Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Show Jana Krause 21.2. 2014

21. 02. 2014 | Televizní tipy
Oblíbená televizní Show Jana Krause s datem 21.2. 2014, bude opět plná zajímavých hostů. Operní pěvec Adam Plachetka, režisérka Andrea Sedláčková a přírodovědec Karel Cettl se představí v Show Jana Krause s datem 21.2. 2014.

Show Jana Krause – 21.1. 2014:


Adam Plachetka – operní hvězda světového formátu oslňuje už čtvrtým rokem Rakušany ve vídeňské opeře, kde je sólistou. Je vysoký, charismatický a sebevědomý. Když jde po centru Vídně, mnozí lidé jej poznávají. Sólista vídeňské opery je nepřehlédnutelný a stejně pozoruhodný je i v operním světě. Vystupoval na většině slavných operních pódií. Když pozoruje dění v Česku s odstupem z Rakouska, říká, že se mu sem trvale snad ani vracet nechce.

Show Jana Krause 21.2. 2014Úspěch komunistů v posledních volbách je pro mne nepochopitelný. Výsledky takových voleb přesně hrají do ruky těm, kteří říkají, že před revolucí bylo lépe. Upřímně, vždy jsem považoval za čest a právo, že mohu svobodně volit, ale za takové situace zvažuji, jestli to má význam, a přemýšlím, že bych v Rakousku možná zůstal natrvalo,“ prozrazuje Plachetka. Vypráví o rozdílném pohledu Rakušanů a Čechů na operní svět, kdy Češi mají tendence dívat se na operu stále jako na cosi exotického, kdežto Rakušané se netají respektem a uznáním.

Vypráví o pohledu ani ne třicetiletého „kluka“, který se ocitne v elitní operní společnosti a také o fámách, které kolují o operním světě. „Nejrozšířenější je asi ta, že zpěvák v opeře má být tlustý, že bude mít lepší hlas. To je nesmysl. Kvalita zpěvu mj. závisí na fyzické kondici zpěváka. Když je tlustý, žádnou kondici nemá a jeho výkon na jevišti je logicky horší,“ říká.

Andrea Sedláčková – režisérka, která natočila nový film Fair Play o státem řízeném doppingu v 80. letech.

Karel Cettl – mladý vědec, přírodovědec a autor knihy o dinosauřím sexu. O dinosaurech víme poměrně dost – jak žili, čím se živili, proč zemřeli, jaká měli zranění. Jediné, co přesně dnešní věda nedokáže popsat, je, jak se rozmnožovali. Toto téma, jako by bylo nějaké tabu. „Přišla za mnou jednou kolegyně z fakulty s tím, jestli vím, jak TO vůbec dinosauři dělali, když se jimi tak zabývám,“ prozrazuje vědec, co bylo jeho první motivací se o toto téma zajímat. Světlo světa posléze spatřila jeho kniha o rozmnožování dinosaurů, která je doplněna jeho kresbami pářících se dinosaurů. Když modeluje či maluje pářící se dinosaury, vychází přírodovědec z anatomie dnešních zvířat.

Měli dinosauři penis, nebo ne? „Je to měkká tkáň, takže i kdyby ho měli, nezachoval by se. Ale myslím, že na tom byli podobně jako hadi – neměli asi penis v pravém slova smyslu, ale jakýsi orgán sloužící zároveň k vylučování i rozmnožování,“ vysvětluje vědec. Přišel mj. na to, jak se rozmnožovali např. ankylosauři: „Protože měli opancéřovaná těla, rozmnožovali se podobně jako želvy.

Mechanismus páření byl asi podobný jako u želv. Technicky se to jinak vyřešit nedalo
,“ vysvětluje vědec, který si své teorie o páření ověří vždy tím, že nejprve vymodeluje model konkrétních dinosaurů a zkouší, co by bylo či nebylo technicky možné. Přiznává, že při páření tak velkých dinosaurů, jako byli např. diplodoci, mohly praskat někdy i kosti. „35 tun je zkrátka 35 tun, tak by asi nebylo divu, kdyby při tom občas nějaká kost praskla,“ myslí si vědec a dodává, že sex pro dinosaury rozhodně nebyl velkou zábavou, byl pro ně totiž velmi fyzicky náročný.

Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte
v pátek 21.2. 2014 ve 22.15 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
toto letí,už je zase pátekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles