Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno! V Ostravě prostírají čtyři klasici a mladý experimentátor

13. 06. 2010 | Televizní tipy

Poučí kuře slepici? To by rád dokázal Lukáš, student zahradní architektury, který chce svým světovým menu překvapit konkurenty. Jde o tři zkušené kuchařky a jednoho vařícího muže v invalidním důchodu. Petr je diabetik, ale miluje sladké. Ostraváci vsadili většinou na klasiku nebo osvědčené rodinné recepty.

V menu se několikrát objeví domácí paštika a játrové knedlíčky, půjde o týden ve znamení polévek. Chcete-li se nechat překvapit vysloveně nečekaným vítězstvím, sledujte od pondělí 14. června každý všední den v 18.00 pořad Prostřeno!


Pondělí: milá praktička Milada (56)

Žije v lázeňském městečku a ze svého zrekonstruovaného domku má krásný výhled na Beskydy. Je v invalidním důchodu, a tak pečuje o zahradu a celou rodinu. Chodí s vnuky do přírody, miluje houbaření. Nesnáší lež a nerada by dostala na talíř cokoli z moře. To je jediné, čeho se obává. Docela si věří, je to zkušená a zručná kuchařka. Vsadila na vlastní recept na dušené modré zelí, které bude podávat ke králičímu masu pečenému společně s vepřovým. A její moučník bude s galaretkou. Že nevíte, co to je? Dívejte se, Milada vám to prozradí!


Úterý: skromná Martina (40)

Pomáhá v dole se stravováním horníků, vydává svačiny a polévky. Přes týden skoro nevaří, s rodinou si to vynahrazují o víkendech. Bydlí s mužem a dvěma dcerami v panelákovém bytě kousek od historické části Karviné. K vaření se dostala po svatbě a z povinnosti se stala zábava. Upřednostňuje klasiku a miluje drožďovou pomazánku. Svým hostům ji ale raději podávat nebude. Při Lukášově honosné večeři se Martina skoro zadusila. Naštěstí to dobře dopadlo, a tak i ona má šanci na výhru 25 000 korun.


Středa: invalidní důchodce Petr (49)

Bydlí ve starším rodinném domku, je ženatý a bezdětný. Přesto má doma hernu pro děti a divákům rád prozradí, proč tomu tak je. Svůj domek v Hrabové neustále zvelebuje a stará se o zahradu. Je diabetik, ale občas zahřeší. Miluje totiž sladké a klidně si dá i pivo. Jeho nejoblíbenějším sportem je „gaučink“, při němž může sledovat domácí cvrkot. Občas také rybaří. Poměrně kritický Petr se docela zapotí, neboť všechno, co udělá, bude nějakým způsobem svinuté. Samé závitky, rolky a záviny. Pomohou mu obratné prsty k vavřínům, po nichž tak nepokrytě prahne? Soupeře dokonce přemlouvá, aby mu dali rovnou desítku!


Čtvrtek: světácký Lukáš (25)

Je mladý, milý a troufá si. Rád by předčil ve vaření „zkušené slepice i kohouta“, jak se smíchem říká.  Studuje vysokou školu v Lednici a otci pomáhá v zahradnické firmě. Zatím bydlí s rodiči, sestrou a babičkou v  rodinném domě. Hlíny se nebojí, stejně jako experimentování za sporákem. Přesvědčí o svém kuchařském umění konzervativnější kolegy? Lukáš se pěkně zapotí a jeho marinované panenky – plánovaný hlavní trumf – se dokonce stanou kritickou položkou připraveného moderního evropského menu.


Pátek: trémistka Pavla (68)

Bývalá laborantka žije na předměstí Ostravy a libuje si, jak si s rodinou užívají jak městského, tak venkovského bydlení. Aktivní důchodkyně ráda vyjíždí na cesty po Evropě. Také zpívá ve sboru a stará se o zahrádku. Spoustu kuchařských „vychytávek“ ji naučila tchyně, moučník s poetickým názvem je také rodinný. Pavla přitom sladké nemusí. Jinak je ale vděčný strávník. Vaří dobře a mohla by vyhrát. Jenže má trému, a hlavně zpoždění. Svíčková chce svůj čas a Pavla pořád něco hledá a na lince se vrší nádobí. Ještěže má doma kulečník, u kterého se mohou hladoví hosté zatím zabavit. Přesto by i Pavlína mohla být jednou z favoritek dalšího ostravského týdne. Nevěříte? Sledujte Prostřeno!

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky sleduju. Někoho kdo nejedl maso jsem tam viděla jednou a bodovala spravedlivě. To spíš mi přišlo že ostatní bodovali špatně jí. A tenhle týden vyhrál i ten co byl první Smajlík Jinak taky moc nechápu lidi co se přihlásí do takové soutěže a nejí hodně věcí (třeba pán co nejedl zeleninu a pak jí každý večer kritizoval) nebo lidi kterým se nelíbí třeba cizí kuchyně-vždyť o tom to je ne? Poznávat nová jídla,svíčkovou už jedl každý. Jinak mě spíš fascinuje jak soutěžící šmejdí po cizích bytech (lézt nikomu cizímu do skříní?) a někteří jsou hrozně falešní
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles