Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prima COOL přináší 10. premiérovou sérii Teorie velkého třesku

9. 09. 2017 | Televizní tipy
Brilantní fyzici Leonard a Sheldon jsou v laboratoři naprosto geniální, ale v obyčejném světě zůstávají totálně ztracení. Ještě že jim pomáhá půvabná a vtipná Penny, která se za Leonarda dokonce vdala. Sheldon si taky našel „ženskou společnici“ ve stejně chytré neuroložce Amy. Když mají volno, nejraději ztrácí čas s fantasy hrami na hrdiny ve společnosti kamarádů Raje, Howarda a Howardovy okouzlující těhotné manželky Bernardette. Po letech pokusů a omylů jim společenský život a vztahy dávají pořád dost zabrat.

Doktoři Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) a Sheldon Cooper (Jim Parsons) jsou brilantní fyzici. V laboratoři jsou přímo geniální, ale jinak mají problém zapadnout – nebo prostě jen normálně fungovat, v obyčejném světě. Naštěstí je tady půvabná a vtipná Penny (Kaley Cuoco), která jim pomáhá, co jí síly stačí. Po bouřlivém vztahu s Leonardem se za něj dokonce vdala. Dvakrát. I když ho předtím musela sama požádat o ruku. Dokonce i Sheldon si našel „ženskou společnici“.

Prima COOL přináší 10. premiérovou sérii Teorie velkého třeskuNeuroložka Amy (Mayim Bialik) se mu ve všem vyrovná a po trablech spojenými se Sheldonovými nekonečnými fobiemi se jim konečně podařilo posunout vztah na vyšší úroveň. Ve volném čase se Leonard a Sheldon nejraději věnují fantasy hrám na hrdiny společně s kamarády Rajem (Kunal Nayyar), Howardem (Simon Helberg) a Howardovou okouzlující těhotnou manželkou Bernardette (Melissa Rauch). Po letech pokusů a omylů jim společenský život a vztahy dávají pořád dost zabrat.

Zajímavosti o seriálu Teorie velkého třesku:


Seriál Teorie velkého třesku vymysleli producenti Chucck Lorre (Dva a půl chlapa, Roseanne) a Bill Prady (Gilmorova děvčata, Ženatý se závazky).

V desáté řadě Teorie velkého třesku se objevuje řada herců známých z jiných úspěšných seriálů. Jsou to: Chrsitine Baranski (Dobrá manželka), Laurie Metcalf (Roseanne, Zoufalé manželky), Dean Norris (Perníkový táta, Pod kupolí), Katey Sagal (Zákon gangu, Ženatý se závazky), Christopher Lloyd (Návrat do budoucnosti, Falešná hra s králíkem Rogerem).

Chrsitine Baranski hraje Leonardovu matku dr. Beverly Hofstadter.

Laurie Metcalf hraje Sheldonovu matku Mary Cooper.

Katey Sagal hraje matku Penny jménem Susan.

Johnny Galecki a Laurie Metcalf si před lety společně zahráli v úspěšném sitkomu Roseanne.

V březnu 2017 bylo potvrzeno, že Teorie velkého třesku se bude vysílat ještě následující dva roky.

V těchto týdnech probíhá v Los Angeles natáčení 11. série tohoto kultovního seriálu


Producent Chuck Lorre v současnosti chystá nový spin-off. Seriál spřízněný s Teorií velkého třesku se bude jmenovat Young Sheldon (Mladý Sheldon) a jeho hlavním hrdinou bude nezletilý Sheldon.
Johnny Galecki, Jim Parsons a Kaley Cuoco si během natáčení prvních tří řad Teorie velkého třesku vydělali nanejvýš 60 tisíc dolarů za jednu epizodu.

Ale díky fenomenálnímu úspěchu seriálu jejich platy postupně rostly. Galecki, Parson, Cuoco i jejich kolegové Simon Helberg a Kunal Nayyar dnes dostávají 900 tisíc dolarů za epizodu. Všech pět přistoupilo na 10% snížení platu výměnou za to, že herečkám Mayim Bialik a Melisse Rauch budou navýšeny platy ze 100 tisíc na 450 tisíc dolarů. Obě si následně sjednaly další zvýšení, takže nyní vydělávají 500 tisíc dolarů za epizodu.  

Hlavní hrdinové Sheldon a Leonard jsou pojmenováni podle legendárního televizního producenta, režiséra a herce Sheldona Leonarda.

Seriál se natáčí živě před publikem.

Profesor David Saltzberg, který se specializuje na fyziku a astronomii a působí na Kalifornské univerzitě v Los Angeles, pracuje na seriálu jako odborný poradce. Kontroluje scénáře, vymýšlí dialogy, matematické vzorce, rovnice a diagramy. Ale i samotný profesor Saltzberg čas od času potřebuje něco konzultovat. V tu chvíli mu pomáhá představitelka Amy herečka Mayim Bialik, která má doktorát z neurologie.

Úvodní znělku složila a nahrála kanadská alternativní rocková kapela Barenaked Ladies. Zpívá se v ní o vzniku a historii vesmíru a Země.

V seriálu se objevilo mnoho renomovaných a známých vědců: astrofyzik a laureát Nobelovy ceny George Smoot (2. řada), teoretický fyzik Brian Greene (4. řada), astrofyzik a popularizátor vědy Neil deGrasse Tyson (4. řada), kosmolog Stephen Hawking (5. a 8. řada), astronaut Michael J. Massimino (5. a 6. řada), Bill Nye (7. řada) a Elon Musk (9. řada).

Děj vždy nějakým způsobem souvisí s vědou. Všichni čtyři hlavní mužští hrdinové jsou zaměstnáni jako vědci v Kalifornském technologickém institutu. Dvě ze tří hlavních ženských hrdinek také pracují jako vědkyně. Postavy zároveň často na začátku epizody rozebírají vědecké teorie a novinky. Věda se navíc plete i do jejich osobních životů.

Dalším velkým tématem seriálu je sci-fi, fantasy, komiksy, hry a sběratelské předměty. Hrdinové si oblíbili zejména Star Trek, ale často také rozebírají Star Wars, Battlestar Galacticu, Vládce času, Firefly, Babylon 5, Pána prstenů, Harryho Pottera, World of Warcraft nebo Halo.

Sheldon často nosí trička se znaky komiksových superhrdinů Flashe a Green Latnerna.
Původně fiktivní hra Mystic Warlords of Ka'a, o které se v seriálu mluví, se v roce 2011 opravdu dočkala oficiálního vydání. 

V seriálu se objevilo několik herců ze Star Treku: George Takei, Brent Spiner a LeVar Burton. Will Wheaton se dokonce objevuje pravidelně, protože hraje fiktivní verzi sebe samotného. 

V Bělorusku se vysílal komediální seriál Ňĺîđĺňčęč (Teoretici), který vykradl Teorii velkého třesku od úvodní znělky přes postavy až po zápletky. Producent Chuck Lorre se kvůli tomu obrátil na právnické oddělení společnosti Warner Bros., která Teorii velkého třesku natáčí. Na žalobu nedošlo, protože běloruská televize je úzce napojená na tamní vládu. Snaha sjednat nápravu by tedy byla marná. Teoretici přesto skončili. Jakmile vyšlo najevo, že běloruská verze je nelicencovaná, herci dali výpověď a produkce musela „Teoretiky“ zrušit.

Prima COOL přináší 10. premiérovou sérii Teorie velkého třesku


Zdroj, foto: Prima COOL
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka