Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!

6. 06. 2011 | Televizní tipy
Ač Zdeněk Pohlreich není klasickým příkladem dobráka od kosti, maso od kosti má tak rád, že ho považuje za nejlepší. Divákům ukáže, jak nakupovat a grilovat vepřové karé a žebírka, na řadu přijdou i jehněčí a telecí kotlety, tedy nejvyšší gastronomická kvalita.

Vše samozřejmě ochucené různými kořenícími směsmi, marinádami a doplněné voňavými a čerstvými přílohami – výborným salátem z pečených paprik či grilovanými houbami s piniovými oříšky a parmazánem. Grilovat se bude spíš pomalu než rychle, půjde o tzv. nepřímý gril, maso zaudí ovocné piliny, které se přidají na rozpálené uhlíky. A grilován bude opět i samotný šéf Halinou Pawlowskou, již nažhavenou na průběh jeho australské životní kapitoly. Grilování krok za krokem a pár vypečených hlášek vás čeká v další lekci vaření na ohni.

Chcete-li se pod šéfovým vedením stát mistry grilu a dozvědět se, co Zdeněk Pohlreich považuje za svoji největší životní chybu, dívejte se v pondělí 6. června ve 21.20 na Televizi Prima.

Uvidíme zrod žebírek v memphiském stylu. Do suché marinády patří růžový pepř, celerová sůl a hořčičné semínko. Chtějí tak hodinu, kdy se můžeme věnovat společnosti a popíjet pivo. Královské, ale levné maso zespodu naporcujeme a dochutíme dresinkem z jablečného octa. Na jehněčí kotletky v sečuánském stylu si v hmoždíři rozdrtíme kořenící směs pěti vůní a necháme marinovat. Mezitím si uděláme salát z pečených paprik. Neobejdeme se bez bylinek, citronu, česneku a mikrotenového sáčku, v němž se prudce opečená zčernalá kůžička papriky zapaří a poté sloupne. „Drobné nedostatky jsou prý znakem ruční práce,“ jak říkávala šéfova maminka. Marinovaná telecí kotleta je další delikatesa z šéfova grilu. Italská a rakouská kuchyně se bez telecího masa neobejde, u nás je spíš „popelkou“, což je chyba. Částečně vykostěné porce marinujeme s olivovým olejem a tymiánem, citronovou kůrou a pár kapkami citronu. Když šéf ochutnává, konstatuje, „že na to, co umí, se má zatraceně dobře“. Opět radí nespěchat a před konzumací nechat maso vždy minutku uležet. To samé platí i pro pečínku z amerického Jihu – vepřové kotlety v marinádě s cibulí, hřebíčkem, pepřem, hořčicí a ořechovým olejem, které se ještě naloží do láku s hnědým cukrem a bourbonem (podle šéfa nenahraditelným). Přílohou je „star zeleninového království“, krémový steakový žampion portobello. Prý se z vůně, která se při jeho opékání šíří do okolí, musí zbláznit i rozumný člověk.



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!:

Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !