Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádky na dobrou noc aneb když fantazie ožívá

17. 01. 2009 | Televizní tipy

Česká premiéra: 5. 2. 2009

VEČER PŘED SPANÍM NEVINNÝ PŘÍBĚH, DRUHÝ DEN ÚŽASNÉ DOBRODRUŽSTVÍ

ÚVODEM

Film Pohádky na dobrou noc je dobrodružná komedie, ve které Adam Sandler ztvárnil Skeetera Bronsona, hotelového údržbáře, jehož život se navždy změní v okamžiku, kdy začnou ožívat pohádky, které své neteři a svému synovci vypráví na dobrou noc.

O FILMU Pohádky na dobrou noc

Komedie Pohádky na dobrou noc je vlastně jedno bláznivé dobrodružství za druhým. Bláznivými dobrodružstvími jsou tu myšleny pohádky, které Skeeter dětem vypráví na dobrou noc. Protože se mu nezamlouvají knížky, které mají v knihovničce, rozhodne se jim vyprávět vlastní příběhy a dovolí jim, aby se toho zúčastnily a pomáhaly mu s nimi. Jeho příběhy - které se odehrávají na Divokém západě, ve vesmíru, ve středověku i ve starověkém Řecku - v průběhu filmu ožívají... a objevují se v nich některé povědomé postavy. "Zábavné je na tom to, že Skeeter do svých příběhů obsazuje jako aktéry lidi, které zná ve skutečnosti," vysvětluje režisér filmu Pohádky na dobrou noc Shankman. "

Pohádky na dobrou noc

První pohádkou, kterou Skeeter, Patrick a Bobbi stvoří, je středověký příběh. Skeeter vymyslí základní obsazení - sebe dosadí do role hrdinného rytíře, majitel hotelu Barry Nottingham je král, jeho dcera je pochopitelně princezna, a z jeho protivníka Kendalla se stane zlý rytíř.

Děti příběh doplní o detaily - a to i o ty, které se Skeeterovi ne vždycky tak docela zamlouvají. Výsledkem jejich debaty o nich je to, že si zde Keri Russell zahraje tři různé postavy. "Adamova postava nemá o Jill kdovíjaké mínění, takže se v příběhu moje postava objevuje zásluhou dětí - které jsou přesvědčeny, že by měla být krásnou vílou. Skeeter s tím nesouhlasí a promění mě v odpornou vránu, dokud jedno z dětí nenavrhne, že bych měla být mořskou pannou, a já se změním v mořskou pannu a skočím do vodního příkopu," říká Kery Russell.

V příběhu z Divokého západu se Skeeter změní v Jeremiah Skeetse, pomocníka na farmě, který se touží proslavit, ale obává se, že mu v tom bude bránit jeho ošuntělý vzhled a starý kůň. Skeeter usoudí, že by si měl pořídit nového koně - červeného, který řehtá jako motor Ferrari.

Dětem se to ale nelíbí a navrhnou, že by měl udělat to, co každý gentleman - zachránit dívku v nesnázích, představovanou dcerou majitele hotelu, Violet, po které Skeeter touží i ve skutečnosti.

"V příběhu z Divokého západu chce Skeeter Ferrari a krásnou dívku," říká Shankman. "Myslí si, že může příběhy řídit, ale následně si uvědomí, že tu doopravdy rozhodují děti."

Příběh ze starověkého Řecka začíná tak, že do řeckého Kolosea přijíždí na rychlém voze taženém koňmi hrdina Skeeterus. Za burácení davů přeskočí s vozem dlouhou řadu slonů.

Pohádky na dobrou noc"Říkal jsem si, že by byla legrace, kdyby byl Skeeter prvním člověkem v dějinách, co se věnoval extrémním sportům," vysvětluje Shankman. "Chtěl jsem, aby to vypadalo jako motokros, ale se spřežením."

Z císařské lóže přihlíží císař (Nottingham) se svou krásnou dcerou (Violet) ve společnosti senátora (Kendall) a jeho společnice (Aspen). Ostatní ze známých postav jsou v hledišti mezi diváky.

Poslední pohádka nás zavádí do vesmíru, kde se odehraje bitevní scéna mezi dvěma bojovníky. Jmenují se Skeeto a Kendallo. Ta je parafrází jejich skutečného boje o hotel.

"V rámci příběhu se ti dva utkají o to, kdo z nich bude vládnout planetě Nottinghamii," vysvětluje Shankman.

Guy Pearce říká, že bitvě v beztížném stavu chvíli trvá, než se rozjede - takříkajíc. "Vznášíme se kolem sebe a zoufale se snažíme toho druhého zasáhnout...než se objeví nestvůra."

"Představuji svrchovaného vládce Galaxie," chlubí se Richard Griffiths. "Vesmírný příběh je vůbec mým nejoblíbenějším.“

O TVŮRCÍCH filmu Pohádky na dobrou noc

Adam Sandler (Skeeter Bronson, produkce) je mimořádně úspěšným hercem, scénáristou, producentem, režisérem a hudebníkem. Naposledy jsme ho mohli vidět jako drsného bojovníka proti terorismu, který se rozhodl změnit kariéru, v komedii Zohan: Krycí jméno kadeřník, z dalších filmů jisté stojí za zmínku snímek Španglicky snadno a rychle, romantická komedie 50x a stále poprvé. Jmenovat můžeme i Kurs sebeovládání, Šišouni v New Yorku, Špinavej Joe a další.

Keri Russell (Jill) se objevila v celé řadě známých celovečerních filmů, nezávislých filmů i televizních seriálů.V poslední době kritika ocenila její výkon v romantické komedii Servírka. Budeme ji mít šanci vidět v chystaném filmu Leaves of Grass, ve kterém se spolu s ní objeví Edward Norton a Susan Sarandon.

Pohádky na dobrou nocGuy Pearce (Kendall) se proslavil celou řadou různorodých rolí ve filmech od Dobrodružství Priscilly, královny pouště, až po L.A. - Přísně tajné. Zájem na sebe upoutal ale především svou rolí v psychologickém thrilleru Memento, ve kterém ztvárnil Leonarda Shelbyho trpícího poruchou krátkodobé paměti, který se snaží vyřešit případ vraždy své ženy. Pearce se v nejbližší době objeví na plátnech kin ve filmech The Hurt Locker a Winged Creatures.

Russell Brand (Mickey) debutoval v amerických kinech v komedii Juda Apatowa Kopačky. Jeho výkon v roli přitažlivého rebelského rockera ohromil jak diváky, tak i kritiky.

Richard Griffiths (Barry Nottingham) je americkým divákům pravděpodobně nejvíce známý jako Vernon Dursley ze série Harry Potter, Harryho mudlovský strýc. Za svůj výkon v roli Hectora ve filmové adaptaci Nicholase Hytnera Šprti byl nominován na cenu BAFTA. Mezi jeho další snímky patři například Venuše, Ospalá díra,Hlídat Tess nebo Bláznivá střela 2 a 1/2.

Courteney Cox (Wendy) se takřka přes noc proslavila rolí neurotické, ale přesto oblíbené Monicy Gellar ve fenomenálně úspěšném seriálu stanice NBC Přátelé. Naposledy se objevila v seriálu Dirt, kde si zahrála roli nemilosrdné editorky bulvárního časopisu.

O filmu Pohádky na dobrou noc

Režie: Adam Shankman

Hrají: Adam Sandler, Russell Brand, Keri Russell, Guy Pearce, Courteney Cox, Richard Griffiths a další.


Zdroj: FALCON

Notburga

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !