Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 8: Neohrožená stařenka, velký bytový podvod – a mnohem víc příběhů

17. 02. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Velký bytový podvod

Policie v akci 8: Neohrožená stařenka, velký bytový podvod – a mnohem víc příběhůJe všední den. Na tísňovou linku telefonuje rozčilený Milan, že se stal právě obětí podvodu, že je na svém invalidním vozíku před domem, kde má začít bydlet, ale nemůže se tam dostat a nikdo s ním nekomunikuje, i když už dal zálohu 20 000, a prosí policisty o pomoc. Když na místo dorazí policejní hlídka, vozíčkář Milan se s nimi zdraví a smutně jim vypráví, že se nedávno v hospodě zmínil, že shání bezbariérový byt. Jeden muž, co tam seděl u stolu, kterého dlouho zná, mu řekl, že jeho známá přesně jeden takový byt pronajímá. Domluvili se, že se u bytu druhý den sejdou, ta známá ho bytem provedla, jemu se to líbilo a plácli si.

Pak prý Milan předal ženě zálohu a první nájem ve výši dvacet tisíc korun a domluvili se, že mu v příštím týdnu žena předá klíče. Jenže jeho známý, Petr Šmejkal, mu přestal brát telefon, vlastně už je jenom nedostupný, a tak se sem prý Milan vypravil sám, v bytě je ale prý nějaká cizí žena, co se s ním nechce bavit. Žádný papír prý Milan nemá, protože si myslel, že jsou s tím Petrem kamarádi a všechno je v pořádku. Policisté s Milanem zvoní na byt a otevírá jim Lucie. Když vidí Milana s policisty, tváří se už trochu otráveně a říká, že prostě v tomhle bytě nebydlí a že se musel splést. S policisty ale komunikuje nakonec ochotně, a zve všechny dál, aby se to vysvětlilo.

Říká policistům, že tento byt koupila před pěti lety, žije v něm a nehodlá ho nijak pronajímat, nikdy o tom ani neuvažovala, a že tedy muselo dojít k omylu. Když jí ale začne Milan vše popisovat, najednou Lucie říká, že ta tajemná pronajímatelka domu jí je povědomá. Nechá si ji od Milana popsat podrobněji a říká, že to zní jako její nová paní na úklid. V den, kdy se byl Milan na byt podívat, prý navíc právě měla v bytě uklízet a věděla, že je Lucie až do večera mimo Prahu. Chvilku hledá smlouvu, kterou s ní má podepsanou, a pak ji policistům ukazuje – je tam její jméno a adresa. Policisté i s Milanem tam jedou. Miluše je doma, otevírá jim dveře, a když je vidí, rychle se ještě pokusí utéct, ale marně. Milan ji poznává, a Miluše podvod přizná a začne s policisty smlouvat, že jim řekne, kde přesně jejího komplice Petra Šmejkala, který to celé vymyslel, najdou, když dostane mírnější trest. Peníze už nemá, což Milana mrzí. Policisté Miluši zatýkají a odvážejí na služebnu.

Neohrožená stařenka

Je všední den. Na tísňovou linku telefonuje vyděšený Antonín, že nějaký lupič v chodbě domu přepadl jeho manželku a ukradl jí kabelku, záchranka prý ale není potřeba. Když policisté dorazí na místo, oba senioři, Antonín i Marie, je vítají. Antonín je vyděšený, starostlivý, ale Marie je spíše rozkurážená a rozčilená. Popisuje policistům, že šla domů ze schůzky s kamarádkou, když jí najednou na chodbě domu přepadl nějaký mladý muž a začal se s ní tahat o kabelku. Protože už měla v ruce připravené klíče, začala ho s nimi bít. Bohužel byl silnější než ona, a tak i s kabelkou nakonec utekl, ale podařilo se jí rozseknout mu obočí.

Antonín je z toho celý pryč a ptá se Marie, jestli je v pořádku, ta ale říká, že ano a zkouší policistům lupiče popsat, i svou kabelku, ve které měla peněženku s pouhými 21 korunami. Policisté se jdou podívat okolo domu a venku naleznou kapky krve, které vedou od domu. Když po nich jdou, nejprve najdou odhozenou kabelku, která odpovídá popisu Marie, a pak se zavedou do lékárny nedaleko od domu. V lékárně je jen lékárník nebo lékárnice a mladík se zakrváceným okem, který si snaží koupit nějaký obvaz a náplasti, protože skoro nevidí. Když vidí policisty, očividně nejdřív zpanikaří, pak se ale uklidní. Když se ho policisté začnou vyptávat, nejdřív zapírá, že o ničem neví a že se omylem praštil doma o skříňku, policisté se ale nedají odbýt. Nejenže je v podmínce, ale ještě u něj najdou peněženku Marie i s jejími doklady, uvnitř je jen 21 korun. Jan zkouší chvilku tvrdit, že ji našel, pak už ale mlčí. Policisté ho zatýkají a odvážejí na služebnu.

Skryté kamery

Studentky Rebeka a Tereza mají pronajatý byt od pana Krause.Ani ve snu by je nenapadlo, že jsou sledovány sofistikovaným systémem minikamer v koupelně. Na vše přijdou úplnou náhodou, když jim praskne jedna ze žárovek a svépomocí se jí snaží vyměnit. Odhalí tak jednu bezdrátových minikamer. Rebeka neváhá a volá policii. Tereza je skeptická k tomu, aby to policisté řešili, bojí se, že je majitel vyhodí a nebudou mít, kde bydlet. Majitel tvrdí, že pouze chrání svůj majetek. To si ale nemyslí policisté a mužův počítač zabavují a odváží na policejní služebnu. Muže odvážejí také.

Modelka

Na linku 158 s pláčem oznamuje slečna Martina Pecháčková, že před nedávnem byla znásilněna neznámým pachatelem, což již v minulosti oznámila a právě teď poznala osobu, která ji pomohla znásilnit. Oznamuje také, že ji poznala v autobuse. Dotyčná osoba právě vystoupila s jinou mladou dívkou a tak je sleduje. Centrále oznamuje, že půjde za nimi a bude sdělovat, kde se osoba nachází.

Na místo je vysláno vozidlo policie. Hlídka přijíždí bez zapnutých majáků na místo, které jim sdělila oznamovatelka. Zde na ně už čeká. Oznamovatelka je atraktivní mladá žena, pláče a je vidět, že je velmi rozrušená. Jdou opatrně na místo, kde se nachází ona osoba, která sedí na lavičce s neznámou mladou ženou. Oznamovatelka v rychlosti shrne celou situaci. Před několika týdny jí tato žena zastavila na ulici s tím, že je z modelingové agentury a nabízí jí peníze za nafocení reklamního spotu, je totiž velmi krásná a přesně takovou dívku hledali. Oznamovatelka přistoupila na rozhovor a chtěla vědět víc. Žena ji řekla, že víc ji řekne producent, kterému zavolala, a měl přijet zanedlouho na místo za nimi. Když přijel údajný producent, nastoupili společně do automobilu, kde ji napadali a pravděpodobně něčím omámili, odtud si už pamatuje jen útržky, jak ji znásilňují a poté odvezou autem na pole za Prahu, kde ji pohodili. Teď právě poznala onu ženu, která jí k producentovi a jeho kumpánovi do automobilu nalákala. Policisté řeknou ženě, ať čeká na místě a jdou svižným krokem za pachatelkou a pravděpodobně její novou obětí.

V tom ale na místo přijíždí automobil a zastavuje, oznamovatelka okamžitě začne hystericky křičet, že toto je to vozidlo, které přijelo i pro ni a ať ho policisté zastaví. Řidič ve vozidle křik slyší a auto z místa okamžitě odjíždí. Z místa se snaží utéci i pachatelka, tu však policisté zastavují, potencionální oběť celou situaci nechápe a jen stojí na místě. Pachatelka začne křičet, ať na ni policisté nešahají, že nic neudělala. Policisté se potencionální oběti ptají, na co se ji zde pachatelka ptala. Ta odpovídá, že jí nabízela přivýdělek nafocením reklamního spotu. Pachatelka odmítá tuto výpověď a křičí, že to není pravda. Oznamovatelka jen pláče a všemu přihlíží. Policisté kontaktují centrálu s informací o vozidle, které ujelo, podávají informace o značce vozidla a poznávací značce. Centrála je informuje, že se spojila s kriminální policií, která tento případ řeší a ta je již na cestě. Zanedlouho opravdu dorazí neoznačené vozidlo s kriminalisty, kteří krátce vyslýchají všechny tři ženy. Kriminalisté odváží pachatelku a policisté jedou za nimi s oznamovatelkou a svědkyní na centrálu, kde si kriminalisté všechny vyslechnou.

Další policejní hlídka slyší v radiové relaci hlášení jiné hlídky, kdy od nich odjelo osobní motorové vozidlo s pravděpodobnými pachateli trestné činnosti. Podle popisu poznávají vozidlo, které právě projelo kolem nich. Zapínají tak sirénu a snaží se vozidlo zastavit. To po chvíli opravdu zastavuje. Policisté přistupují k vozidlu a provádí lustraci mužů. Dozvídají se, že ani jeden z nich není hledaný, mají však z minulosti záznam, především z násilné činnosti. Centrála jim hlásí, že muži jsou podezřelý z násilné trestné činnosti v souvislosti s nedávným znásilněním a mají oba muže zajistit a počkat na příjezd kriminální policie, která prohledá automobil, který byl pravděpodobně součástí trestné činnosti. Toto hlášení slyší i muži ve vozidle a jeden z nich se dává na útěk. Toho ale po chvilce chytá jeden z policistů. Druhý pachatel je v klidu na místě a říká, že on nic neprovedl a nemá tak důvod utíkat, nebo se bát. Policisté odvážejí jednoho z podezřelých, kriminalisté druhého. Je zavoláno odtahové vozidlo, které odtáhne vozidlo pachatelů k pozdější analýze.

Sledujte premiérové příběhy Policie v akci od 17.2. 2020 na FTV Prima. Každý všední den v 16.50. Plus bonus: V pátek vždy to nejlepší z již natočených a vysílaných epizod.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !