Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci - 3. cyklus - 23.10. 2017

23. 10. 2017 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Televize Prima přináší na obrazovky novou sérii příběhů z každodenní policejní praxe. Další příběhy uvidíte už od pondělí 23. října v 16.50.

Život nám přináší různé situace a jsou i takové, které nedokážeme vyřešit sami a potřebujeme pomoc mužů a žen zákona. Policisté v novém pořadu Policie v akci řeší drobné delikty a přestupky, ale i konflikty mezi manžely a podezření z trestných činů. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

PONDĚLÍ


Policie v akci - 3. cyklus - 23.10. 2017Prodejce padělaných hodinek

Policejní hlídka dostane hlášení o vloupání. Policisté dorazí k rodinnému domu, kde jim otevře vyděšená žena. Když se vrátila domů, dveře domu byly otevřené a ona slyšela dva hlasy – jeden patřil jejímu manželovi, druhý neznámému muži. Neví, co se manželovi stalo, nenašla ho… A druhý muž je možná ještě v domě. Policie se zbraněmi v rukou prohledává dům. V zadní části domu najdou zraněného muže v bezvědomí. Jde o manžela ženy, která hlídku zavolala. Najdou v domě i pachatele? A proč došlo k tak ostrému střetu?

Nelhostejný oznamovatel

Díky „nelhostejnému oznamovateli“ policisté z místního oddělení Jižní Město zadrželi lupiče, který před domem v Jažlovické ulici přepadl sedmasedmdesátiletou ženu. Ta šla po deváté hodině ráno ulicí, když k ní z ničeho nic přiskočil neznámý útočník a snažil se jí strhnout kabelku. Žena se sice vylekala, ale začala se bránit. Po krátkém zápase útočník ženu přemohl, povalil ji na zem a s kabelkou utekl. Muž se později při výslechu k loupeži přiznal. Bylo proti němu zahájeno trestní stíhání pro trestný čin loupeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Kriminalisté zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby.

ÚTERÝ


Levná energie

Policie dostala oznámení od 83leté ženy, že se v činžovním domě, ve kterém bydlí převážně postarší lidé, potulují dva mladí podomní prodejci. Od samého začátku jí přišli slušně oblečení mládenci podezřelí svým vystupováním. Přišli za ní s nabídkou „která se neodmítá“ – s elektrickou energií téměř zadarmo. Potřebovali jen podepsat smlouvu a o vše ostatní by se už postarali. Dvakrát je důrazně odmítla, poté na ni začali nevybíravě dorážet a ona po jejich odchodu zjistila, že jí odcizili pamětní medaile po manželovi. Po příjezdu hlídky byli prodejci stále ještě někde v prostorech činžáku. Mládenci však chtěli mít poslední slovo – nejenže se jeden z nich snažil policisty uplatit, ale ještě na jednoho ze strážníků podal stížnost. Měl prý podezření, že strážník během služby byl pod vlivem drog.

Nesplacené dluhy


Policisty z oddělení hlídkové služby zastavila oznamovatelka, která je požádala o pomoc. Byla totiž na ulici spolu se přítelem napadena dvěma muži. Ti měli z místa odjet svým vozidlem. Policisté je ve směru, kterým je dvojice navedla, také vypátrali a začali s nimi řešit okolnosti údajného napadení. Zjistili, že muži mají ve vozidle plynovou pistoli a schovávají v něm i sáčky s marihuanou. Jak se později ukázalo, jednalo se o více než 22 gramů. Oba podezřelí muži (34 a 23 let) byli předáni kriminalistům pro podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Policisté se budou zabývat i okolnostmi napadení, při kterém nebyl nikdo zraněn, a bylo přestupkového charakteru. Jak se nakonec ukázalo, všichni čtyři aktéři se navíc znali a podstatou sporu byly nesplacené dluhy.

STŘEDA


Agresivní násilník


Krátce před půlnocí volá na linku 158 žena, kterou měl fyzicky napadnout její přítel. Policejní hlídka jede okamžitě na místo, kde je před domem čeká žena s krvácejícím zraněním v obličeji. Sdělí jim, že na ni přítel zaútočil pěstmi a poté utekl. Napadl ji v poslední době už poněkolikáté a jeho útoky mají vzestupnou tendenci. Žena se musí vrátit do bytu ke svému dítěti. Policisté se vydají pátrat po násilníkovi, kterého najdou v sousední ulici. Muž se okamžitě pokusí o útěk. Hlídka ho dostihne, dojde mezi nimi ale k potyčce.

Zadlužený muž v restauraci


Celkem 588 korun projedl v jedné restauraci na Starém Městě čtyřiatřicetiletý muž. Místo placení však na číšníka sehrál divadlo, že mu zřejmě peněženku ukradli, nebydlí ale daleko, tak si pro peníze dojde a přinese je zpět. Obsluze se vysvětlení ale důvěryhodné nezdá, a tak raději přivolá šéfa restaurace. Ten neváhá a rovnou volá policii. Neplatící zákazník je nervózní, není přivolané hlídce schopen ani smysluplně odpovídat na dotazy. Policisté začnou mít podezření, že muž lže. Jakmile si toho muž všimne, pokusí se o marný útěk. Policisté nakonec zjistí, že zadržený muž je hledaný z důvodu neplacení alimentů a podobných přestupků a trestních činů provedl více.

ČTVRTEK


Sběrné suroviny


Policisté z Prahy 7 přijali oznámení, že v domě v Holešovicích se do jednoho z bytů snaží dostat muž a poškodil při tom dveře. Po příjezdu najdou před domem muže, který je zavolal. Ten tvrdí, že se mu podařilo zamknout pachatele v domě. Je nadšený, že byl tak pohotový, a rychle vysvětluje, jak si všimnul podezřelého chování a jak ho hned napadlo, že dotyčný má něco za lubem. Také zmiňuje, že ho v okolí už jednou zahlédnul. Když odemkne, chycený muž se snaží utéct. Policie ho ihned zadržuje. Zadrženému muži je 31 let a na zádech má naditý batoh. V něm policisté najdou plno kradených mosazných věcí – štítky s klikou, rámečky na jmenovku, domovní kukátka, očividně nejen z domu, ve kterém se právě nacházejí. Muž přizná, že prodejem těchto předmětů do sběru si chtěl přivydělat. Do situace náhle vstoupí dcera (18) muže, který zavolal policisty. Jaký je to pro otce šok, že dcera zadrženého muže zná, dokonce s ním chodí! Mladá dívka zjistí, že její přítel si vyptáváním na dům, ve kterém žije, jen připravoval půdu. I když se ji on snaží udobřit, končí na policejní stanici. 

Kluci bez auta

V půl šesté ráno zaslechla pražská autohlídka v radiostanici hlášení, že v Reslerově ulici dva mladíci ulamují zrcátka a stěrače a kopou do zaparkovaných vozidel. Podle popisu je nalezla nedaleko od místa události. Oba mladí muži se potáceli po chodníku. Policisté je tedy zastavili a vyzvali k podání vysvětlení. Mladíci ve věku osmnáct let se přiznali, že skutečně poškodili několik zaparkovaných aut. Uvedli ale kuriózní důvod svého počínání. Prý je štve, že jiní lidé auta mají, a oni sami ne. Provedenou orientační zkouškou na přítomnost alkoholu v dechu jim byly naměřeny pozitivní hodnoty 1,69 a 2,04 ‰. Hlídka oba mladé muže omezila na osobní svobodě a mladíci putovali na služebnu.

PÁTEK


Šperky na nádraží


Policejní hlídka je přivolána k údajnému podvodu na nádraží. Na místě se nachází starší manželský pár. Muž sedí na lavičce, žena mu papírovým kapesníkem otírá krvavý šrám na čele. Kousek od nich stojí prázdný dětský kočárek. Muž hlídce popisuje, co se stalo. Zatímco si on odskočil na toalety, nějaká mladá žena s malým dítětem prodala jeho manželce úplně bezcenný náramek za neuvěřitelné dva tisíce korun! Když to zjistil a chtěl po ní peníze zpět, s dítětem v náručí utekla. Mužova manželka si šperk koupila ale dobrovolně, protože jí mladé matky bylo líto. Plakala prý, že má finanční problémy. Policie prodejkyni šperků na nádraží najde, žena zpočátku předstírá, že neví, oč jde. Pak ale vše přizná a vysvětluje, že nutně potřebovala peníze, nikoho nechtěla podvádět! I přes protesty manželky se její manžel na policii dožaduje vrácení peněz. Jeho žena ale s mladou matkou soucítí a nic vrátit nechce, k nákupu ji nikdo nenutil, žádný zločin se nestal. Mladá žena tak prodává bezcenné šperky dál.

Opilí cizinci

Policejní hlídka je přivolaná kvůli dvěma hlučným cizincům, kteří ruší noční klid. V parku, kam je pošle ohlašovatelka kvůli rušení nočního klidu, najdou dva ukrajinské občany. Jeden z nich zrovna močí na vchodové dveře činžáku. Policista jej chce legitimovat, sedmadvacetiletý, notně alkoholem posilněný muž je ještě vyzývá, aby se s ním napil. Muži zákona jsou oběma cizincům jedno. Jeden z nich začne být navíc agresivní. Policistům nezbývá, než ho zpacifikovat, i tak se ale muž snaží dál klást odpor. Druhý cizinec (27), údajně bratranec agresivního muže, vysvětluje, že jen spontánně oslavují narození dítěte. A podobné oslavy jsou v zemi, odkud oba pocházejí, legální a trocha hluku k nim patří. Vzhledem k tomu, že hodnoty při dechové zkoušce u obou ukazují víc než dvě promile, skončí na záchytné stanici. Teprve až vystřízliví, vysvětlí jim policie znovu, čím se provinili, a muži budou čelit následkům.

Sledujte pořad Policie v akci od pondělí 23.10. 2017 v 16.50 každý všední den na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !