Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře

20. 06. 2011 | Televizní tipy
Oblíbené kuře není jediným zástupcem drůbeže, která se hodí na gril. Šéf si přibral ještě králíka a kachnu, kterou nemusíme péct hodiny, jak uvidíme. Zdeněk Pohlreich začne arabským kuřecím receptem s marinádou z jogurtu a šafránovým máslem, pokračuje italskými involtini, což jsou závitky z kuřecích prsou s parmskou šunkou a sýrem podávané v domácí tomatové omáčce. Inspiraci z Francie nezapře králík na hořčici ani kachní prsa na červeném víně.

Drůbeží pochoutky doprovodí několik lehkých letních salátků, pár omáček a bílý chléb. Kdo si nenechá ujít pátý díl Šéfa na grilu, dozví se o začátcích Café Imperial i o zrodu televizní hvězdy. „Všechno musí mít koncept,“ řekne Zdeněk Pohlreich Halině Pawlowské v pondělí 20. června ve 21.20 na Primě, „restaurace i televizní pořad.“

„Kuře by mělo běhat,“ tvrdí šéf, který chudáka z velkochovu přirovnává k člověku, který se za celý život prošel jen z koupelny do ložnice. Každopádně kuře po arabsku bude letně svěží, byť ze supermarketu. Porce naložíme na několik hodin do marinády z jogurtu, oleje, citronu, kurkumy, zázvoru a koleček jemné cibule. Šafrán se nedá ničím nahradit, je opravdu vzácný jako šafrán, a podle toho vypadá i jeho cena. Zdeněk vyrobí šafránové máslo, které v závěru korunuje pečínku. Zásada: drůbež pečeme kůží dolů, stehna se dodělávají déle než prsa, proto je dojíždíme stranou, aby se propekla. Ohlídáme si partie stehenních kloubů, pro kontrolu je v tomto případě možno do masa lehce píchnout. Když nevyteče růžová šťáva, je hotovo.
Základem receptu ze Sicílie, kde to mají rádi plněné a zavinuté, jsou kuřecí prsa. Pláty masa pokryjeme plátkem parmské šunky a sýra, lístky bazalky a zavineme. Omotáme provázkem – šéf předvede jak na to. Involtini z kuřecích prsou také potřebují nejprve kůrčičku a pak dotáhnout na mřížce, roláda se musí propéct i uvnitř. Mezitím máme čas na přípravu aromatické passaty z čerstvých rajčat, oleje a bazalky, na níž budeme kolmo nakrájenou rolku podávat. Je to dostupný recept, stejně tak chutný jako dekorativní.

Gastronomicky patří králík k drůbeži, proto si uděláme také ušáka domácího. A je lepší klokan, nebo králík? „Ve skoku určitě klokan,“ tvrdí šéf, který klokana ochutnal v Austrálii.

Zemí galského kohouta inspirovaný králičí zadek na hořčici, bylinkách a citronu nejprve prošpikujeme klínky slaniny, osolíme a opepříme. Porce necháme odležet v ledničce v marinádě z dijonské hořčice, tymiánu, citronové šťávy, rozmarýnu a oleje. Pečeme pomalu stranou žároviště a raději pod pokličkou, aby se králičí maso pěkně propeklo.

Tam, kde my si dáme kachnu a pivko, mají Francouzi kachnu a víno. Jak na minutková kachní prsa jako ze špičkové restaurace? „Přistupte k tomu jako k hovězímu steaku a pak je to už známá písnička,“ radí šéf. To znamená – na ohništi zprudka zatáhnout a nechat dodělat stranou plamene, před podáváním a porcováním si maso ideálně odpočine v alobalu, krájet těsně před podáváním. Tučné maso výraznou chutí ideálně doplní redukce z červeného vína, zálivka na rucolový salát s opraženými piniovými oříšky, naši lehkou přílohu.



Zdroj: Prima

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře:

Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře
Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře
Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře
Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře
Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře
Šéf na grilu - I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !