Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci: Krádeže v Domově pro seniory, agresivní matka, pobodaná mladá žena

11. 02. 2019 | Televizní tipy
Čtyři případy, čtyři lidské osudy každý všední den. Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, ale i větší konflikty nebo podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést a okrást, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže a ženy zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv, končí dobře či nápravou. A jsou i případy, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvést na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Krádeže v Domově pro seniory

Policie vyjíždějí na oznámení staré paní (Anna Svárovská – paní Anička) - obyvatelka domova důchodců. Ta oznamuje, že u její kamarádky a spolubydlící (také seniorka Božena Poláková – paní Boženka) je na návštěvě její syn (Lukáš Polák) a tvrdí, že vždy, když syn odjede, tak stará paní zjistí, že jí zmizely peníze a osočuje ostatní klienty domova důchodců (paní oznamovatelku nevyjímaje) z krádeže. Nepřipouští si, že by mohl krást syn. Policie přijíždí a prověřuje událost na pokoji, kde je stále na návštěvě syn a obě staré dámy (spolubydlící).

Policie v akci: Krádeže v Domově pro seniory, agresivní matka, pobodaná mladá ženaStarší paní Anička (oznamovatelka) říká, že se druhé paní Božence moc omlouvá, ale že musela volat policii, protože se nemohla dívat, jak jí syn okrádá. Popisuje, že nastrčila NÁVNADU - musela do taštičky s penězi paní Boženky, kterou má v nočním stolku a u jejích bankovek (3 x 1000Kč) ohnula růžky. Policie se ptá syna, jestli dobrovolně může ukázat, jaké má u sebe bankovky, ten ukazuje tři tisícikoruny, které mají opravdu ohnuté růžky. Syn ale zapírá, že by je ukradl. Tedy policisté nemají žádný průkazný důkaz, ovšem staré paní Božence (matce) je vše jasné, je smutná, říká, že nechce řešit s policií a že nechce ani vidět syna. Policie odjíždí.

Agresivní matka

Posádka záchranky zavolala policisty k případu napadeného a pomláceného chlapce, protože se jim to celé moc nezdálo. Když policisté přijeli na místo, našli se záchrankou zhrouceného čtrnáctiletého chlapce. Začali se ho vyptávat, co se mu stalo. Chlapec se po chvíli svěřil s tím, že ho zbila jeho opilá matka, která když se napije, potřebuje si na něm vylít vztek. Kluk je hodně zřízený, bolí ho celé tělo, a tak ho záchranka převeze do nemocnice na podrobné vyšetření, je u něj podezření na otřes mozku. Ještě před tím ale policii řekne, kde by mohli najít jeho matku. Policisté se tedy vydávají do hospody, ve které má chlapcova matka vysedávat častěji než doma. Najdou jí tam sedět se štamgasty u stolu a vezmou si jí ven.

Žena se diví a nechápe, co po ní chtějí. Nechová se moc opile, je ale hodně agresivní. Strká do policistů a ptá se jich, proč jí otravují během tak hezkého odpoledne. Policisté se jí vyptávají na syna. Jakmile si na něj žena vzpomene, začne o něm mluvit jako o kriplovi, který jí zbyl na krku a který z ní neustále jen tahá peníze, a že jeho otec nepřispěje ani korunu. Policisté chtějí vědět, jestli ho žena zmlátila. Žena se začne rozčilovat a ptá se jich, jestli synáček žaloval. Celou věc poslouchá štamgast stojící opodál, přijde k policistům, prohlašuje, že se nechce vměšovat, ale prozrazuje, že se jim žena dneska u stolu chlubila, že zmlátila svého syna a že taky tvrdila, že to dělá často. Chlap si pohoršeně odplivne k ženiným nohám a jde pryč. Žena je agresivní ještě víc, policisté si ji proto odvezou a uvědomí ji o tom, že celý případ předají OSPODu.

Pobodaná

Policejní dispečink udává do vozu hlídky, že v parku byla nalezena pobodaná mladá žena. Vše oznámil Jindřich Joneš, který čeká na místě. Byl si večer v parku zaběhat, když do něj náhle vrazil podivný chlap, který ho povalil na zem. Popisuje, že oblečení měl celé od krve, vypadal nepříčetně. Následně pak oznamovatel nalezl raněnou mladou ženu a ihned zavolal záchranku. Policisté děkují s tím, že se po okolí po podezřelém muži porozhlédnout. Za tímto účelem jej Joneš detailně popisuje – byl oblečen do mikiny s kapucí, světlejší barvy, proto byly stopy krve patrné a měl džíny. V obličeji byl hodně bledý, vlasy rozcuchané a výraz nepříčetný.

Joneš to přičítá tomu, zda nebyl muž dokonce pod vlivem alkoholu, drog nebo nějakých prášků, protože měl velice špatnou koordinaci těla. Policisté vyrážejí vozem probádat okolní ulice, převážně ty s malým provozem. Po chvilce marného snažení zahlédnou podezřelého muže na chodníku. Jde doslova ze strany na stranu, potřísněné oblečení lze poměrně snadno identifikovat. Hlídka mu trochu nadejde a vstupují mu přímo do cesty. Dotyčný však na jejich přítomnost ani oslovení vůbec nereaguje, v ruce stále svírá menší nůž od krve. Policisté postupují dle toho, jak by takového pachatele zneškodnili (odebrání zbraně apod., když pachatel nereaguje). Muž se nepokouší utéct, ale zároveň ani nereaguje na oslovení či dotazy policistů, má jen svěšenou hlavu a pohled upřený do neznáma. Jelikož muž nemá doklady, nemohou policisté zjistit, zda se jedná o běžence z psychiatrického ústavu, spíš však jeho chování přičítají alkoholu a nějaké kombinaci drog nebo prášků. Muž je za úplného ticha a klidu odvezen na stanici k dalšímu šetření.


Nové díly pořadu Policie v akci sledujte každý všední den v 16.50 na Primě


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !