Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádka Slíbená princezna

25. 12. 2016 | Televizní tipy
Velká výpravná pohádka Slíbená princezna, v níž je zlatovlasá princezna Čirá Radost slíbena pirátovi. Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit nápadníka a přivézt Radost svému knížeti? A co když je láska silnější než všechny sliby?

Velká výpravná pohádka Slíbená princezna je novým pojetím starého lidového vyprávění o zlatovlasé panně. Autorka Iva Procházková se nechala inspirovat předlohou K. J. Erbena, kterou okořenila napětím, obohatila dějovými zvraty a zalidnila svéráznými postavami. Zatímco Erbenova Zlatovláska poslušně přijímá svůj úděl, o kterém bylo rozhodnuto bez ní, "slíbená princezna" Čirá Radost (M. Dancingerová) svůj osud odvážně a sebevědomě vytváří. I postava Jiříka (J. Cina) prošla důležitými změnami. Z oddaného služebníka se stala osobnost, která nepřijímá rozkazy slepě, nepotlačuje své city, ale statečně, moudře a mnohdy s humorem jde za svým cílem.
Na počátku vyprávění pohádky Slíbená princezna je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, rozumí řeči všech zvířat. Zlého knížete Honoráda (O. Kovaľ) to neodradí od sobectví, krutosti a nesmyslného zabíjení, laskavý Jiřík naopak ještě víc otevře své soucitné srdce.

Pohádka Slíbená princeznaNa Honorádův příkaz se vydá z rodné Božemie daleko do světa, aby knížeti přivezl zlatovlasou nevěstu. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou dostane do Ostrovního království. Zlatovlasá princezna Čirá Radost je nejmladší z dvanácti dcer ostrovního krále (M. Stránský) a královny (J. Čvančarová), jediná dosud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři princezniny podmínky, ale především zvítězit nad svým sokem, prohnaným velitelem pirátů. Ačkoli je Jiříkův život ve vážném ohrožení, pomáhají mu nejen zvířata a přátelé, ale sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat, a v neposlední řadě samozřejmě kouzla. Bez nich by pohádka nebyla pohádkou.

Režisér Ivan Pokorný obsadil pohádku Slíbená princezna plejádou známých herců. Natáčel nejen v domácím prostředí, ale i na chorvatském pobřeží a na starém dvoustěžníku přímo na otevřeném moři. Akční scény, zejména se zvířaty, jsou doplněny řadou triků. Kamera Vladimíra Holomka pohádkové hrdiny citlivě provází a pomáhá vytvářet jedinečnou atmosféru. Romantický, napínavý, silně emocionální příběh pro celou rodinu působivě dokresluje hudba Jiřího Hájka.

V pohádce Slíbená princezna hrají: M. Dancingerová, J. Cina, J. Dolanský, J. Čvančarová, O. Kovaľ, V. Vydra, M. Stránský a další. Scénář I. Procházková. Kamera V. Holomek. Režie I. Pokorný

Pohádku Slíbená princezna můžete sledovat 25. 12. 2016 od 20 hodin na ČT1!


Zdroj: Česká televize
Foto: David Raub, M. Buchtová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pohádka Slíbená princezna:

Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
Pohádka Slíbená princezna
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Vůbec se mě nelíbila. Chvíli jsem to vydržela, ale pak jsem se dívala na jiný program.
Obrázek uživatelky
profil
Mě se pohádka moc nelíbila. Čekal jsem pohádku novou a přitom to byla předělávka staré Zlatovlásky. Bohužel ani princezna moc krásy nepobrala a střelba z kulometu opravdu do pohádky nepatří.
Obrázek uživatelky
profil
trochu předělaná Zlatovláska, dalo se na to dívat, ale nenadchlo
Obrázek uživatelky
profil
líbila se miSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles