Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause – 14. 6. 2017

14. 06. 2017 | Televizní tipy
Herečka Iva Pazderková, varhaník Ondřej Pivec a youtubeři Danny, Andy a Kiril známí jako TVTwixx se představí v Show Jana Krause.

Show Jana Krause – 14.6. 2017:


Iva Pazderková – herečka, moderátorka a zpěvačka nedávno vydala svou druhou desku. Ladění alba ovšem překvapí jen toho, kdo zná Ivu z televizních estrád nebo jako stand-up komediantku v její neodolatelné roli Blbé blondýny. Ale už třeba návštěvníci Divadla Na Fidlovačce tuší, že je schopna ztělesnit i charakterní postavu a posluchači jejího hudebního debutu zase vědí, že její písničky, ke kterým si píše hudbu i texty, rozhodně nejsou žádná řachanda. Sama mluví o tom, že její hudební činnost je pro ni ze všech složek veřejného působení tím nejintimnějším, nejosobnějším.

Show Jana Krause – 14. 6. 2017Diváci ji mohou vidět hrát v pražském divadle Na Fidlovačce, které je její domovskou scénou. Účinkuje zde v inscenacích Hotel mezi dvěma světy, Babička, Tři holky jako květ a dalších. Spolupracuje také s divadlem Komedie a s Hudebním divadlem Karlín. Před časem na vlastní kůži pocítila, jak negativní vliv na psychiku mohou mít sociální sítě, a před nepříjemnými a osobními útoky kritiků se rozhodla jednou provždy radikálně odstřihnout – odhlásila si účet. „Já nemám povinnost mít práh únosnosti jinde než kdokoli jiný,“ vzkázala naposledy.

Ondřej Pivec
– český varhaník a skladatel, který prorazil na mezinárodní scéně, žije a pracuje v New Yorku a je čerstvý nositel ceny Grammy. Postupně se propracoval na americkou scénu RNB, soulu, popu a gospelu. Hraje téměř výlučně na nestandardní nástroj – Hammondovy varhany. V současné době působí mimo jiné v kapelách zpěváka Gregoryho Portera a hráče na foukací harmoniku Gregoira Mareta a je zkušeným koncertním i studiovým hráčem, aranžérem a producentem.

Za sebou má vlastní alba Overseason (2008), It´s About Time (2010) a The Green Card Album (2013). Na české scéně je znám především s jazzovou formací Ondřej Pivec Organic Quartet, která získala ceny Anděl za album roku 2006 i roku 2010 v kategorii jazz a blues. Kapela složená z virtuózních hudebníků se před pár měsíci opět sešla a výsledkem je nové album Terms and Conditions Apply, které nyní vyšlo. Album bylo poprvé natočeno zcela analogově a bez zapojení počítačů, digitálních efektů a editace. Natáčení alba si po letech užili i členové kapely: „Rozumíme si snad ještě víc než před lety a hudebně nám to funguje stále velmi dobře. Práce ve studiu se nesla v duchu naprosté pohody, avšak plného soustředění,“ říká Ondřej.

Alžběta Krausová – vědkyně, která se zabývá právem umělých bytostí. „Roboti si o svoje práva řeknou“, tvrdí. Zní to jako sci-fi, ale Alžběta Krausová se v Akademii věd ČR zabývá právem umělých bytostí. Robotů kolem nás je totiž čím dál více a Brusel už řeší, zda jim přidělit status „elektronické osoby“. Podle právničky, jež se původně chtěla stát jadernou fyzičkou, není zas tak vzdálená doba, kdy si roboti o právní subjektivitu sami řeknou. „Robotizace ve společnosti postupuje čím dál více. Téměř všechny fantazie ze sci-fi literatury se uskutečňují. Třeba v Japonsku už máte robotické mazlíčky a hostesky a rozvíjí se tam obor „human robot interaction“, který se zabývá tím, jak v lidech vznikají emoce vůči robotům. Když umře robotický pejsek, tedy když přestane sloužit, v Japonsku pro něj uspořádají pohřeb.

A v Evropě se uvažuje o zákonech vztahujících se k autonomním automobilům, které jsou vybaveny umělou inteligencí a v podstatě nahrazují člověka, a to v oblasti, kde jde občas o život. Už byly případy, kdy člověk v roboticky řízeném autě zemřel. Navíc existují nahrávky robotů, kteří si mezi sebou povídají o různých filozofických tématech. Když se k tomu na webu připojíte, vidíte, že to online sleduje více než 100 tisíc lidí. Je zřejmé, jak moc nás to zajímá.“ Cílem vědců je prý vytvořit umělou inteligenci jako entitu, dejme tomu „bytost“, která bude rozumově na stejné úrovni jako člověk, případně ho převýší. „Máme dva typy umělé inteligence, silnou a slabou. Ta slabá například řeší určité problémy, třeba právní expertní systémy. Vy řeknete, co potřebujete, a ona vám automaticky vyjede smlouvu. A ta silná umělá inteligence směřuje k tomu, aby zasimulovala celý mozek člověka, aby vznikla komplexní inteligence, včetně emočních a dalších jejích typů. A právě s tou silnou umělou inteligencí jsou spjaty úvahy, co bude, až dosáhne určité úrovně. Jestli bude tak inteligentní, že si sama sebe uvědomí.

Měli bychom ji potom zařadit do společnosti, měli bychom ji chránit, přiznat jejímu jednání právní váhu?“ zamýšlí se expertka. V souvislosti s umělou inteligencí ji nejvíc zneklidnila zpráva o tom, že nedávno byl vyvinut robot vybavený umělou inteligencí a sestaven ve formě humanoida. „Je potažený umělou kůží, vypadá úplně jako člověk, ale vidíte mu do mozku. Má polovinu hlavy otevřenou, jsou tam vidět elektrické spoje, které vedou do počítače. Hodně mě na tom zaujalo, že tento typ umělé inteligence je připojen na nejrůznější sociální platformy, monitoruje komunikaci mezi lidmi a sám se z ní učí. Vytváří si vlastní model světa a snaží se svět pochopit a nějak se do něj začlenit. Jeho strůjci se ho klasicky zeptali na ten katastrofický scénář, co bude, až roboti převezmou vládu nad lidstvem. Řekl jim, že to je pravděpodobné, ale že se jejich výrobci či stvořitelé nemusí bát, protože roboti budou ohleduplní a umístí je do „lidské zoo“. Ve své přednášce studentům měla bod „roboti a právo na sexuální orientaci a manželství“. Co si pod tím představit? „Americká vědkyně Ann Bartowová se skutečně zabývá sociálními aspekty robotů. A v Japonsku se už vyvíjejí robotické dívky, které mohou plnit určité funkce žijící ženy, a přitom být dokonale poslušné a oddané.

Takže někteří Japonci by se opravdu rádi se svou robotkou oženili, na veřejnosti by s ní vystupovali nikoli jako s robotem, ale jako se skutečnou partnerkou, protože ti humanoidi už jsou k nerozeznání od živého tvora. Jak se v této souvislosti uvažuje o sňatcích, vzniká otázka, jestli s vývojem umělé inteligence nedojde k sebeuvědomění robotů, kteří by mohli trpět právě ve chvíli, kdy si nemohou vybrat, kým jsou, protože budou externě řízeni. Zatím je to dost přitažené za vlasy, ale záleží na tom, jakým myšlenkovým směrem se společnost vydá. Robotičtí muži také existují. Jeden japonský profesor vytvořil svůj dokonalý klon, který vypadá přesně jako on, ale nemyslím, že jej oženil s nějakou dívkou. Robotky se hodně používají jako hostesky, uvažuje se o nich jako o letuškách či asistentkách v nemocnicích. A co se týče podoby s člověkem, je nemožné poznat rozdíl, protože ty technologie jsou tak rozvinuté, že jsou schopny napodobovat skutečně složité fyzické pohyby. K nerozeznání je kůže, včetně řas, pohybu očí.“

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 14.6. 2017 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !