se zpěvákem Matějem Ruppertem navštěvuje řadu zajímavých pivovarů v Čechách, na Moravě i ve Slezsku.

Pivní putováníV pořadu Pivní putování: Jižní Morava navštívíme pivovary Starobrno, Znojmo a unikátní hradní pivovar v Bítově. Z dávných brněnských pivařů si připomeneme královnu Elišku Rejčku, která založila nejen starobrněnský klášter, jehož dokončení se ovšem nedožila, ale i starobrněnský pivovar, jehož dokončení se dožila a jehož plodů s potěšením užívala. Z novějších pivařů vzpomeneme Leoše Janáčka, který tamní pivo po celý život věrně pil.

Pokloníme se u pamětní desky sládka Františka Ondřeje Poupěte, který s teploměrem a hustoměrem v ruce zbavil pivovarnictví středověkých pověr, a připomeneme si prof. Karla Josefa Napoleona Ballinga, který z pivovarnictví učinil exaktní vědu. Budeme citovat názory starověkého lékaře Hippokrata na pití alkoholu, které jsou kupodivu v souladu s nejnovějšími vědeckými poznatky.

Pivní putování: Jižní Morava můžete sledovat 24. 10. 2019 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !