Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Premiéra seriálu plného záhad Hranice nemožného

3. 02. 2010 | Televizní tipy

Nova Cinema přichází s americkým seriálovým hitem od producenta Ztracených s názvem Hranice nemožného (The Fringe). Dvě pilotní epizody uvidí diváci v pátek 5. února 2010 ve 20 hodin a poté každý pátek ve stejnou dobu vždy po dvou dílech za sebou.


Americko-kanadský vědecko-fantastický seriál, v němž nesourodá trojice vyšetřovatelů odkrývá strašné tajemství týkající se série neuvěřitelných událostí, jež se začínají dít po celé jejich zemi.


Když na letišti v Bostonu přistane letadlo, ve kterém jsou všichni cestující mrtví, je povolána zvláštní agentka FBI Olivia Dunham, aby tuto událost vyšetřila. Pomáhají ji v tom geniální vědec Dr. Walter Bishop, který strávil 17 let v psychiatrické léčebně, a jeho syn Peter Bishop.


logoAgentka Dunhamová a oba Bishopové nejen odhalují, že do tohoto zvláštního případu jsou zapojeni také lidé z vyšších vládních míst, ale postupem času zjišťují, že nevysvětlitelné události, jež je obklopují, jsou součástí něčeho velkého a šokujícího a že dohromady tvoří tzv. Vzorec, a ten se snaží objasnit.


S vervou se noří pod povrch událostí a prozkoumávají hranici mezi vědou a fikcí, mezi nepředstavitelným a realitou či mezi možným a zcela nemožným. Tito tři vyšetřovatelé jsou jen zlomkem z těch, kteří společně budou odhalovat věci, jež jsou pro dnešní svět nemyslitelné. Jak se ale zdá, vše co řeší, má společného jmenovatele – nadnárodní společnost Massive Dynamic.


Seriál Hranice nemožného je už čtvrtým společným projektem J.J. Abramse (Ztraceni, Alias) a producenta a scénaristy Alexa Kurtzmana (Alias, Mission Impossible III, Star Trek), na němž se podíleli i další proslulí tvůrci, např. scenáristé filmu Transformers.


Seriál měl v USA premiéru 9. září 2008 na americké televizní stanici FOX a zaznamenal nevídaný ohlas, který ho zařadil do seriálových hitů tohoto podzimu. Utvořily se kolem něj také komunity a fanouškovské stránky podobně jako například kolem seriálu Ztraceni. FOX TV zařadila na podzim 2009 již druhou řadu seriálu, která se opět těší velkému úspěchu.


Osoby a obsazení


Olivia Dunham (hraje Anna Torv)herci
Zvláštní agentka FBI Olivia Dunham má za sebou službu u mariňáků a řadu vyřešených případů. Do týmu vyšetřovatelů byla vybrána agentem Národní bezpečnosti Phillipem Broylesem. Je zděšena tím, co se stalo během letu 627 a pouští se do vyšetřování tzv. Vzorce - záhadné sekvence nevysvětlitelných událostí, které se dějí po celém světě a které dávají tušit, že někdo nebo něco si z našeho světa dělá pokusnou laboratoř.


Za pomocí geniálního a zároveň šíleného vědce Dr. Waltera Bishopa a jeho syna Petera se snaží přivést high-tech zločince před spravedlnost a odvrátit nevídané hrozby pro bezpečnost země. Anna Torv, rodačka z Melbourne, má za sebou několik rolí na australských divadelních scénách. V televizi na sebe poprvé upozornila v seriálech McLeodovy dcery a Náš tajný život. Od prosince 2008 je provdána za hereckého kolegu ze seriálu Hranice nemožného Marka Valleyho.


Dr. Walter Bishop (hraje John Noble)
Dr. Walter Bishop byl kdysi oslavován jako jeden z nejlepších vědeckých mozků své generace. Chápe nebezpečí a možnosti okrajových věd tak, jako nikdo jiný, protože kdysi pracoval pro americkou vládu na jejích nových, ale eticky problematických výzkumných projektech. Po nehodě v roce 1991 však skončil na dlouhých 17 let v psychiatrické léčebně.


Teď poskytuje své vědecké schopnosti potřebné k rozluštění tzv. Vzorce - sekvence událostí, které nápadně zabíhají do jeho vlastní výzkumné minulosti. John Noble, australský herec a divadelní režisér je známý ze stříbrného plátna díky roli Denethora ve filmech Pán prstenů: Dvě věže a Pán prstenů: Návrat krále. Objevil se také v několika televizních seriálech – mj. 24 hodin, Hvězdná brána nebo Jednotka zvláštního určení.


Peter Bishop (hraje Joshua Jackson)
Peter Bishop neměl jako poněkud zanedbávaný syn psychicky vyšinutého vědce ideální dětství. Poté, co byl jeho otec zavřen do psychiatrické léčebny, snažil se od něj odlišit jak jen mohl. Nedokončil vysokou školu a prošel mnoha zaměstnáními od vyhazovače až po biochemického inženýra.


herciNyní má jako civilní konzultant FBI dohlížet na svého otce a zjišťuje, že proti svému přesvědčení kráčí v jeho nebezpečných šlépějích. Joshua Jackson se do povědomí diváků poprvé výrazněji zapsal rolí Pacey Wittera v seriálu Dawsonův svět, jehož jeden díl později také režíroval. Diváci ho znají také z filmu Velmi nebezpečné známosti. Již přes tři roky žije s  herečkou Diane Krugerovou.


Phillip Broyles (hraje Lance Reddick)
Agent Národní bezpečnosti Phillip Broyles vede oficiální vládní vyšetřování tzv. Vzorce. Když se po celé zemi začnou dít podivné události, cití svou povinnost zjistit, proč se tak děje. Sestaví speciální tým, vedený agentkou Dunhamovou, který má za úkol společně s pomocí Waltera a Petera Bishopových tyto záležitosti vyšetřit.


Vedení tohoto týmu důkladně prověří Broylesovy politické a diplomatické schopnosti a učiní z něj cíl pro ty, kdo nechtějí, aby byla pravda odhalena.
Lance Reddick dostal po menší roli v seriálu Ztraceni mnohem větší příležitost v Hranici nemožného. Zahrál si také ve filmu Godzilla či v seriálech Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, Vražedná čísla či Kriminálka Miami.


John Scott (hraje Mark Valley)
Zvláštní agent FBI, parťák agentky Olivie Dunhamové. Spolu mají vyšetřovat záhadu úmrtí všech cestujících mezinárodního letu 627. Není mu to však souzeno, záhy je postřelen a Olivie si musí hledat nové spolupracovníky.


Mark Valley vystudoval matematiku a techniku na vojenské akademii West Point a sloužil ve válce v Perském zálivuv roce 1991. Má za sebou účinkování např. v seriálech Tak jde čas či Kauzy Bostonu anebo ve filmu Příští správná věc. Je ženatý se svou seriálovou partnerkou z Hranice nemožného Annou Torv.


 

Zdroj: NOVA


Simbelmine

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vyzerá to sľubne
Obrázek uživatelky
profil
vyzerá to sľubne
Obrázek uživatelky
profil
všetko je teda možné
Obrázek uživatelky
profil
Těšíme se na FRINGE! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice