Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci - 1. cyklus - 9.10. 2017

9. 10. 2017 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky novou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Už od pondělí 9. října v 16.50.

Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manžely a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Policie v akci - 1. cyklus - 9.10. 2017Ta paní mně sleduje


Mladý kluk David (12) volá policii, domnívá se, že ho pronásleduje cizí žena. Je vystrašený a policistům sdělí, že si jí všiml už před týdnem a ona jej znovu celý den sleduje. Jela za ním autem po cestě ze školy až domů. Kluk je doma sám, a protože žena stále sedí v autě kousek u domu, má strach, otec mu navíc nebere telefon. David si také myslí, že ho fotila. I teď viděl, že má v ruce fotoaparát. Kluk tvrdí, že cizí žena se objeví pokaždé, když jeho táta není doma. Doma bydlí jen oni dva, maminka mu prý zemřela.

Hlídka se rozhodne neznámou ženu (40) na místě prověřit. Jakmile si jí ale žena z auta všimne, pokusí se ujet. Při následném ověřování informací a její totožnosti řidička zmatkuje, je evidentní, že si vymýšlí. V mezičase přichází domů otec (45) chlapce s přítelkyní (30). Situace ho velmi překvapí a je vidět, že z přítomnosti ženy radost nemá. Policisté, a v přítomnosti otce i osmělený David, se snaží neznámou přimět k vysvětlení. Jakékoli sledování ale popírá, v dosahu chlapcova otce se však necítí moc dobře. Proč najednou Davidův otec chce vzít situaci do svých rukou? Vypadá to, že ženu zná a není mu příjemné před synem cokoli policistům objasňovat. David navíc vyslechne něco, co mu otec tajil…

Ukradená kabelka


Policii je nahlášeno loupežné přepadení. Hlídka jede do parku, kde mělo k incidentu dojít, a narazí tam na dva muže uprostřed dramatické potyčky. Nejdříve je proto nezbytné oba muže oddělit a uklidnit. Jeden z nich tvrdí, že u parku čekal na svou matku, když najednou uviděl muže nesoucího matčinu kabelku, kterou poznal podle přívěsku. Zloděje proto chtěl zastavit, a tak mezi nimi došlo ke rvačce. Policisté kontrolou dokladů v dámské kabelce najdou občanský průkaz, který skutečně patří matce jednoho z mužů.

Zajímá je tak, jak ke kabelce údajný zloděj přišel. Prý ji našel. Situace se ale náhle mění poté, co se policisté se synem pravděpodobné poškozené rozhodnou park prohledat. Najdou totiž na zemi sedící, silně otřesenou ženu. Matka přítomného muže policistům sdělí, že byla zezadu napadena a okradena. Konfrontace s údajným pachatelem je možná hned na místě. K překvapení všech se ale ukáže, že neznámý muž není pro napadenou až tak neznámý… Co stojí za jeho chováním? Proč tvrdí, že nic neudělal, a právě naopak, žena mu zničila život?

Falešný letáček


Policisté obdrží oznámení o podezření z nelegální prostituce. Správcová domu totiž našla kousek od svého bydliště vylepený letáček, kde její mladá sousedka nabízí erotické služby. Po příjezdu na místo předmětný letáček policisté zajistí a ochotná správcová je i zavede k bytu, kde podezřelá sousedka bydlí. Dveře jim otevírá mladá, atraktivní slečna, oblečená ve spodním prádle, přes které má přehozený župan.

Jak si přítomná hlídka všimne, hned za ní vychází ze sprchy s ručníkem kolem boků polonahý muž… Mladá žena příslušníkům zákona vysvětlí, že fotku s nabídkou a kontaktem poslala před nějakou dobou svému dnes již bývalému příteli jako dárek. Myslí si proto, že jde tak jen o jeho pomstu – prý se s tím, že se s ním rozešla, prostě nesrovnal, a dává to najevo tímto způsobem. Pro ujasnění situace bude nezbytné muže vyslechnout. Budou policisté překvapení tím, co najdou v jeho počítači?        

Zmizelé housle


Profesor hudby (35) je svou studentkou Alicí (18) požádán o přivolání policejní hlídky. Přes noc jí prý zmizely ze skříňky její housle. Když hlídka dorazí, je společně s profesorem před místností, ve které na ně Alice čeká, svědkem hádky. Alice se vevnitř hádá s kamarádkou Soňou (18), kterou obviňuje, že za krádeží je právě ona. Dívky mají mezi sebou už delší dobu osobní spory, navíc Alice ví o velkém Sonině tajemství – lásce k profesorovi hudby, jehož fotografie má vylepené i ve skřínce, a tak je přesvědčená, že za krádeží stojí právě její kamarádka, která si tak chce pojistit mlčení Alice. Soňa však jakékoli spojení s krádeží cenného nástroje odmítá.

Vzhledem k tomu, že Soňa byla večer před tím, kdy Alice housle do své skříňky naposledy zamkla, jedna z posledních ve škole, jsou policisté nuceni ji požádat, aby jim obsah skříňky ukázala. To ze zjevného důvodu mladá dívka udělat nechce, po otevření skříňky housle sice nalezeny nejsou, nicméně policisty překvapí fotografie profesora hudby. Mají snad ti dva něco společného? Nasvědčovalo by tomu i chování profesora, který byl otevření Soniny skříňky přítomen, a celá situace mu tak není příjemná. Za poměr se studentkou mu hrozí vyhazov. Překvapení přichází ve chvíli, kdy se do situace vloží spolužák dívek s tím, že v jedné prodejní aplikaci viděl v nabídce krásné housle. Jak se ukáže, jde o ty zmizelé. Kdo je ale k prodeji nabízí?

Chci do domova


Osmiletý Tomáš přijde s batohem na zádech do dětského domova a překvapeným zaměstnancům sdělí, že tam chce bydlet. Ředitelka proto volá na tísňovou linku, s neznámých chlapcem potřebuje pomoc. Po příjezdu policejní hlídky se chlapec netváří nijak vyděšeně, je spíš vážný. Z rozhovoru s policisty vyplyne, že chlapcova matka si našla přítele, který se k nim nastěhoval, a ona od té doby prý syna už nemá ráda. Tomáš se tváří vyrovnaně a přítomné přesvědčuje, že si vše promyslel a bydlení v dětském domově pro něj bude nejlepší.

Pátrání po matce malého chlapce přivede policisty na sídliště, kde rodina bydlí. Chlapcova matka (33) je situací nejdříve zaskočená, následně jsou však policisté přítomni partnerské roztržce s jejím partnerem (40). Narůstající agrese matčina přítele nutí policisty reagovat a situaci uklidnit. Povede se jim notně vytočeného muže zklidnit a přimět matku, aby se synovi věnovala více? Nebo bude třeba muži domluvit jinými prostředky? Uvědomí si matka, jak svým přístupem ovlivňuje synovo vnímání rodinné situace?

Napadená dronem


Policie je přivolána do rodinného domu k případu starší ženy, která byla „napadena“ dronem vybaveným kamerou a utrpěla lehčí zranění. Vnučka, která byla v době incidentu doma, sice nic neviděla, ale slyšela babiččin křik o pomoc. „Útočná“ zbraň – dron – leží na zemi, policisté tak s dívčinou pomocí mohou stáhnout data z paměťové karty rovnou na místě do jejího notebooku. K překvapení všech záběry ukážou, že záznam odpovídá tomu, že dron byl řízen ze sousedního domu.

Proč by ale sousedi chtěli ublížit babičce? Vnučka navíc doučuje sousedova chlapce, vzpomene si však, že je s dronem v ruce viděla. Návštěva policistů v domě sousedů je tak nezbytná. Hlavního podezřelého sice najde hlídka doma, ale ten se vykrucuje a nechce přiznat, že s dronem létal. Pod tíhou otázek ale přizná, že jej řídil, sousedku zranil nešťastnou shodnou okolností, a šlo tak podle něj jen o nehodu. Přizná ale i svůj skutečný záměr, proč je objektem jeho zájmu právě sousedův dům?    

Peníze na stromě


Policejní hlídka je přivolána kvůli potyčce a hlasité hádce na ulici. Na místě najde muže, který chce utéct, a ženu snažící se mu v tom zabránit. Jak se ukáže, jejich střet způsobily peníze, které muž našel na chodníku. A nejednalo se o zanedbatelnou částku, ale o bankovky v hodnotě několika tisíc korun. Podle vyjádření muže peníze spadly ze stromu a on si je chtěl vzít a odejít. Kolemjdoucí žena jej ale zadržela a upozornila, že nález peněz je nutné ohlásit.

K potyčce tak již nebylo daleko. Policisté potvrdí, že tak velkou sumu si nálezce skutečně nemůže nechat, a peníze zajistí. Po ověření totožnosti obou aktérů hádky jsou propuštěni, muž ale bude muset zaplatit vysokou blokovou pokutu. Hlídka však musí vypátrat, proč byly peníze na stromě a čí jsou. V koruně stromu najde navíc tašku, která zřejmě obsahuje další bankovky. Kroky policistů vedou ke dveřím staršího muže, v jehož domě se nachází i jeho dcera. Právě tu celá událost překvapí. Před pár dny totiž zjistila, že její otec si peníze ukládá do krabice ve skříni a chtěla po něm, aby je uložil v bance. Starý muž peníze skutečně odnesl…

Čí je to dítě?


Hlídka zastavuje podezřele jedoucí auto. Řidička (28) však není schopná odpovídat na jejich dotazy a zmateně hledá dokumenty po kapsách. Je evidentní, že před jízdou pila alkohol. Co je však více podezřelé, že má na zadním sedadle právě se probouzející dítě (3), o kterém nic neví. Rychlým vyšetřováním situace policisté zjistí, že mladá žena vůz odcizila v nedalekém baru, jejich cesta proto vede přímo tam.

Mezitím právě v baru svou kávu dopíjí matka dítěte (26). Když si všimne, že zmizel její kabát i s klíči od auta celá vyděšená volá na policejní linku s oznámením, že jí někdo ukradl auto i s dítětem! Obě mladé ženy budou tak mít příslušníkům mnoho co vysvětlovat. Jak se stalo, že matka nechala dítě samotné v autě a proč žena, která požila alkohol, sedla za volant? Obejde se vysvětlování a komunikace s policisty bez hádek? Nebo bude potřeba zasáhnout? 

Napadená revizorka


Na tramvajové zastávce došlo k útoku. Na policejní hlídku tam čeká otřesená a zraněná revizorka. Ta prý v tramvaji oslovila muže při běžné kontrole cestovních dokladů. Místo jejich předložení se ale dočkala úderu a útočníkova útěku do parku. Z ramene mu ale stačila strhnout tašku, kterou má teď vedle sebe na zemi. Celý incident si natáčel nedaleko stojící svědek, napadené paní nepomohl, policisté však budou chtít vidět pořízený záznam. Podaří se jim útočníka dopadnout?

Odpojený internet


Na tísňovou linku volá žena s hlášením o potyčce dvou mužů v domě, kde bydlí. Na místě policisté zjistí, že se do sebe pustili otec se synem a celý incident ohlásila manželka a matka, která oba rozzuřené muže zamkla do obýváku. Přesně tam je hlídka také najde. Synovi Denisovi je teprve šestnáct let, otci Erikovi sedmačtyřicet. Policisty hned upoutá to, že otec má obří pestrobarevné monokly, pohmožděné čelo a krvácí. Jeho žena je na pokraji zoufalství. Nechápe, co se u nich doma vlastně odehrálo, protože nikdy nic podobného mezi nimi nezažila. Jak se ukáže, otec je frustrovaný leností svého syna.

Ten prý vůbec nic nedělá, jen hraje hry přes internet na počítači. Syn na otce zaútočil, protože mu odpojil internet, a to ho vytočilo. Denisovi chce prý táta jen ublížit. Ten se ale hájí tím, že chtěl syna donutit vstát od počítače, na kterém má evidentní závislost, a donutit ho k nějaké akci. Hádka mezi oběma se stupňuje i přes přítomnost hlídky. Dojde na podání trestního oznámení? Nerozbije potyčka rodinu?

Sledujte nový pořad Policie v akci od 9. října v 16.50 každý všední den na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice