Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pořad Kouzelné bylinky i roce 2015 na České televizi

18. 02. 2015 | Televizní tipy
Druhou dvacetidílnou sérií pořadu Kouzelné bylinky od České televize bude opět provázet moderátorka Simona Tancerová, která léčivé rostliny studuje, pěstuje a sbírá. V bylinkářské dílně se pustí do vaření čajů, divákům poví, jak pomocí léčivek zbavit tělo škodlivých látek, anebo připraví chmelovou limonádu, při které se báječně relaxuje.

V pořadu Kouzelné bylinky od České televize nezapomene ani na seniory a jednu epizodu věnuje bylinkám vhodným pro sportovce. Diváci se ale také dozvědí, proč se vyplatí jíst pálivé chilli papričky či bez kterých bylinek se neobejde italský kuchař. Hlavní roli ale budou stále hrát bylinky z českých luhů a hájů.

Simona Tancerová z pořadu Kouzelné bylinky od České televize se coby diplomovaná zdravotní sestra způsoby péče o lidské zdraví zabývá už dlouho. Po ukončení zdravotní školy cestovala a žila ve Skotsku a ve Francii. Nakonec se vydala až do Austrálie, kde strávila čtyři roky ve škole přírodních terapií, začala cvičit jógu a udělala si masérský kurs Pořad Kouzelné bylinky od 8.2. 2015 na České televizizenshiatsu. Její cesta k bylinkám začala po návratu do Čech. Začala studovat Tradiční čínskou medicínu v institutu TCM v Praze. A Od čínských bylinek byl už jen malý krůček k poznávání léčivek našich, místních. Začala je poznávat, sbírat a zakládat bylinkové záhony na vlastní zahradě v Českém Krumlově.

„Léčivé rostliny doslova prorůstají mým životem. Používám je pro svou rodinu, přátele i klienty. A když o nich navíc mohu hovořit se zajímavými lidmi, je to naplnění rčení o tom, když je práce člověku zábavou,“ říká o svojí zkušenosti s pořadem moderátorka pořadu Kouzelné bylinky od České televize Simona Tancerová.

I ve druhé pořadu Kouzelné bylinky od České televize sérii se vypraví za botaniky, lékaři, bylinkáři a zahradníky. Pro letošní sérii navíc tvůrci přichystali malou novinku – nahlédnutí do historie bylinářství a představení zajímavých osobností, vztahujících se k tématu, z historie blízké i vzdálené. „Simona se například vydá po stopách slavné rakouské bylinářky Marie Treben, která strávila kus života u nás, v Čechách. A i v letošní řadě Kouzelných bylinek se bude s bylinkami samozřejmě i vařit. Simona má v zásobě spoustu chutných a zdravých receptů, které budou zveřejněny i na webových stránkách pořadu,“ vysvětluje dramaturg Milan Vacek.

Pořad Kouzelné bylinky od České televize naváže na svoji první úspěšnou řadu od 8. února vždy v neděli v podvečer od 18.25 na ČT1.


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pořad Kouzelné bylinky i roce 2015 na České televizi:

Pořad Kouzelné bylinky i roce 2015 na České televizi
Pořad Kouzelné bylinky i roce 2015 na České televizi
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice