Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 16.5. 2014

16. 05. 2014 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 16.5. 2014 bude opět plná zajímavých hostů. Herec Jan Přeučil, herečka Jitka Sedláčková a sběratel klystýrů Jiří Maria Sieber se představí v Show Jana Krause s datem 16.5. 2014.

Show Jana Krause – 16.5. 2014:


Jan Přeučil – herec, který je svým hlasem a výrazem nepřehlédnutelný. Na českých jevištích působí více jak 50 let. Kromě herectví je také špičkovým dabérem a lektorem. Vystudoval DAMU a jeho herecká kariéra je spjata především s Divadlem Na zábradlí a s hraním pro děti. Nezapomenutelné jsou i jeho herecké výkony, například ve Viole či v dnešní pražské Ypsilonce. Vystupoval také v několika muzikálech Hudebního divadla v Karlíně a ztvárnil více než 400 rolí v rozhlase, kde se našlo uplatnění právě pro jeho osobité řečnické umění.

Show Jana Krause 16.5. 2014Jitka Sedláčková – herečka, která se nedávno začala věnovat nové profesi. Díky tomu zabrousila i do politiky. Nikoli jako aktivní politička, ale jako koučka pražského primátora Tomáše Hudečka, kterého učí, jak správně mluvit. „Jde o rétoriku, ale neučím ho intonovat, jak si někdo myslí. Rétorika je řeč mozku a na tom spolu pracujeme. Na strategiích, na upřímném lidském projevu a hlavně na srozumitelnosti – taková ´Králova řeč po česku´,“ popisuje.

Jiří Maria Sieber
– sběratel klystýrů. Česká republika se pyšní řadou zvláštních soukromých sbírek. Jednou z ojedinělých je nepochybně sbírka herce Jiřího Siebera, kterému se podařilo dát dohromady největší sbírku klystýrů na světě. Momentálně má 134 kusů klystýrů a každý je jiný. Pan Sieber je obdivovatel vojenské historie. Před lety koupil náhodou spolu s dalšími vojenskými předměty také jeden vojenský klystýr z první světové války. Měl svůj praktický význam: vojáci si před bitvou dávali sami sobě klystýr, aby se v případě zranění nedostala do břicha natrávená strava a nedošlo k infekci. A jakmile měl pan Sieber první klystýr, sháněl se po dalším. Sbírka pana Siebera je o to cennější, že na světě nemá obdoby. Jednu velmi skromnou sbírku klystýrů mají v soukromém muzeu v USA, ale čítá jen 16 kusů. Jiná muzea na světě podobné sbírky nevlastní. Sieberova sbírka obsahuje unikátní titěrné dětské klystýry i pětilitrové obrovské nádoby. Nejstarší klystýr je z roku 1840. Co by chtěl do své sbírky získat? „Nejraději africký klystýr, který se dělá z dlabané dýně," prozrazuje pan Sieber.

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause
uvidíte v pátek 16.5. 2014 ve 22.15 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !