Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Robin Hood – Panu režisérovi se neodmlouvá

20. 03. 2010 | Televizní tipy

Adepti na role Robina a Mariany, kteří prošli několika koly castingu, měli před sebou nejnáročnější část. Třídenní bootcamp neboli tréninkový herecký tábor v Divadle Kalich. Co se během něj dělo, uvidíte ve třetím díle castingové show Robin Hood – cesta ke slávě. A jak je možné, že jeden Robin a Mariana již vlastně v rámci castingu existuje?

 

Bootcamp neměl soutěžící fyzicky ani psychicky zničit, měl z nich naopak dostat to nejlepší. Ukázat tvůrcům, co v každém adeptovi na muzikálovou roli je, co ze sebe dokáže vydat. A jestli je schopný propojit všechny tři požadované dovednosti, tedy zpěv, tanec a herectví. Nastoupilo patnáct kluků a patnáct dívek a jejich počet se den ode dne snižoval.

 

V tomto díle vyplyne na povrch, že vlastně jeden pár Robin a Mariana již existuje! Do bootcampu se probojovali Ladislav Korbel a Eliška Ochamnová, kteří spolu v soukromí chodí, do soutěže se přihlásili společně a spojila je právě láska k divadlu, které oba amatérsky hrají. Postoupí oba? Podporují se vzájemně nebo bude vítězit lidská soutěživost a rivalita.

 

Jedním ze zajímavých momentů byla herecká průprava s vedoucí ateliéru muzikálového herectví na brněnské JAMU – herečkou Janou Janěkovou. Etudy jednotlivých soutěžících na téma Já a můj život překvapily nejen tvůrce, ale i soutěžící samotné. „Kluci byli v téhle části konkurzu velmi odlišní od děvčat, ve svých monolozích se mnohem víc otevřeli, byli přímočařejší. A někteří nás strašně moc překvapili. Tentokrát holky předběhli,“ posoudil výkony hudebník Ondřej Soukup. Proč ovšem během herecké dílny došlo i na box, uvidíte v neděli na Primě.

 

Zatímco soutěžící absolvovali hereckou dílnu, režisér Ján Ďurovčík sestavoval choreografii pro nejnáročnější část třídenního maratonu. Soutěžící dostanou za úkol zpívat a k tomu zvládnout dané taneční kroky. Vlastně vymýšlel choreografie dvě – pro dívky na písničku z muzikálu Fame, pro kluky na svižnou skladbu Jsem králem džajvu z muzikálu Pomáda. A byl zvědavý, jak se s nimi soutěžící poperou.

 

Výhodu měli především kluci, kteří studovali balet nebo závodně tancují. To, jak adepti s choreografií bojovali, o nich mnohé vypovědělo. Někdo se vzdal po první chybě, a tvůrcům tak nechtěně odhalil, jaký je jeho přístup k práci. Jiný věděl, že jeho taneční schopnosti na dokonalou kreaci nestačí, přesto  bojoval a nevzdával se až do posledního taktu, což tvůrci ocenili. Další soutěžící si až v této části uvědomila, že skvěle zpívá a dobře tancuje, ale skloubit obojí je nad její síly. Kdo Gabrielu Osvaldovou zklamal a komu Ján Ďurovčík se smíchem řekl, že klidně může tancovat jeho choreografii, aniž by porušil autorská práva, protože je jeho pojetí naprosto originální? Vše uvidíte ve třetí části show Robin Hood – cesta ke slávě.

 

Soutěžící sáhli na dno svých sil, byli unavení a pod tlakem. Věděli, že na konci třídenního maratonu zůstane sedm nejlepších dívek a sedm kluků. Když si vyslechli verdikt, že dál nepostupují, bylo to pro mnohé zklamání, ale pro některé i úleva. Adepti bez muzikálových zkušeností byli pyšní, že ač neprofesionálové, dostali se ve velké konkurenci tak daleko. Všichni se shodli, že tréninkový tábor byla perfektní herecká dílna, která jim dala hodně do budoucna. Někteří přiznali, že překonali sami sebe a že se jim konečně i přes velkou trému podařilo ukázat, co v nich je. Ti, kdo už měli nějaké konkurzy za sebou, připustili, že herecký  tábor v Divadle Kalich byl nejtěžší casting, jaký kdy absolvovali. Kdyby bylo takových víc, bylo by to pro český muzikál jedině dobře.

 

Rozloučit se s lidmi, jejichž schopnosti tolik týdnů a tak důkladně posuzovali, nebylo jednoduché ani pro tvůrce. Rozhodovali se, zda dají možnost vyhrát někomu, kdo předvedl strop svých možností, nebo někomu, kdo je talent, ale jeho projev je jako neopracovaný kámen, který se teprve musí vybrousit. Ondřej Soukup soutěžícím řekl, že během třídenního maratonu předvedli výkony, jaké ještě nikdy neviděl, byli vtipní a nesmírně ho překvapili. O to hůř se mu bude rozhodovat a pak říkat, kdo nepostoupí. „Je nám líto, že se s některými musíme rozloučit, poznali jsme vás tak dokonale, že je konkurz mnohem osobnější než jiné castingy, které netrvají tak dlouho. Ale nedá se nic dělat, vybrat musíme,“ vysvětlil Ján Ďurovčík. Když tvůrci stáli nad stolem s rozloženými fotografiemi soutěžících,  chvílemi licitovali jako na dražbě. Nad čí fotkou si položili otázku: „Chce to vůbec dělat?“ Uvidíte v neděli večer.

 

Když nakonec vybrali sedm Robinů a sedm Marian, překvapilo tvůrce něco, co s jejich těžkým rozhodnutím zamíchalo, a všechno bylo zase jinak. Kdo může děkovat osudu za druhou šanci? O největší překvapení se však postarala soutěžící, která zkritizovala Jána Ďurovčíka. Co mu řekla a co jí překvapený režisér odpověděl? Sledujte v neděli 21. března ve 20.00 na Primě ve třetím díle castingové show Robin Hood – cesta ke slávě.

 

Zdroj: Prima

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
panu reziserovi-...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles