Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pořad Když vaří táta na Prima family

16. 09. 2012 | Televizní tipy
Zkušený šéfkuchař Martin Polačko se právě stěhuje do nového domu. Jíst se ale musí pořád a jeho kluci Jakub a Mates mají hlad. Chce to něco jednoduššího, s čím mu chlapci pomůžou a co zbylo v lednici.

Stěhováci totiž omylem odvezli nákup. Doma jsou tortilly, tak se nabízí mexická kuchyně. Nejprve v pořadu Když vaří táta uvidíme bleskový a zajímavý recept se sýrem, oříšky a hroznovým vínem. To však bude jen taková chuťovka.

Pořad Když vaří táta na Prima familyKaždý muž by měl umět nějakou festovní vyprošťovací polévku. Martin ukáže, jak krok za krokem uvařit silnou gulášovku. Vysvětlí, proč nemáme podcenit přípravy, a ukáže pár kuchařských fíglů.

Zdánlivě jde možná o detaily, na výslednou chuť však mají zásadní vliv. Na Martina se do pořadu Když vaří táta přijdou podívat kamarádi. Sommelier a obchodník s vínem Víťa bydlí ve vedlejší vesnici a vždy přinese tu správnou lahvinku. Cukrářka Iveta Fabešová zase upeče něco dobrého na zub. Milá návštěva dostane báječné slané taštičky z listového těsta se špenátem, fetou a praženými piniovými oříšky…

Nový pořad Když vaří táta o moderním vaření s jiskrou, které vás neunaví ani finančně nevyčerpá. Uvidíte vždy v neděli na Prima family v čase již důvěrně známém všem milovníkům dobrého jídla.

Když vaří táta - neděle 16.9. 2012:


Všichni jsou už v Mexiku a my se tam také na skok podíváme. V pořadu Když vaří táta začneme bleskovou tortillou se sýrem, vínem a ořechy, takže se nám do toho zaplete i sladká Francie. Šikovný starší Kuba půlí kuličky vína a Mates trhá sýr s modrou plísní. Táta mu vysvětlí, že aromatický sýr voní a někomu možná i páchne. A divákům ukáže báječný trik na obracení naplněných přehnutých tortill na pánvi. Možná už to nikdy nebudete dělat jinak…

Aby Martin mohl uvařit pořádné jídlo, musí do obchodu. Přinese si pěkné zadní hovězí na polévku a vykostěná kuřecí stehna na další mexickou specialitu. Základem gulášové polévky jsou maso, cibule a koření. Pálivá a sladká sypká paprika – nezapomeňme, že vaříme pro děti–, kmín, sušená majoránka. Chuť pokrmu bude intenzivnější, když se suroviny povaří ve vývaru. Poslední přijdou na řadu brambory nakrájené na kostičky a čerstvý česnek. Když maso obalíme před restováním v mouce, nemusíme dělat jíšku. Navíc brambory uvolní škrob.

Hlavním chodem v dnešní show Když vaří táta bude řízné kuřecí burrito. Martin si v hmoždíři utluče suchou marinádu z papriček, římského i našeho kmínu, kuliček černého pepře, koriandru a hrubé mořské soli. To bude nášup, těší se kuchař, když směsí koření potírá stehenní řízky. Nesmí chybět barevná zelenina – červená cibule a papriky, „ať to jídlo pěkně svítí“.

Řízky se krájí na plátky, případně sePořad Když vaří táta na Prima family maso natrhá. Jak naplnit tortilly a zabalit před zapečením burritos divákům Martin předvede s Kubovou pomocí. Závitky hustě posypané čedarem stráví deset minut v pekáčku v rozpálené troubě. Přítel Víťa přinese růžové víno, které se opravdu nemíchá z červeného a růžového, jak si myslí kluci.

A protože dorazí cukrářka Iveta, nejpůvabnější z tria kamarádů, Martin jí upeče oblíbené slané špenátové taštičky z listového těsta. Na francouzský recept s řeckou ingrediencí potřebuje vymačkaný mrazený špenát, ovčí fetu, která se krásně drolí, slaďoučké hrozinky sultánky, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.

Vše spojí třicetiprocentní smetana, vejce už  nepotřebujeme. Naplníme rozválené těsto, nakonec je svlažíme rozpuštěným máslem, hrany zpevníme tupou hranou nože nebo klasicky vidličkou. Koláč je prý famózní, už zbývá jen přípitek: „Martine, ať se ti tady hezky bydlí a vaří!“

Tipy a triky show Když vaří táta:


*Kostky hovězího na guláš nebo polévku by měly být přibližně stejně velké, aby se rovnoměrně propekly a provařily.

*Když si maso po osolení a opepření obalíme v hladké mouce, polévku už nemusíme zahušťovat.

*Na restování masa je důležité mít těžký a pevný hrnec se širokým dnem.

*Nejprve rozpálíme hrnec, teprve pak přilijeme rostlinný olej.

*Na kousku masa si vyzkoušíme, zda je olej dostatečně horký a už se škvíří.

*„Restuje se proto, aby se restovalo, ne dusilo!“

*Mícháme teprve tehdy, když se maso začne barvit. Dbáme, aby se opeklo z obou stran.

*Teprve pak přidáme k masu cibuli, zase ji necháme osmahnout a chvíli nemícháme.

*Když základ zaprášíme paprikou, mícháme naopak rychle a pořádně, paprika má tendenci se připalovat! Základ rychle zalijeme vodou.

*Polévku kontrolujeme, občas promícháme, necháme probublávat, v případě potřeby doplníme tekutinu.

*Když nemáme doma hmoždíř, na směs koření se výborně hodí mixér.

*Jestliže maso naložíme do oleje, na rozpálenou pánev se už nemusí přidávat. Když je hotové, uchováme ho pod pokličkou, ať dojde.

*Oříšky stačí restovat nasucho bez oleje, protože ho dost obsahují.

Nový pořad Když vaří táta uvidíte v neděli 16.9. 2012
v 18.00 hod. na Prima family


Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pořad Když vaří táta na Prima family:

Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
Pořad Když vaří táta na Prima family
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !